יום שבת, 06.12.2025 שעה 23:11

ישראל נגד רג'וב: מלבה את האלימות באיזור

יו"ר מועצת הספורט ברשות הפלסטינית קרא: "לנתק כל הקשרים עם ישראל". תגובת ההתאחדות: "דוחים את האמירות האומללות, דבריו מהווים הסתה"

|
רג´וב לוחץ יד ללוזון. עימות נוסף (משה חרמון)
רג´וב לוחץ יד ללוזון. עימות נוסף (משה חרמון)

יו"ר המועצה העליונה לנוער ולספורט ברשות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב, יצא לאחרונה באמירות חמורות נגד ישראל ואמר: "יש אפשרות לנתק את הקשר הספורטיבי, האקדמי והכלכלי עם ישראל".

התבטאות זו היא בניגוד להסכמות עם נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, שביקר לאחרונה באזור וגרם להתקדמות בשיתוף הפעולה בין ישראל לרשות הפלסטינית, בין היתר ע"י הקמת מנגנון שעוסק במתן היתרים מזורזים לכדורגלנים שנכנסים לשטחי הרשות.

את הדברים אמר בשבוע שעבר במסגרת ראיון לתכנית הטלוויזיה הפלסטינית "תיק אחר", בה הבהיר כי טרם התקבלה החלטה סופית בנושא זה מאחר ויש להגביר, לדבריו, את התודעה הלאומית של השלכות מסוג זה, בדגש על הלחצים הכלכליים שעלולים לצוף.

הדברים הועברו ע"י ישראל לידיעת אופ"א בפגישה שנערכה בין מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף איתן דנגוט, למארק טימר, האחראי על הביטחון בארגון האירופי. בהתאחדות שוקלים להתלונן לפיפ"א בעקבות ההתבטאויות של רג'וב.

בלאטר ולוזון (משה חרמון)
בלאטר ולוזון בפגישה האחרונה עם רג'וב (משה חרמון)
 

בפגישה, בה נכח גם נציג ההתאחדות רונן הרשקו, הובהר לטימר כי רג'וב גורם לפרובוקציות ע"י ניסיונות להכניס נבחרות ממדינות אויב כמו עיראק וסוריה דרך גשר אלנבי ללא תיאום. בעקבות דבריו של רג'וב, שיגר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף איתן דנגוט, מכתב חריף לבכירים ברשות הפלסטינית ובו דרישה מהם לגנות כל פעילות הסתה ולפעול בנחישות כנגד אמירות שנאה המלבות את האלימות באזור. 

רותם קמר, מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל הגיב בחריפות על הדברים של רג'וב: "שוב אנחנו עדים שרג'וב משתמש בפעיליות הספורטיבית שהוא מייצג לצרכים הפוליטיים שלו. אנחנו נמשיך לפעול בתאום אופ"א ופיפ"א בכל הקשור לסיוע למעבר שחקנים לרשות הפלסטינית. האמירות האחרונות של רג'וב אינן מפתיעות אותנו, ומראות יותר מהכל על הניסיון של רג'וב למצב את עצמו במפה הפוליטית הפלסטינית בלי קשר לספורט".

רותם קמר. דיווחו לאופ&qout;א (משה חרמון)
רותם קמר. דיווחו לאופ"א (משה חרמון)
 

ההתאחדות הגיבה לאמירות של רג'וב: "ההתאחדות לכדורגל דוחה בשאט נפש את ההתבטאויות האומללות של יו״ר ההתאחדות הפלסטינית ג׳יבריל רג׳וב. אין אלא להצטער על כך שרג׳וב מנצל את הספורט לצרכים פוליטיים ואינו תורם ליצירת מציאות טובה יותר. ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, יו״ר ההתאחדות אבי לוזון וראשי צה״ל מנסים כל העת לסייע לרשות הפלסטינית בקיום חיים ספורטיבים, כל עוד אלה אינם מסכנים את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה".

עוד נמסר מההתאחדות: "האשמת ישראל על ידי רג׳וב בפאשיזם ונאציזם וקריאתו להתקוממות חמושה הם בבחינת הסתה וקשה לראות כיצד יתרמו לשיפור המצב. מי שמייצג את הספורט ברשות הפלסטינית, מוטב שיחשוב על הדרכים בהן הכדורגל יכול לשמש כגשר לשלום בין העמים ולא ככלי למלחמות מיותרות".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */