יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:28

"ישנן ערבויות מתאימות כדי שלוזון לא ימשיך כיו"ר"

שמו של יו"ר ההתאחדות אינו מוזכר בהסכם הרפורמה, אך גורמים במו"מ בטוחים כי הוא לא ימשיך קדנציה נוספת. היום: פגישה מכרעת וסופית של כל המעורבים

|
לוזון. ישנן ערבויות כדי שלא ימשיך? (משה חרמון)
לוזון. ישנן ערבויות כדי שלא ימשיך? (משה חרמון)

יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, אינו מוזכר בהסכם הרפורמה בין ההתאחדות למשרד הספורט, אך גורמים במו"מ אמרו היום ל-ONE כי: "יש לנו את הערבויות המתאימות לכך שאבי לוזון לא ימשיך קדנציה נוספת, והן מספקות אותנו". 

כזכור, שרת הספורט לימור לבנת הצהירה כי לוזון לא ימשיך כיו"ר ההתאחדות ועליו יהיה להפקיד מכתב התחייבות על כך. אותם גורמים מציינים כי מבחינתה של שרת הספורט הערבויות של לוזון מספקות, אך כדי שהעניין לא יהיה מוטל בספק, ההסכם אמור להיחתם לשנה אחת עם אופציה לשנתיים נוספות.

היום (חמישי) תתקיים פגישה נוספת בבית ההסתדרות בין אנשי ההתאחדות לכדורגל לבין אנשי משרד הספורט והטוטו, כאשר יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, יצטרך להכריע בסוגיה שמעכבת את סגירת ההסכם, משך תקופת החוזה בין הצדדים.

בהתאחדות לא מוכנים לחתום על הסכם לשנה אחת עם אופציה לשנתיים נוספות, ואילו בצד השני מוכנים שדריקטוריון הטוטו יאשר מראש את ההסכם לשלוש שנים כולל את עניין האופציות.

משמעות הדבר היא שאם ההסכם לא יופר מצדה של ההתאחדות, השנה השנייה והשלישית ייכנסו אוטומטית להסכם בלי שיצטרכו לדון ולאשר אותן מחדש.

שטרן חלובה (משה חרמון)
שטרן חלובה. פעל מאחורי הקלעים מול עופר עיני (משה חרמון)
 

היועצים המשפטיים של הצדדים כבר החליפו ניסוחים הבוקר, אך מחר תתקיים פגישה מכרעת בהשתתפות כל הגורמים (שכבר התכנסו השבוע), בהם לוזון, חלובה, קמר, שחר והיועץ המשפטי אביבי, המייצגים את ההתאחדות, מנגד יופיעו איציק לארי מהטוטו, ואנשי משרד הספורט בראשות המנכ"לית אורלי פורמן וראש מטה המשרד, מאיר ברדוגו.

הטוטו דורש חוזה לשנה אחת עם אופציה לשנתיים נוספות כיוון שהם רוצים לראות איך תתנהל מנהלת הליגה שאמורה לפעול עצמאית, וכן לוודא שאכן לוזון לא יתמודד לקדנציה נוספת.

המטרה של עיני היא לצאת מחר עם הסכם סגור מכל הבחינות. שטרן חלובה פעל בשבועות האחרונים מאחורי הקלעים על סגירת הקצוות מול עיני ושאר הגורמים. המעורבים בסוגייה שידרו הערב אופטימיות באשר להשגת הסכם, אך התשובה לכך תתקבל מחר בבית ההסתדרות.  




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */