יום ראשון, 07.12.2025 שעה 09:30
ליגה לאומית 25-26
2914-3213מכבי פ"ת1
2610-2113מכבי הרצליה2
2513-1714הפועל כפ"ס3
2414-2114הפועל ראשל"צ4
2221-2514מ.ס כפר קאסם5
2119-2113הפועל כפר שלם6
1919-2114מ.ס קריית ים7
1922-2213עירוני מודיעין8
1820-2114הפועל ר"ג9
1530-2514מכבי יפו10
1420-1914הפועל חדרה11
1416-1513הפועל עכו12
1419-1113הפועל רעננה13
1422-1214בני יהודה14
1028-1214הפועל עפולה15
921-1314הפועל נוף הגליל16

אבו רג'א לשוקי כהן מהבקרה: אתה גזען ונוכל

דיון סוער בבית הדין העליון של ההתאחדות: יו"ר אום אל פאחם תקף את סגן יו"ר הבקרה התקציבית. הקבוצות מחכות להכרעה, מי תהיה בליגה הלאומית?

|
אבו רג´א, היום בבית הדין (משה חרמון)
אבו רג´א, היום בבית הדין (משה חרמון)

מי תהיה הקבוצה ה-16 בליגה הלאומית? בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל דן היום (רביעי) שוב בנושא מכבי אום אל פאחם, לאחר שבית המשפט המחוזי החזיר את הדיון פעם נוספת להתאחדות.

כזכור ראשי א.א. פאחם נפגשו עם הבקרה התקציבית על מנת לבדוק את מצב הקבוצה כפי שביקש שופט בית המשפט המחוזי, גדעון גינת. במעמד הבדיקה חסרו לא.א.פאחם כ-400-500 אלף שקלים.

במקביל, ההתאחדות לכדורגל הגישה ערעור לבית המשפט העליון בבקשה לבטל את שתי ההחלטות האחרונות של השופט גינת. המטרה היא לזמן דיון דחוף, למרות חול המועד סוכות.

סקציה נס ציונה, שגם כן קיבלה אישור לנסות לעבור בבקרה התקציבית לא עשתה כך והיא צפויה ללכת לפירוק. הפועל כפר סבא ממתינה לאישור הסופי לשחק בליגה הלאומית למרות שירדה לליגה א' בעונה שעברה.

מחמיד: אם יורידו אותנו אגש לפיפ"א

שוקי כהן ושלום אבן עזרא (משה חרמון)
שוקי כהן ושלום אבן עזרא (משה חרמון)
 

בדיון עצמו נציגי נס ציונה ואום אל פאחם דרשו שיו"ר הבקרה התקציבית, עופר אורליצקי, יגיע לדיון. מי שהגיע מטעם הבקרה הוא עוזרו של היו"ר, שוקי כהן. הנציגים של שתי הקבוצות טענו שהדו"ח שנכתב על ידי כהן ואושר ע"י אורליצקי כולל טענות שאינן נכונות. כהן ספג צעקות מהיו"ר של א.א. פאחם, אבו רג'א, שכינה אותו "גזען, נוכל ושקרן". לאחר מכן הוצא אבו רג'א מהדיון ע"י המאבטחים.

הדיון הופסק כדי ששוקי כהן יטלפן לאורליצקי כדי לנסות להביאו לדיון. מי שהמליץ לזמן בספונטניות את אורליצקי הוא הדיין פרופסור מיגל דויטש, שקודם לכן דחה על הסף את בקשת נציגי שתי הקבוצות לפסול את עדותו של שוקי כהן.

פרופסור מיגל דויטש (משה חרמון)
פרופסור מיגל דויטש (משה חרמון)
 

מהבקרה מסרו בתגובה: "אום אל פאחם לא מסוגלת להעמיד תקציב לליגה הלאומית כבר מספר חודשים ובמקום להיתפס לעניינים של גזענות ודברים אחרים, שיתייחסו לגופו של עניין ולא ייצאו בהאשמות".

תובע ההתאחדות, ניר רשף, ביקש להשאיר את החלטת בית הדין כפי שהייתה טרם הדיון בבית המשפט, כלומר להוריד את אום אל פאחם ליגה: "ניתנו להם כל ההזדמנויות, פסיקה אחרת תיחשב חוסר צדק ספורטיבי. לאום אל פאחם ניתנו יותר מ-24 השעות שביקשו". עורך הדין של אום אל פאחם ביקש הזדמנות אחרונה מבית הדין להשיג 450 אלף שקלים עד יום שני. אנשי אום אל פאחם תקפו את ניר רשף: "אתם מחפשים להוריד אותנו ליגה, זה ישמח אתכם". המנכ"ל איאב מחמיד אמר: "אם יורידו אותנו, אגש לפיפ"א".

אבו רג´א לאחר שהוצא מהאולם (משה חרמון)
אבו רג´א לאחר שהוצא מהאולם (משה חרמון)
 

קובי כדורי: "משהו פה לא מסתדר"
קובי כדורי, יו"ר נס ציונה, התייחס לנושא: "אנחנו מרגישים שהקרב הוא בין כפ"ס לא.א.פאחם. עפ"י כל סוג של התנהלות, אנחנו באים אחרי א.א.פאחם, ומה שקורה פה לא תקין. העו"ד הודיע באופן חד משמעי בבית הדין שלנס ציונה יש את כל הערבויות וכל הביטחונות הכספיים, ומשום מה מנסים להגיד שנס ציונה לא הגיעו, על אף שלא קיבלנו הזמנה להגיע”.

"אני חבר הנהלת התאחדות. אני מנסה להיזהר בכבודים של דיינים ואנשי הבקרה, אבל משהו פה לא מסתדר. כמו שקראו לא.א.פאחם ואני מכבד את זה, צריכים לקרוא לנס ציונה ולא לדלג ישר לכפ"ס, אלא אם יש פה משהו לא תקין. נס ציונה צריכה לשבת בבקרה מול האנשים, ולא עשינו זאת במהלך החודש האחרון. נכון שהיו בעיות של ניהול לא תקין, אבל יש לנו את כל הביטחונות. מגיע לנו פגישה רשמית, ולא דרך טלפון. מדובר פה בעניין של עלייה וירידת ליגה, ומשהו פה מתנהל – עדיף לא להגיד מה".

קובי כדורי (ONE)
קובי כדורי. לא מבין למה לא קוראים לנס ציונה
 

"לפני חודש ושבוע הייתה לנו פגישה. יש לנו בעיה של ניהול תקין, אבל אין לנו בעיה של כסף. הניהול הלא תקין משליך על הקבלת הקצבות. אנחנו בימים האלה אירגנו את עצמנו, השגנו את הביטחונות. ברגע שבית המשפט המחוזי התערב, החזירו את א.א.פאחם. כשיסיימו איתם, שיקראו לנס ציונה”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */