יום שבת, 27.12.2025 שעה 00:35

תומאס באך נבחר לנשיא הוועד האולימפי הבינ"ל

עורך הדין הגרמני החליף את ז'ק רוג שכיהן 12 שנים בתפקיד והשאיר את הגוף הספורטיבי החזק בעולם בידיים אירופיות. באך גבר על ריצ'ארד קריון

|
תומאס באך.
תומאס באך. "גיוון ואחדות" (רויטרס)

עורך הדין הגרמני, תומאס באך נבחר הערב (שלישי) נבחר לנשיאות הוועד האולימפי הבינלאומי לאחר שגרף 49 קולות לעומת 29 למועמד מפורטו ריקו, ריצ'ארד קריון.

באך החליף בתפקיד את ז'ק רוג הבלגי, שכיהן בתפקיד ב-12 השנים האחרונות ובכך השאיר את הגוף הספורטיבי החזק בעולם בידיים אירופיות.

באך, שנחשב ליורש הטבעי של רוג זה תקופה ארוכה, קיבל מחיאות כפיים ארוכות עם ההכרזה ואמר: "זה באמת מרגש. אני מרגיש שכולם סומכים עלי ונותנים בי אמון".

הגרמני יהיה הנשיא התשיעי בסה"כ של הארגון בן 119 השנים והנשיא האירופי השמיני. אגב, באך הוא מדליסט אולימפי שזכה במדליית הזהב באולימפיאדת מונטריאול 1976 במקצוע הסייף ויהיה המדליסט האולימפי הראשון שממונה לתפקיד הנכסף.

באך סיכם את המינוי ואמר: "אני מודע לאחריות של התפקיד ואני מבטיח לקיים אותו לפי המוטו שלי - 'אחדות וגיוון".

תומאס באך (שלישי משמאל) בביקורו בישראל (ONE)
תומאס באך (שלישי משמאל) בביקורו בישראל (ONE)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */