יום שני, 05.01.2026 שעה 03:45

צפו: זהב לבולט וג'מייקה, שיא אליפות לנשים

אל' העולם באתלטיקה: הפנומן עצר את השעון על 37.36 ש' וקבע את תוצאת השנה בעולם. פרייז'ר-פרייס והג'מייקניות זכו בזהב. זהב לטאמגו במשולשת

|
בולט וחבריו לנבחרת ג´מייקה (רויטרס)
בולט וחבריו לנבחרת ג´מייקה (רויטרס)

יומה האחרון של אליפות העולם באתלטיקה במוסקבה הגיע לשיאו עם ריצות השליחים לגברים ולנשים.

רביעיית השליחים של ג'מייקה זכתה כצפוי במדליית זהב. אוסיין בולט רץ אחרון וקבע את תוצאת השנה בעולם, 37.36 שניות. ארצות הברית זכתה במדליית הכסף עם 37.66. בריטניה זכתה בארד עם 37.80.

רביעיית השליחות של ג'מייקה בראשות שלי-אן פרייז'ר-פרייס, אלופת העולם, ניפצה את שיא האליפות ועצרה את השעון על 41.29 שניות. הרביעייה הצרפתית הגיעה למקום השני עם 42.73 שניות וקטפה את מדליית הכסף. הרביעייה האמריקאית, נטולת אליסון פיליקס, זכתה בארד עם 42.75 שניות.

בגמר הקפיצה המשולשת לגברים זכה בזהב טדי טאמגו הצרפתי שסיפק את תוצאת השנה בעולם, 18.04 מטרים. בכסף זכה הקובני, פדרו פיצ'ארד עם 17.68 מטרים ואילו וויל קליי האמריקני זכה בארד עם 17.52 מטרים. האלוף האולימפי, כריסטיאן טיילור נותר מחוץ לפודיום.

צפו בבולט מנצח במירוץ השליחים

גמר ה-1,500 מטרים לגברים סיפק עוד זהב לקניה כאשר אסבל קיפרופ ניצח את הריצה עם 3:36.78 דקות. אחריו הגיע בראיין צ'נטרוביץ' האמריקני שקבע 3:36.78 דקות, יוהאן קרונג'ה מדרום אפריקה זכה בארד עם 3:36.83 דקות.

פרייז´ר-פרייס (רויטרס)
פרייז´ר-פרייס חוגגת (רויטרס)
 

בגמר ה-800 מטרים לנשים זכתה בזהב הקנייתית יוניס סאם עם שיא אישי של 1:57.38 דקות, מריה סבינובה הרוסייה זכתה בכסף עם 1:57.80 דקות.

טאמגו שואג (רויטרס)
טאמגו שואג (רויטרס)
 



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */