יום שבת, 06.12.2025 שעה 12:25
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

המחטף של לוזון נכשל: מכרז השידורים נדחה

בעקבות תלונות מגופי תקשורת, ההתאחדות דחתה את המכרז למכירת זכויות הטלוויזיה. רשות השידור: "לוח הזמנים אינו ברור"

|
אבי לוזון. המחטף נכשל (משה חרמון)
אבי לוזון. המחטף נכשל (משה חרמון)

התפתחות בנוגע למכרז השידורים של ההתאחדות לכדורגל. היום (חמישי) חזרה בה ההתאחדות והוציאה הודעה מתקנת, בה הודיעה כי המכרז למכירת הזכויות על שידורי הטלוויזיה עד לשנת 2020 הוארך עד ל-12 לספטמבר.

בכך למעשה נכשל המחטף שניסה לעשות יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, בו נערך ניסיון למכור את זכויות השידור של ליגת העל ל-7 השנים הקרובות ב-5 ימי עבודה. במקום הכסף מהטוטו, מנסה ההתאחדות לשעבד את עתיד הקבוצות עם מכירת זכויות השידור של הטלוויזיה לעוד 7 שנים.

במכרז שפירסמה ביום שלישי השבוע, ביקשה ההתאחדות מגופי השידור השונים, במהלך תמוה ביותר, להגיש הצעות לגבי מכירת זכויות הטלוויזיה לעונות המשחקים 2016 - 2019 באופן מיידי ולהגיש את ההצעות עד ל-22.8. בנוסף, ההתאחדות דרשה אף שהזוכה במכרז תשלם מיד כ-35 מיליון שקל בתשלום מיידי.

פרסום המכרז, שנראה כמחטף גדול למכירת זכויות השידור, עורר תגובות זועמות של גופי השידור השונים. בתגובה, ההתאחדות לכדורגל חזרה בה וכאמור, האריכה את תקופת המכרז עד לחודש הבא. גופי השידור השונים חשו כי ההתאחדות מקיימת מכרז בהליך לא תקין.

גם ברשות השידור כעסו על המהלך וכתבו למנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר על פרסום המכרז כי: "לוח זמנים זה אינו מאפשר להנהלת רשות השידור ולמוסדותיה לבחון את המשמעויות הכרוכות בהיענות לפנייתכם וכן את פרטי זכויות השידור המוצעות ואת תנאי ההזמנה להציע הצעות לגבש את עמדתם בעניין".

לוזון. המכרז בספטמבר (משה חרמון)
לוזון. המכרז בספטמבר (משה חרמון)
 

"לאור האמור לעיל ובכדי שההליך אותו אתם מנהלים ישמור על עקרונות הסבירות והשוויוניות. נבקשכם לדחות את מועד הגשת ההצעות באופן משמעותי, אשר ייקח בחשבון כי אנו מצויים בתקופת חופשות וחגים".

עוד ברשות השידור מעבירים ביקורת על לוח הזמנים של המכרז ומציינים כי: "לוח הזמנים הצפוף, בלשון המעטה, אינו ברור גם לאור העובדה כי מדובר בזכויות שידור לעונת משחקים עתידיות, החל מעונת 2016/17".

חשוב לציין כי ועדת דודי כהן, שמינתה ההתאחדות לכדורגל, קבעה במסקנותיה באוקטובר 2012 כי ההתאחדות תעביר למנהלת את הזכויות ואת הסמכויות למכירת זכויות השידור, אך ההתאחדות לכדורגל פועלת בניגוד למסקנות אלה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */