יום שבת, 06.12.2025 שעה 10:41
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
1926-2412מכבי נתניה4
1816-2012הפועל ת"א5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1319-1712הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

אלי טביב: בית"ר? גם בהפועל ת"א יש גזענות

בעלי בית"ר עקץ את האקסית, עזריאל ומויאל? "סירבו לשדרוג של 40 אחוז". רביבו: "אולי בעתיד יהיה שחקן ערבי". ברקת: "תנו לקבוצה עונת חסד"

|
אלי טביב וניר ברקת. דרך חדשה (חגי ניזרי)
אלי טביב וניר ברקת. דרך חדשה (חגי ניזרי)

אחרי שחזרה ממחנה האימונים ועושה את צעדיה הראשונה תחת שרביטו של אלי טביב ונציגו חיים רביבו, בית"ר ירושלים קיימה היום (רביעי) מסע"ת בה הוצג הבעלים החדש באופן רשמי, יחד עם נציגו. מסיבת העיתונאים הועברה בשידור ישיר בערוץ ONE, ערוץ 50 וערוץ 550 ב-HD, וכמו כן, באתר.

לקראת סיום מסיבת העיתונאים, עקץ טביב את האקסית הפועל תל אביב וציין כי גם אצל האדומים תופעת הגזענות קיימת. עוד התייחס הבעלים למויאל ולעזריאל שעדיין לא מוכנים לחתום על חוזה ולעוד מספר נושאים. חיים רביבו נשאל לגבי הדברים שציין בנוגע להגעה של שחקן ערבי לבית"ר וציין כי לא הובן כהלכה, רביבו אף הוסיף כי בעתיד יכול להיות שיגיע שחקן ערבי.

גם ראש העיר, ניר ברקת שהיה מעורב בהעברת הקבוצה לידיו של טביב אחרי סאגת ארקדי גאידמק, נכח במסיבת העיתונאים כמו גם המאמן, אלי כהן, השוער אריאל הרוש ומנהל השיווק, אבנר קופל.

רגע לפני לפני מסיבת העיתונאים, מחזיק תיק הספורט בעיריית ירושלים, אלישע פלג, כינס את כל העיתונאים והצלמים ויצא במתקפה חסרת תקדים נגד ראש העיר ברקת ועל התנהלות העירייה בכינוס מסיבת העיתונאים בבית העירייה.

טביב: "גם בהפועל ת"א יש גזענות"

פלג טען שיש שימוש מובהק של ראש העיר בבית"ר ירושלים על מנת לקדם תעמולה פוליטית שמנוגדת לכל מנהל תקין. בנוסף טען שאין לו כל אמון במבקרת העירייה וטען שהיא "שלוחה של ראש העיר ושופר לקולו".

הבעלים, אלי טביב, פתח בדבריו ואמר: "נרגש מהמעמד. מעבר למחויבות של הקבוצה לכדורגל איכותי, בית"ר חוזרת לשורשים ולמשפחתיות המאפיינת את המועדון. לקראת עידן חדש ועתיד מבטיח למועדון, אין טבעי לצאת לדרך מאשר כאן בלשכה של ראש העיר, בן משפחה בבית"ר. ללא תמיכתו ועזרתו, בית"ר לא הייתה מצליחה לשרוד. מודה לו על כל העזרה והתמיכה. מאמין שהעונה תיפתח בזמן, ב-24 באוגוסט ושהכל יתקיים בסופו של דבר".

 
 רביבו: יש הרבה אנשים שלא מבינים מה אמרתי, כל אחד מפרש את זה איך שהוא רוצה. מי שלא הבין, בעיה שלו. אנחנו רוצים להחזיר את האוהדים, לא רוצים שיהיה מצב כמו בשנה שעברה, לא רציתי להתגרות בקהל. אולי יהיה פה שחקן ערבי או מוסלמי בעתיד 
 
 
 

טביב התייחס לסאגה במשא ומתן עם קובי מויאל וחן עזריאל: "בעונה שעברה הם קיבלו סכום די יפה והצענו להם 40 אחוז יותר מאשר בעונה שעברה והם סירבו. יש לנו תקציב ואנחנו עובדים לפיו, ישבתי עם מויאל ועם עזריאל, ניסינו. זה הבית שלהם, הכל תלוי בהם ולא בנו. אם שחקן דורש פי שניים מאשר בעונה שעברה זה מאוד משמעותי", אמר הבעלים.

אלי טביב (חגי ניזרי)
אלי טביב. יוצא לדרך חדשה (חגי ניזרי)
 

הבעלים התייחס לתופעת הגזענות ולא שכח לעקוץ את האקסית הפועל ת"א: "אחרי מה שקרה בעונה שעברה, נקים מערך הסברה. אנחנו לא נגד שחקנים ערבים שישחקו בבית"ר ירושלים, אנחנו נגד גזענות. הכל צריך להיות בצורה מסודרת, לא לשלוף מהמותן, אם יהיה שחקן שיתאים וירצה להיות בבית"ר ירושלים, הוא יהיה בבית"ר. אף אחד לא מדבר מה היה בהפועל ת"א. גם שם יש גזענות. לא ראיתי שאף אחד מכם הרים גבה ודיבר על גזענות כשהונפו שלטים גזעניים".

ברקת: "מודה לארקדי, קורא לאוהדים להילחם בגזענות"
ראש העיר, ניר ברקת: "מאוד מעריך את הדברים של טביב, ברוך הבא ללשכת ראש העיר. רוצה לברך את חיים רביבו ואת אלי כהן, בהצלחה. השקה של עונה חדשה לבית"ר מייצרת לכולנו תקוות, יש חלומות, ציפיות, בקשות, לבית"ר יש למעלה מ-300 אלף בעלים, מאמנים, נציגי המועדון. פתיחת עונה היא מרתקת ומרגשת. יוצאים לדרך חדשה".

ניר ברקת ואלי טביב (חגי ניזרי)
ברקת וטביב. חיוכים במסיבת העיתונאים (חגי ניזרי)
 

ראש העיר המשיך: "אנחנו רוצים לתת לכם עונה של חסד, לשנות כיוון זה תהליך שלוקח זמן. בשם כל אוהדי בית"ר, רוצה להודות לארקדי גאידמק, עבד מאוד קשה במשך שנים ארוכות, השקיע ממיטב כספו, גם כשהיה קשה, איכפת לו מהמועדון. תודה רבה גם לאיציק קורנפיין, שממשיך לסייע למועדון בתקופת המעבר ונתן את נשמתו. לצוות החדש יש אתגר עצום בגיבוש המועדון המפואר והגדול ביותר בישראל. נהיה איתכם בהצלחות ובכשלונות, אנחנו מחויבים לתחום הספורט. לשמחתי, בתקופת החפיפה הצלחנו לגייס תמיכה של אדם חשוב שמבין כמה חשוב לסייע לאלי ולכל ההנהלה גם בתרומה. קורא לאוהדים לתת לבית"ר את ההזדמנות להתגבש כמו שצריך, רוצים לראות את הקבוצה מתברגת בצמרת".

"תנו להנהלה ולבעלים לנהל את המועדון, הם אנשים שיודעים איך לנהל קבוצת כדורגל, לבחור אנשים ללא קשר לדתם, להכניס אותם למועדון, בזמן הנכון. הם ינהלו את המועדון ללא אפליה והם יעשו את זה, תנו לבית"ר להצליח. קורא במסר מאוד חשוב - להילחם בגזענות. מי שנהג לא בסדר, שישנה את דרכו, זה אינטרס עליון בבית"ר - ההצלחה שלנו עוברת במלחמה בגזענות", סיים ראש העיר את דבריו.

הרוש, כהן, טביב, ברקת ורביבו. יוצאים לדרך חדשה (חגי ניזרי)
הרוש, כהן, טביב, ברקת ורביבו. יוצאים לדרך חדשה (חגי ניזרי)
 

רביבו: "המצב לא היה אידיאלי להקמת קבוצה"
נציג הבעלים, חיים רביבו, נשאל לגבי דבריו ("לא נביא שחקן ערבי כדי להתגרות באוהדי בית"ר): "יש הרבה אנשים שלא מבינים מה אמרתי, כל אחד מפרש את זה איך שהוא רוצה. מי שלא הבין, בעיה שלו. אנחנו רוצים להחזיר את האוהדים, לא רוצים שיהיה מצב כמו בשנה שעברה, לא רציתי להתגרות בקהל. אולי יהיה פה שחקן ערבי או מוסלמי בעתיד", הוסיף רביבו.

על ההכנות לעונה אמר רביבו: "המצב לא היה אידיאלי להקמת קבוצה. אין הרבה ישראלים פנויים, יש סגל שחקנים צעיר ומצוין, מאמין שעם הזמן נתקדם גם במשא ומתן עם קובי מויאל וחן עזריאל, מקווה שהם ירצו כמונו להיות במועדון. מעבר לזה, מנסים למצוא את הזרים הטובים ביותר, מאמין שאם נביא שחקן זר הוא צריך להיות יותר טוב מהשחקן הישראלי שנמצא אצלנו. לא מחפשים תירוצים ומנסים לשנות גם בנושא המקצועי, השיווקי והניהולי, אחד צריך לתמוך בשני. מקווה שתהיה לנו עונה מצויינת, צריכים את העזרה של כל הקהל בקניית מנויים".

חיים רביבו (חגי ניזרי)
חיים רביבו. "מי שלא הבין אותי, בעיה שלו" (חגי ניזרי)
 

רביבו המשיך: “זו זכות גדולה לקבל ראש עיר שמתעסק ועוזר בספורט, ברמה האישית היה לי את זה באשדוד. זו זכות הכי גדולה, אי אפשר לקיים ספורט בלי העזרה של העירייה, מעבר לזה, בית"ר בתקופה הקרובה תשיק כל מיני פרויקטים בשיתוף פעולה עם העירייה, כדי ללמד את הילדים ולהביא אוהדים חדשים למגרש".

המאמן אלי כהן ציין: "זכות וכבוד עבורי לאמן מועדון גדול כמו בית"ר, מודה לאלי טביב על האמון הגדול שהוא נתן בי. להוביל מועדון גדול בתקופה הזו, היא אחריות גדולה ואתגר לא פשוט. השוק לא שופע שחקנים, אנחנו עובדים ימים כלילות ומפעילים המון מחשבה כדי לבנות קבוצה טובה, מבטיח לקהל שעם קצת סבלנות תהיה לנו קבוצה טובה. בית"ר ירושלים תמיד מכוונת להישגיות, בשלב זה לא הייתי מדבר על מיקום, אלא על דבר אחד - איך להחזיר את הקהל לעמוד מאחורי בית"ר. אני זוכר את אירועי השנה שעברה בהם האוהדים נטשו את הקבוצה. יש הרבה כח לקבוצה כשהקהל תומך בה ודוחף אותה. הקהל יעמוד מאחורינו ובסופו של דבר נעשה עונה טובה".

אלי כהן ואלי טביב. המאמן (חגי ניזרי)
אלי כהן ואלי טביב. המאמן: "רוצה להחזיר את הקהל" (חגי ניזרי)
 

מנהל השיווק, אבנר קופל: "הצטרפתי לבקשת אלי וחיים, אחרי ששמעתי דבר מאוד מעניין ששניהם לא רואים בבית"ר ככדורגל נטו, אלא כמוסד שצריך לגעת באנשים, זה עושה עניין רב להיכנס למועדון הזה. הכיוון התדמיתי שאנחנו רוצים לפתוח אותו בהנחיה של הבעלים, הוא להגיע לכל משפחה, לכל ילד. זו קבוצה גדולה וצריך לגעת באנשים ובקהילה. היציע הדרומי בשפת מועדון בית"ר לא ייקרא כך אלא "יציע המשפחות", עשינו מחירים מיוחדים למשפחות. חושב שאנחנו לא נלחמים בגזענות, לא נלחמים באוהדים שלנו, זה קהל הלקוחות שלנו. הולכים לעשות שיתוף פעולה עם הקהל בעזרתו הרבה. מעבר לכדורגל, נעשה את הקבוצה קהילתית וחינוכית".

"צריך לפנות מהבמה המכובדת הזו לקהל -  קניית מנוי זו תמיכה במועדון, קורא לקניית מנויים, חלקם הוזלו, מחירים בין 40 ל-60 ש"ח למשחק. אל תתנו לאוהדים של הפועל או של חיפה לקנות אלפי מנויים, בואו נראה להם שגם אוהדי בית"ר יכולים לעשות את זה ולהגיע לכמות הזו", הוסיף קופל.

אבנר קופל (חגי ניזרי)
אבנר קופל. הוזילו את המחירים (חגי ניזרי)
 

ניר ברקת ואלי טביב (חגי ניזרי)
ניר ברקת ואלי טביב ברגע של אהבה (חגי ניזרי)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */