יום שבת, 13.12.2025 שעה 19:02
ליגת ווינר סל 25-26
15668-7778מכבי ת"א
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
14657-6578הפועל חולון
13720-7598עירוני קריית אתא
12520-5747הפועל ירושלים
12775-7379עירוני רמת גן
11664-6887בני הרצליה
11699-6718הפועל ב"ש/דימונה
11655-6218עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
10654-5808הפועל גליל עליון
9699-6328אליצור נתניה
9721-6358מכבי ראשל"צ

חיית בר: טימור עוזב את הקן למען הקריירה

אחרי שנתיים של אהבה אדומה, מגיע הגארד לעולם אחר. לפני המפגש עם מאמן קשוח יותר מארז והאתגר האירופי, הגארד של אלבה מתרגש

|
בר טימור. הרומן האדום נגמר (שי לוי)
בר טימור. הרומן האדום נגמר (שי לוי)

אחרי שתי עונות נהדרות בהפועל תל אביב, השנייה עונת בכורה מרשימה בליגת העל בה זכה בתואר תגלית העונה, בר טימור, עוזב את הקן וחתם לשלוש העונות הקרובות בקבוצת הפאר הגרמנית, אלבה ברלין. טימור, בן ה-21 רשם העונה מספרים של 8.1 נקודות, 2.7 ריבאונדים ו-3 אסיסטים במשחק בעונת הבכורה שלו בליגה, כולל משחק שיא של 20 נקודות בניצחון על מכבי ת"א בדרבי. הגארד, יליד חיפה, יודע שהוא מגיע למועדון מהשורה הראשונה באירופה, אך גם לכזה שנכשל לאחרונה בבונדסליגה.

כבר שלוש שנים שאלבה נחשבת יחד עם באמברג לקבוצה המובילה בגרמניה ואינה מצליחה לזכות בתואר האליפות כשבשנתיים האחרונות אף כשלה להעפיל לחצי גמר הפלייאוף והודחה כבר בשלב רבע הגמר. מעט לפני שקטף את תואר תגלית העונה, שוחח טימור עם ONE על אהבתו הגדולה לאוהדים האדומים, הציפיות לעונה הקרובה, ההתמודדויות הקשות שצפויות לו עם מאמן לא פחות קשוח מארז אדלשטיין וההדגשים שציינו בגרמניה אותם חייב לשפר.

"מצפה לאתגר החדש בכיליון עיניים אבל קשה לי להיפרד מהאוהדים של הפועל. כתבתי להם בפייסבוק ולא אמרתי את זה סתם - הפועל היה בשבילי בית והשנתיים שלי בתל אביב היו חוויה מדהימה", אמר טימור כשהוא לובש בפעם האחרונה (לעת עתה) את החולצה האדומה עם סמל תנועת הפועל.

הגארד האתלטי שהרמה האירופית הגבוהה ביותר בה שיחק עד כה הייתה חצי גמר הבלקנית, ישתלב בעונה הקרובה במסגרות אירופיות עליהן יכול היה רק לחלום. "מצפה מאוד להתחיל את העונה עם אלבה. מרגש בשבילי פתאום לשחק ברמות גבוהות יותר באירופה. בחיים לא שיחקתי ביורוקאפ או ביורוליג - זה מראה על ההתקדמות שעשיתי ואני מאוד שמח. אעבוד בחודשיים הקרובים מאוד קשה כדי להגיע לפתיחת העונה כמה שיותר מוכן".

בר טימור מוצג באלבה ברלין (האתר הרשמי של הקבוצה)
בר טימור מוצג באלבה ברלין (האתר הרשמי של הקבוצה)
 

בין הקבוצות שהביעו התעניינות בטימור ניתן למצוא את באמברג, אולם ואולנדנברג הגרמניות, גראן קנריה הספרדית ושאלון ואורליאנס הצרפתיות. אלא שטימור, המחזיק בדרכון גרמני ולא ייחשב לשחקן זר, בחר בברלין: "רציתי מאוד לצאת לאירופה, לגרמניה במיוחד. לקראת סיום העונה אלבה הביעו עניין באופן רציני רציני וזה היה נשמע לי טוב מאוד. מהתרשמות של שיחות טלפון עם אנשי הקבוצה, אלבה היה נראה לי המקום הכי טוב ללכת אליו. העובדה שמדובר בקבוצה שמשחקת במפעל אירופי דחפה אותי מאוד לזה".

"ארז חינך אותי לא לקבל מתנות ולעבוד קשה"
מאמן הקבוצה, סשה אובראדוביץ' הסרבי, נחשב לקשוח ביותר ונקלע ללא מעט עימותים עם שחקניו בעונה האחרונה. דשון ווד האמריקאי לא בזבז זמן אחרי ההדחה בפלליאוף וחתם בלה מאן הצרפתית. הפורוורד דיון תומפסון, לו הוצע להאריך חוזה, אינו מועניין לשוב והגארד ג'קיל פוסטר שמאוד אהב את המועדון, לא הסתדר עם הסרבי.

סשה אובראדוביץ´. חשבתם שארז קשוח? (novosti)
סשה אובראדוביץ´. חשבתם שארז קשוח? (novosti)
 

עם זאת, טימור משוכנע ששנתיים תחת הדרכתו של ארז אדלשטיין עזרו להכין אותו לגרוע מכל בצורה הטובה ביותר. "המאמן אוברדוביץ' ידוע כלא פשוט אבל הוא אמר לי שהוא מאמין בי ורוצה שאעבוד קשה. מבחינתי העובדה שיש לי מאמן כזה זה יתרון כי אני כבר מגיע מוכן להתנהגות קשוחה. גם בהפועל לא קיבלתי מתנות ועבדתי קשה מאוד, אלו דברים שארז חינך אותי והרגיל אותי אליהם, אז זה כן סוג של הכנה טובה בשבילי".

"ארז היה הראשון שידע על הדיבורים על אלבה. הוא נתן לי את ברכת הדרך. אמרתי לו תודה על השנתיים האלה וההזדמנויות שהוא נתן, זה לא משהו שמובן מאליו ואני מודה לו מאוד על זה כי הוא הלך איתי גם בימים פחות טובים", הוסיף.

טימור ואדלשטיין.  (משה חרמון)
טימור ואדלשטיין. "נתן לי את ההזדמנויות" (משה חרמון)
 

בברלין יפגוש טימור ברכז-קלע הגרמני הייקו שפארציק שסיים עונה אישית מרשימה עם 9.7 נקודות במעל ל-90 אחוזים מקו העונשין אליהם הוסיף גם שלושה אסיסטים למשחק. שפארציק, 29, בכיר בליגה הגרמנית, קולע באחוזים טובים מחוץ לקשת ושחקן פיק אנד רול ברמה גבוהה. באלבה כבר הכינו את טימור לאתגר עם רשימת מטלות לא קטנה. "חשוב להם שאתחזק ברמה הפיזית כי מדובר בליגה חזקה מאוד. הם רוצים שאעלה במשקל ואני עובד על זה עכשיו. מבחינת יכולות כדורסל, בימים הקרובים אקבל תוכנית עם דברים עליהם הם רוצים שאעבוד ואתחיל מיד לשפר אותם".

וכמובן, טימור לא שכח מילת סיכום לאוהדי הקבוצה שתמכו לאורך כל הדרך בעונות האחרונות: "אוהב את הקהל של הפועל. בזכותם היו לי שנתיים מדהימות ולא אשכח אותם בחיים. הם היו לידי ברגעים טובים וברגעים פחות ובאמת שהם האוהדים הכי גדולים שיש".

בר טימור (יוסי ציפקיס)
על כתפי האוהדים. "לא אשכח אותם בחיים" (יוסי ציפקיס)
 



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
/* LAST / NEXT ROUNDs */