יום שבת, 06.12.2025 שעה 14:02
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

בלאט: עוד לא הפסדתי במלחה, רוט: באנו מרוכזים

מאמן מכבי ת"א המאושר לאחר ה-68:74 על י-ם: "הם שיחקו לחוצים". דרוקר על ספסול פלס: "לפעמים לא הולך". סטיל: "זה לא נגמר". צפו בתקציר

|
בלאט.
בלאט. "קיבלנו תרומה מרוט ופניני" (יניב גונן)

מכבי ת"א גברה הערב (חמישי) 68:74 על הפועל ירושלים במלחה ועלתה ל-0:2 בסדרת חצי גמר הפלייאוף. ניצחון נוסף של הצהובים יעלה אותם לגמר מול המנצחת בין מכבי חיפה להפועל אילת.

"אני שמח שהקרב לא גלש לאן שאסור היה לזה להגיע, אבל בגדול האוהדים ראו משחק פלייאוף אמיתי", אמר בסיום מאמן מכבי ת"א, דייויד בלאט והוסיף: "בשלוש השנים אחרונות אני מגיע לכאן למלחה עם אליהו, פניני, שארפ, וקובלסקי ועדיין לא הפסדנו משחק כאן, למרות שזה מאוד קשה".

עוד הוסיף המאמן: "קיבלנו תרומה גדולה ממורן רוט וגיא פניני. החוכמה של שחקן היא לא לשחק הרבה דקות, אלא לתרום הרבה בדקות בהם הוא כן משחק. אסור לנו להוריד את הרגל מהגז כי הסדרה לא גמורה. היה על הפועל י-ם הרבה לחץ כי הם שיחקו בפיגור בבית וזה כנראה מסביר את היכולת שלהם ברבע הראשון".

גארד מכבי ת"א, מורן רוט: "ההתקפה שלנו נראית יותר זורמת בסדרה הזו מאשר נגד הפועל תל אביב. זה היה משחק פלייאוף אמיתי מלא אמוציות ועצבים ואש עם שחקנים שכמעט הורחקו והרבה פאולים במתכוון, אבל היה גם משחק ואני שמח שבאנו מרוכזים גם בהתקפה וגם בהגנה ושהצלחנו להוציא ניצחון באולם חוץ קשה".

בצד המפסיד, שרון דרוקר, הסביר מה קרה לקבוצתו: "בחצי הראשון לא היינו מספיק אגרסיבים, כל החצי לא שיחקנו כמו שרצינו. סחבנו את זה לאורך כל המשחק. במחצית השנייה ראינו קבוצה אחרת. טפירו נתן את הנשמה, אבל זה לא הספיק בשביל לנצח. כל פעם שחזרנו למשחק היה למכבי מישהו שעשה את הפעולה הגדולה, קלע את השלשה הגדולה, והשאיר אותנו מאחור".

צפו: מכבי ת"א מנצחת 68:74 את י-ם

על המשחק הבא והספסול של פלס אמר המאמן: "לא צריך לחשוב יותר מדי על ניסים, צריך לבוא למשחק מספר 3 ולתקן. בשביל לנצח שלושה משחקים אנחנו צריכים לנצח קודם כל אחד. אני יודע כמה קורטני רוצה, כל הפלייאוף. העונה הזו נתנה לו המון מבחינה אישית - להגיע לפיינל פור, לשחק מול קבוצות ברמה של יורוליג כמו מכבי. לפעמים לשחקן לא הולך. שיחקנו על שחקנים אחרים. מקווה שביום שני יילך לו יותר טוב".

שרון דרוקר (יניב גונן)
שרון דרוקר. אובד עצות (יניב גונן)
 

גארד ירושלים, רון סטיל: "מכבי קלעו זריקות קשות והיו טובים בהתקפה, אבל זה עדיין לא נגמר. צריך להוריד בפני מכבי את הכובע ולא לשכוח שמדובר בקבוצה שהיא אלופה לא במקרה. ניצחתי בעבר את מכבי בנוקיה בפלייאוף עם בני השרון, אני מאמין שאני יכול לעשות את זה שוב. כל הקבוצה האמינה שאפשר לנצח ואנחנו לא נוריד את הראש גם בפיגור 2:0".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */