שעות ספורות אחרי הנחיתה מקפריסין ולאחר שנפגש עם חיים רמון, רן בן שמעון חתם רשמית לשנתיים כמאמן הפועל תל אביב ויחליף בתפקיד את פרדי דוד.
בן שמעון אמר עם חתימתו: ״היה מו״מ קל. שני הצדדים רצו בכך. אני מאוד שמח להגיע להפועל. אני בא למועדון גדול ומודע למה שעומד על כף המאזניים. היום אני אפנה את הזמן לדבר בתקשורת אבל אחרי היום אני צריך להתחיל לעבוד, יש לי הרבה עבודה בהפועל אבל אני מחכה לאתגר הגדול הזה".
בן שמעון המשיך: "הגעתי להפועל כי הוא מועדון גדול ומכובד, יש תקציבים ונעמוד בהם. זו מערכת מורכבת, יש לי הרבה מאוד מצוי והרבה רצוי, יש פערים אבל אני עושה ראיונות כרגע על מנת להתנקות קצת ואז אוכל לעבוד חודש ולבנות את הקבוצה הכי טובה מבחינתי. אני אדם מאוד תחרותי, יש הרבה מאוד דברים שיכולים לכפר על פערים כספיים".
לגבי סעיף היציאה לנבחרת שיש לרן, אמר המאמן: "אין לי שום שאיפות להגיע לנבחרת. זה סעיף שהכניסו עורכי הדין, אם יש את הסעיף הזה או לא הוא לא משמעותי בשבילי. אין בסעיף הזה שום דבר מבחינתי חוץ מקצת אוויר".
לאדומים התחייבויות כלכליות לעונה הבאה בגובה של 11 מיליון שקלים לשחקנים ולרשותו של בן שמעון יועמד סכום של תשעה מיליון שקלים עבור שחקני רכש. סעיף מעניין שיש לבן שמעון בחוזה עם האדומים - שחרור לאימון נבחרת ישראל, אם תהיה אופציה כזו, בזמן שהוא יאמן את הקבוצה.
בן שמעון אימן בעונה החולפת את א.א.ק לרנקה והוביל אותה לפלייאוף העליון ולחצי גמר הגביע, אבל ברגעי ההכרעה נכשלה הקבוצה במאבק על המקום באירופה.
צפו: רן בו שמעון חותם בהפועל ת"א
בן שמעון, שאימן בעבר את הפועל חיפה והיה תקופה קצרה במכבי ת"א לפני שפוטר, עשה את שמו בעירוני קרית שמונה, איתה זכה באליפות היסטורית בעונת 2011/12 לפני שעבר לאמן בקפריסין.
 |
| רן בן שמעון לאחר החתימה על החוזה בהפועל (משה חרמון) |
|
| |
בהפועל תל אביב מקווים שבן שמעון הוא האיש שיחזיר את הקבוצה למאבקי האליפות, אחרי עונה בה היא הייתה רחוקה מאוד מהיריבה העירונית, מכבי ת"א ואף הפסידה לה 3 מ-4 דרבים בליגה.
לאדומים היה לא מעט מזל רע בנושא המאמנים בעונה שעברה והם מקווים שסה ייפסק עם בן שמעון. ניצן שירזי, שהתחיל את העונה, נאלץ לזוז הצידה בשל בעיה בריאותית, יוסי אבוקסיס פוטר לאחר שרשרת תוצאות לא טובות וגם פרדי דוד לא המשיך, למרות שהוביל את הקבוצה לאירופה, לאחר שהודח בגביע על ידי הפועל ראשל"צ מהלאומית.
 |
| רן בן שמעון ועו"ד עמית פינס (משה חרמון) |
|
| |