יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:30
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

יהב: למזרחי לא אכפת מהמדינה, היו"ר: אל תבכו

ראש עיריית חיפה נגד יו"ר מכבי ב-102FM בשיתוף ONE על ההחלטה לקיים את גמר הפלייאוף ברוממה: "הכסף מעניין אותו". מזרחי: "לא הייתה הצבעה בנושא"

|
יונה יהב ושמעון מזרחי. האשמות בנוגע לאירוח הגמר
יונה יהב ושמעון מזרחי. האשמות בנוגע לאירוח הגמר

הצבעת מנהלת הליגה הביאה להיסטוריה: גמר הפלייאוף בליגת ווינר סל ייערך באולם רוממה בחיפה. נציגי מכבי תל אביב, מכבי אשדוד והפועל אילת אמנם התנגדו לקיום הגמר בחיפה, אבל בסופו של דבר הוחלט על תקדים בכדורסל. משחק הגמר ייערך ב-6 ביוני לאחר סדרות חצי גמר בשיטת הטוב מחמישה משחקים.

הערב (רביעי) עלו לשידור ב"תוכנית הספורט  של ישראל" בשיתוף ONE ראש עיריית חיפה יונה יהב ויושב-ראש מכבי ת"א שמעון מזרחי, שדיברו על ההחלטה לקיים את המשחק החשוב בכדורסל הישראלי במקום שאיננו היכל נוקיה.

מזרחי ציין: "לא הייתה הצבעה. מי שכתב שהייתה הצבעה, זה רחוק מהאמת. לא כל היושבי-ראש במנהלת תמכו בהעברת הגמר לרוממה. לנו לא היה משנה אם רוצים להעביר לרוממה. מה שכן חשוב הוא שאנשים יידעו מה האמת. לא ייתכן שיישבו במנהלת אנשים שירטנו שחסר להם כסף. הראינו שבגמר 2009/10 שנערך בנוקיה וניצחה בו גלבוע/גליל, היא קיבלה כמעט 400 אלף שקלים. בעונת 2011/12 קיבלנו אנחנו ואשדוד 150 אלף ש"ח".

"הראינו את כל הנתונים למנהלת, לפיהם אם המשחק היה מתקיים בנוקיה, כל קבוצה הייתה מקבלת סכום נכבד והיה כסף לחלוקה לקבוצות האחרות, מכיוון שבהיכל נוקיה אפשר להכניס תמורה כספית גבוהה. אמרנו שאת ההכנסות צריך לתת לשתי הקבוצות שמגיעות לגמר. קבוצות אחרות לא ייראו מזה גרוש. מאיפה ישלמו בונוסים?", שאל יושב-ראש מכבי.

"לא התנגדתי להעביר את המשחק לרוממה, אבל אמרתי שההכנסות תחולקנה לשתי הקבוצות המגיעות לגמר", הבהיר מזרחי. "כשיש כסף, הקבוצות מוותרות עליו. זה סוג של צביעות, אבל זה מה שיהיה. את ההכנסות יחלקו בין הקבוצות שתגענה לגמר. לא בטוח שמכבי או חיפה תגיע לשם. דבר אחד אני יודע - אמרתי לנציגים שהם לא יכולים להיות סמוכים לשולחנם של ראשי העיריות כל הזמן ולוותר כך על כסף".

האולם המשופץ ברוממה. יארח את משחק הגמר (עמית מצפה)
האולם המשופץ ברוממה. יארח את משחק הגמר (עמית מצפה)
 

"התחלנו את הליגה ולא ידענו אם תהיינה 12 קבוצות שתעבורנה בבקרה התקציבית. לכל הפחות, תנו את הפרס לשתיים הראשונות", המשיך מזרחי. "בשום פנים ואופן לא הייתה הצבעה בנושא".

יונה יהב עלה מיד לשידור ואמר בציניות: "אני עדיין בוכה. שמעתי את שמעון מזרחי וקשה לי להתראיין. לבי לבי על מזרחי. הוא מדבר 'תל אביבי' מאוד. מעניין אותו הכסף, מדינת ישראל מעניינת אותו כשלג דאשתקד. אני אלמד אותך מה זה מדינת ישראל. זו לא מדינת ת"א. הגיע הזמן שהארץ הזו תתבזר ותפיץ את דברה לדרום ולצפון. אם העזה עיריית חיפה להשקיע 600 מיליון ש"ח כדי לבנות מתקני ספורט מודרניים, הגיע הזמן שאירועים יתקיימו באותם מקומות".

יונה יהב. &qout;מדינת ישראל זו לא מדינת ת&qout;א&qout; (קובי אליהו)
יונה יהב. "מדינת ישראל זו לא מדינת ת"א" (קובי אליהו)
 

"שמעון מזרחי באמצעות המנהלת רוצה לספסר את הביתיות במקום להביא ספונסרים. הגביע היה משום מה בנוקיה ולא בחיפה. אתם גונבים את הביתיות תחת המעטה של אולם עם 11,000 מקומות. זו פשוט הסתה נגד קבוצות אחרות. הגיע הזמן שיהיו אירועים בכל המקומות בארץ", הוא ציין. "אין השלכות כספיות להחלטה הזו. זה תפקיד המנהלת, לדאוג לספונסרים. שיביאו כוחות מקומיים, ואז יהיו ספונסרים מקומיים שיסכימו לתת כספים".

מזרחי השיב: "אני לא בוכה, אני מכיר את יונה כבר 40 שנה. עם כל הכבוד לו, והוא עשה הרבה, טורניר פתיחת העונה התקיים בחיפה ובגמר הטורניר ניצחנו את מכבי חיפה ברוממה. גם בליגה ניצחנו אותה בחוץ. יונה, תבורך שהקמת היכל, אבל זה לא אומר הכל. שלחת אליי את מנכ"ל העירייה שדיבר איתי בצורה נעימה, אבל כתב בעיתון בצורה אחרת לגמרי. אני בסך הכל הבאתי את העובדות".

שמעון מזרחי. &qout;בסך הכל הבאתי את העובדות&qout; (משה חרמון)
שמעון מזרחי. "בסך הכל הבאתי את העובדות" (משה חרמון)
 

יהב ענה: "לא הכל זה כסף, שהקבוצה תביא ספונסרים. אני הבאתי את ג'ף רוזן. ככה מתקיים הספורט בישראל, ולא הגיוני שהוא יתרכז בת"א". מזרחי: "אתה כל הזמן מנסה ליצור רגשי נחיתות". יהב: "אתם מנסים ליצור רגשי השתלטות". מזרחי: "אתה לא נתת נתונים שעולים בקנה אחד עם המציאות".

מזרחי דיבר גם על העונה הבאה: "החליטו שהגמר יתקיים בשני משחקים ולאחר מכן בסדרות. אני לא מרגיש רגשי עליונות". כשנשאל אם מכבי תישאר בליגה השיב: "אנחנו אבן היסוד בליגה הזו ולא נעזוב אותה כל עוד יש בה התנהלות ראויה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */