יום שבת, 06.12.2025 שעה 18:49
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1926-2412מכבי נתניה5
1723-2112מ.ס אשדוד6
1614-2112מכבי חיפה7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1217-1412עירוני ק"ש11
1220-1612הפועל חיפה12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

היועץ המשפטי לממשלה: מוטרד מגילויי הגזענות

קורנפיין ביקש את עזרת וינשטיין במאבק בגזענות ביציעי בית"ר, היועץ מצטרף למלחמה: "מוטלת עלינו אחריות למגר, ביד קשה וללא מורא, כל גילוי גזענות"

|
אוהדי בית
אוהדי בית"ר במחאה (יוסי ציפקיס)

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, שלח הערב (שלישי) מכתב ליו"ר בית"ר ירושלים, איציק קורנפיין, בתגובה לבקשתו של קורנפיין לעזרה וסיוע בטיפול במקרי הגזענות ביציעי הקבוצה בשבועיים האחרונים.

כזכור, אמש הגיעו מים עד נפש עבור יו"ר בית"ר, שפנה במכתב ליועץ המשפטי לממשלה כמו גם למפכ"ל המשטרה, יוחנן דנינו וכתב בין השאר: "אני מבקש בכל לשון של בקשה כי תסייעו למועדון במאבקו החשוב ותורו לנקוט בכל האמצעים הדרושים על מנת להילחם מלחמת חורמה בתופעה... דרך ביצוע מעצרים והגשת כתבי אישום נגד אותם פורעים, שכן אין דרך אחרת להילחם בתופעה, שהינה על רקע גזעני מובהק".

במכתב התגובה כתב ווינשטיין: "הנני מוטרד ביותר נוכח התפרצות של גילויי גזענות קשים ומכוערים בקרב קבוצה מסויימת של אוהדי בית"ר. אף אם תופעה זו אינה מאפיינת את רוב אוהדי הקבוצה, לא ניתן להשלים עמה. על הציבור להוקיע כל גילוי של גזענות ועל רשויות האכיפה מוטלת המלאכה למגר, ביד קשה וללא מורא, כל גילוי מעין זה אשר חוצה את הרף הפלילי. בדעתי לוודא כי הנושא יטופל בדרך מיטבית".

וינשטיין המשיך במכתבו: "מערכת אכיפת החוק מחוייבת לעשות כל שביכולתה כדי לתת לקבוצת בית"ר ירושלים את המעטפת הראויה, על מנת שהקבוצה תוכל להמשיך בדרך המבורכת בה היא נוקטת של מלחמה בגזענות. משטרת ישראל והפרקליטות יפעלו בנחישות באמצעות הכלים המשפטיים שבידיהן, הפליליים והמנהליים, כדי למנוע גילויי אלימות וגזענות וכדי להביא את האחראים לכך לדין".

צפו בתגובות שחקני בית"ר לקללות

במכתב מציין היועץ המשפטי לממשלה כי בכוונתו לכנס דיון בקרוב בהשתתפות הגורמים בפרקליטות המדינה משטרת ישראל ומשרד הספורט "לשם בחינת מדיניות האכיפה והענישה כלפי עבריינות במגרשי ספורט, בדגש על אכיפה כלפי ביטויי גזענות". זאת ועוד מבהיר היועץ כי הוא יבקש לבחון "שינויי חקיקה אפשריים" בעניין.

בסיום המכתב פונה יהודה ויינשטיין לקורנפיין " אבקש לברכך על המהלכים האמיצים שבהם נקטת בתחום זה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */