מערכת ONE
|

מלאגה חוגגת. ניצחון גדול (יוסי ציפקיס)
מלאגה עשתה הערב (שישי) צעד חשוב לעבר השלב הבא ביורוליג לאחר שהפתיעה וניצחה במוסקבה את צסק"א המקומית 81:94 במסגרת המחזור החמישי של שלב הטופ 16.
כבר עם תחילתו של הרבע הראשון ניתן היה להבין לאן הולך המשחק. האורחת הובילה בסיומו 17:27 והראתה שהיא לא באה לקור הרוסי לחינם. ברבע השני המארחים חזרו לעצמם והרבע הסתיים 43:47 לספרדים.
שחקניו של יסמין רפשה פתחו טוב גם את החצי השני והובילו בסיומו של הרבע השלישי והדי צמוד, בתשע הפרש, 61:70. למרות ערב גדול של ננאד קרסטיץ' (26 נק' ו-6 ריב') ושל מילוש תאודסיץ' (17 נק' ו-8 אס') לא הצליחה מובילת הבית, טרם המחזור, לחזור למשחק ברבע הרביעי והאחרון והפסידה בפעם הראשונה בשלב הטופ 16.
הניצחון הגדול של הספרדים הגיע בזכות של מרכוס וויליאמס שסיים עם 28 נק', 3 ריב', ו-4 אס' כשהוא נעזר בקרונוסלב סימון עם 14 נק' ו-5 אס'.
צפו בברצלונה מנצחת את קאחה
ריאל נשארה מושלמת, אנאדולו אפס ניצחה את ז'לגיריס קובנה
ריאל מדריד ניצחה את פנאתינאיקוס בחוץ 54:58 ונשארה מושלמת עם חמישה ניצחונות במקום הראשון. לרבע הראשון לא הגיעה ריאל והמארחים הובילו בסיומו בתשע הפרש, 11:20. הספרדים סוף סוף נכנסו למשחק ברבע השלישי וצימקו את הפער, לפני הרבע המכריע שבו היוונים פשוט הביכו עצמם עם חמש נקודות בלבד לעומת 14 של האורחת.
פליפה רייס קלע 13 נק' לזכות המארחת, רפאל הטשהיימר, שהיה מועמד למכבי ת"א, הוסיף 11 משלו והוריד 5 ריב', מהעבר השני, הקלע "הרב" ביותר היה מיקאל בראמוס עם 11 נק', בהחלט ערב מאכזב ליוונים שספגו את הפסדם השני.
 |
| פליפה רייס. 13 נק' במשחק (טומי לי) |
|
| |
באחד המשחקים היותר צמודים, אך פחות סקסיים ומהנים, ניצחה אנאדולו אפס את ז'לגיריס קובנה 52:56. עד הרבע הרביעי לא הצליחה אף אחת מהקבוצות לקלוע יותר מ-15 נקודות ברבע, אך אז נפצו כל המחסומים (ממש..) והליטאים ניצחו 15:16 ברבע המכריע, אך זה לא הספיק להם. סאשה וויאצ'יץ' קלע 12 עבור המנצחים והיה הקלע הבולט במשחק.
בבית 6, זה של מכבי ת"א, ניצחה סיינה בבית את בשיקטאש, 57:63 ונשארה מושלמת גם לאחר המחזור הנוכחי. הטורקים סופרים כבר חמישה הפסדים בחמישה משחקים. בובי בראון קלע 13 נק' ומסר 4 אס', קריסטיאן קנגור אמנם קלע רק 2 נק' אך הוריד 10 ריב' שעזרו לקבוצתו לנצח.