יום חמישי, 05.03.2026 שעה 14:52
ליגת העל Winner 25-26
5523-5424הפועל ב"ש1
5127-5624בית"ר ירושלים2
4628-5024מכבי ת"א3
4526-4424הפועל ת"א4
3925-4624מכבי חיפה5
3535-4024הפועל פ"ת6
3153-4224מכבי נתניה7
2933-2524בני סכנין8
2649-3024עירוני טבריה9
2442-3424עירוני ק"ש10
2440-3024הפועל חיפה11
2347-3024מ.ס אשדוד12
2035-2224הפועל ירושלים13
1157-1724מכבי בני ריינה14

פריצה: לטלאי הצהוב יש משמעות עבור מכבי ת"א

הצהובים ביקרו במוזיאון יד ושם, הזרים קיבלו הדרכה בשפתם. החלוץ: "אביא לפה את המשפחה שלי". אוסקר: "לקרוא ולשמוע על השואה זה לא כמו לראות"

|
שחקני מכבי ביד ושם (משה חרמון)
שחקני מכבי ביד ושם (משה חרמון)

ביום ראשון הקרוב יציינו ברחבי העולם את יום השואה הבינלאומי ובמכבי תל אביב המשיכו את המסורת שהחלו בשלוש השנים האחרונות. אחרי שבשנה שעברה שיפצו את ביתו של אברהם אברהם, ניצול שואה, היום (חמישי) הגיעו שחקני הקבוצה והצוות המקצועי, כולל נציג הבעלים ג'ק אנגלידיס למוזיאון יד ושם.

את הפעילות יזם בין היתר הבעלים הקנדי, מיץ' גולדהאר, שאימו ניצולת שואה. השחקנים הזרים קיבלו הדרכה בשפות הספרדית והאנגלית. בין היתר, סופר לשחקנים על הטלאי הצהוב שהיה מקור ההשראה לצבע של מכבי ולסמל. בסיום הסיור במוזיאון, ערכה הקבוצה טקס יזכור והקריאה את שמות שחקני הכדורגל היהודים שנרצחו בשואה.

בסיום הסיור חילק הקפטן שירן ייני לשחקנים ספר תהילים שהוכן במיוחד במיקרופילם שקטן מכרטיס אשראי ויכול להיכנס לארנק של השחקנים. הספר השלם הוקטן ואפשר להביט בו בזכוכית מגדלת והוא יוצר במיוחד עבור השחקנים.

המאמן אוסקר גארסיה סיפר: “שמענו על ההיסטוריה של העם היהודי ועל השואה ועכשיו ראינו את זה. זה קשה מאוד ואני מקווה שכל האנשים בעולם יידעו שאסור שזה יקרה שוב. קשה לראות את מה שקרה. אחרי ששמעת וקראת זה לא כמו לראות את מה שראינו במוזיאון, אני מקוה שכולם מבינים את משמעות החיים".

אוסקר נשאל מה הוא חושב אחרי הסיור הזה על השימוש במילה "שואה" של אוהדים במגרשי כדורגל ואמר: ”לי יש מילה שהיא הכי חשובה בעיניי וזה כבוד. אני חושב שזה הדבר החשוב ביותר לכבד אחד את השני, זו הדרך שלי ואני מקווה שגם אחרים יילכו בדרך הזו".

"שאוהדים גזענים יבקרו ביד ושם"

החלוץ ראדה פריצה, שעבורו זה הסיור השני ביד ושם אחרי שהגיע בעבר עם נבחרת שבדיה אמר: “אני מוצא את הסיור הזה כמאוד מעניין. כמובן שאנו מכירים את נושא השואה, אבל זה חשוב לראות את זה שוב. אני חושב שאבוא לפה עוד כמה פעמים ואביא את המשפחה שלי כי ביקור אחד לא מספיק, צריך פה כמה שעות כדי ללמוד יותר ולקבל כמה שיותר מידע. אני מקווה מאוד שלא יהיה שוב אסון כזה בעולם. אנשים כיום יותר הומניים והתבגרו. שמעתי שהטלאי הצהוב הוא מקור ההשראה של החולצות של מכבי והסמל, אני בטוח שזה עם הרבה משמעות עבור כולנו".

שחקני מכבי ת&qout;א ביד ושם (משה חרמון)
שחקני מכבי ת"א ביד ושם (משה חרמון)
 

הקפטן שרן ייני, שלקח חלק גדול במהלך הסיור ובטקס יזכור שנערך לאחר מכן, התייחס לכל מי שמשתמש במילה "שואה" ובקללות גזעניות במגרשי הכדורגל ואמר: "יכול להיות שזה רעיון טוב להביא את אותם אנשים לסיור פה, שיבינו עד כמה זה לא מתאים. אנחנו פתחנו בקמפיין במהלך העונה הזאת ועושים את הכל כדי למגר את האלימות והגזענות במגרשי הכדורגל. הצבע הצהוב שבא מהטלאי הצהוב זו נקודה שבהחלט עושה משהו. חשוב לדעת את השורשים וזה מעביר צמרמורת".           

שרן ייני וג´ק אנגלידיס מניחים זר (משה חרמון)
שרן ייני וג´ק אנגלידיס מניחים זר (משה חרמון)
 
ערן זהבי (משה חרמון)
ערן זהבי מאזין (משה חרמון)
 
אוסקר, גונסאלו וקרלוס עם כיפה (משה חרמון)
אוסקר, גונסאלו וקרלוס עם כיפה (משה חרמון)
 
 
אוסקר מתעניין. &qout; (משה חרמון)
אוסקר מתעניין. "קשה לראות את מה שקרה" (משה חרמון)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */