יום שבת, 20.12.2025 שעה 06:14
ליגה לאומית 25-26
3218-3515מכבי פ"ת1
3214-2716מכבי הרצליה2
2816-2016הפועל כפ"ס3
2517-2316הפועל ראשל"צ4
2422-2515הפועל כפר שלם5
2321-2515מ.ס כפר קאסם6
2221-2316מ.ס קריית ים7
2120-2215הפועל ר"ג8
2018-1915הפועל עכו9
2027-2316עירוני מודיעין10
1824-1516הפועל רעננה11
1628-1516הפועל עפולה12
1535-2716מכבי יפו13
1526-1516בני יהודה14
1421-1915הפועל חדרה15
1323-1816הפועל נוף הגליל16

הכל מוכן: פ"ת בטירוף לקראת הדרבי ב-15:00

אחד המשחקים החמים בישראל הפך גם למשחק עונה בלאומית. שקלים: "זה לא טבלה ולא נקודות, זה מעל הכל", דמארי: "כולם מוכנים". 800 כרטיסים נמכרו

|
גררו ובן מוחא במפגש הקודם. חם בפ
גררו ובן מוחא במפגש הקודם. חם בפ"ת (יניב גונן)

ריח של דרבי באוויר, זה מה שקורה בימים האחרונים ברחובות פתח תקווה לקראת המשחק הגדול של הליגה הלאומית שייערך היום (שישי) ב-15:00. בהפועל השחקנים מטריפים אחד את השני, במכבי הבעלים רכש כ-100 כרטיסים לאוהדים.

המשחק המסקרן יתרחש באצטדיון המושבה, שתי הקבוצות ממלאבס מחפשות איך לברוח מהליגה הלאומית ולחזור למקומן הטבעי - ליגת העל. בין הקבוצות מפרידה נקודה בודדת אחת (למכבי משחק חסר), נקודה שבשלב זה של העונה מובילה את המכבים לליגת העל בצוותא עם המובילה המפתיעה הפועל רעננה, ומשאירה את הפועל לעוד עונה בליגה השנייה. אך המשחק הזה הוא הרבה מעבר לעוד משחק על מיקום בטבלה. כשבפ"ת מדברים על דרבי, העיר לובשת כחול חגיגי ונכנסת למתח.

אפי צפריר, מנכ"ל הפועל פ"ת אמר: "אנחנו מתכוננים לדרבי כמו שאנו מתכוננים לכל דרבי גדול בעיר. נבחר ראש עיר חדש בעיר שייבעט את בעיטת הפתיחה. הוצאנו במכירה מוקדמת כרטיסים מוזלים ב-50 שקלים לאב ובן, יש ביקוש גדול, נרכשו כבר 700 כרטיסים כאלה. הקהל שלנו ידוע בנציגות הגדולה שלו בדרבים”.

הפועל עדיין לא מצליחה להתחבר, כאשר בשני המשחקים האחרונים התוצאות לא משרות נחת על ההנהלה. מה גם שלא נראה באופק חיזוק משמעותי שעתיד להתרחש בחלון ההעברות הנוכחי. צפריר התייחס לכוונת התחזקות הקבוצה ולהמשך המאבק בצמרת: "חוץ מזה שזה דרבי זה גם משחק בין 2 קבוצות שממוקמות במקום השני והשלישי. זה משחק עם הרבה יוקרה. בנינו קבוצה טובה. אנו לא מסתירים שרוצים להתחזק בחלוץ נוסף - דייויד גומז, אך זה מתעכב בגלל הסיכומים שלו עם עכו. אנו מחפשים עוד אופציות של חלוץ. יש לנו סגל רחב בלי קשר לחיזוק. אנחנו מכוונים לעליית ליגה".

עמירן שקלים (משה חרמון)
עמירן שקלים. "השחקנים מטריפים אחד את השני" (משה חרמון)
 

גם בגזרת השחקנים המתח והציפייה מגיעים לשיאים. עמירן שקלים שחקן הקבוצה נשמע נרגש: "דרבי זה לא טבלה, לא נקודות, דרבי זה מעל הכל. זה משחק שמחכים לו כל השנה עם אווירה טובה, עם קהל. אנחנו מתים כבר שהוא יתחיל. מרגישים את האווירה באימונים, האוהדים באים ומטריפים אותנו, השחקנים מטריפים אחד את השני". על ההבדלים בין הדרבי בליגת העל לליגה הלאומית אמר: "זה ברור שיש פחות חשיפה בתקשורת אך מבחינת אמוציות דרבי זה דרבי בע"ה נשיג ניצחון".

גם במכבי יש דריכות רבה לדרבי, אך בקבוצה נשארים עם הרגליים על הקרקע. ניצן דמארי התייחס למשחק: "התאמנו כרגיל, האמת שלא היה לנו הרבה זמן השבוע, היה משחק באמצע השבוע ואימון אחד. כולם מוכנים, לא צריך להסביר לאף אחד מהו הדרבי הזה. אני לא גר בעיר אבל לפני הדרבי תמיד יש אווירה טובה. אמנם המשחק הזה מאוד חשוב למועדון ולאוהדים אבל בשבילנו זה עוד 3 נקודות שאנו צריכים לקחת. כולם יודעים מה המטרות של מכבי פתח תקווה - עלייה לליגת העל. אנחנו לא מתביישים בזה".

ניצן דמארי (משה חרמון)
ניצן דמארי. שועל ותיק בדרבי של פ"ת (משה חרמון)
 

מכבי רוצה להראות שהיא עדיין הקבוצה השולטת בעיר בלי עוררין. כבר כשנפתח חלון ההעברות הקבוצה התחזקה בשלושה שחקנים מרכזיים - ניל אברבאנל בשער, ויקטור מרעי ועידן שריקי בחלק הקדמי, שלושה שחקנים עם עבר מוכח בכדורגל הישראלי. ניצן דמארי התייחס לחיזוק המשמעותי: "אני בטוח שכל אחד מהשחקנים יעזור לנו בהמשך". על המשך המאבק בצמרת אמר: "ניצלנו את זה שהפועל רעננה והפועל פתח תקווה איבדו נקודות כדי להתברג חזק למעלה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */