יום שני, 22.12.2025 שעה 15:57
ליגה גרמנית 25-26
4111-5515באיירן מינכן1
3212-2615בורוסיה דורטמונד2
2920-3315באייר לברקוזן3
2919-3015לייפציג4
2720-2915הופנהיים5
2622-2515שטוטגרט6
2530-3015איינטרכט פרנקפורט7
2123-2015אוניון ברלין8
2026-2515פרייבורג9
1728-1815ורדר ברמן10
1624-2215פ.צ. קלן11
1624-1815בורוסיה מנשנגלדבאך12
1625-1615המבורג13
1528-2315וולפסבורג14
1428-1715אוגסבורג15
1226-1315סט. פאולי16
1134-1315היידנהיים17
826-1315מיינץ18

המלחמה בגזענות: אפשר ללמוד גם מהגרמנים

עם גולגולת בדגל (חיובית לטענתם), אוהדי סט. פאולי, החיים תחת צילה של המבורג הגדולה, הם שם דבר בכדורגל. אבל לא דרך המשחק, אלא בעזרת כת

|
סט. פאולי. יחודיים (רויטרס)
סט. פאולי. יחודיים (רויטרס)

לאהוד את הקבוצה הקטנה של העיר יכול להיות מאוד מתסכל, רק תשאלו את אוהדי בני יהודה, מנצ'סטר סיטי (עד לפני שנה), אברטון, אתלטיקו מדריד ואספניול. קבוצה אחת כזו נולדה על הרציפים של המבורג, בחלק האפל של העיר, באחד ממחוזי החלונות האדומים המפורסמים באירופה, המכוסה בסמלי הגולגולת והעצמות, מהסמלים של הקבוצה האהובה של האיזור, סט. פאולי.

מועדון הכדורגל של סט. פאולי הוקם ב-15 למאי 1910. מאז ומתמיד חסתה סט. פאולי בצילה של האחות הגדולה מהמבורג ובשנות ה-80 לאוהדיה נמאס והם החליטו להקים את ה-”Kult”', או “הכת”, ארגון האוהדים האדוק שלהם. לא עוד אנונימיות החליטו החבר'ה ליד הנמל והחלו לצייר גולגולות ברחבי העיר ולהגיע למשחקי הקבוצה בצבעי שחור ולבן. בניגוד למה שכולם חושבים, הגולגולות אינן מסמלות דברים רעים, אוהדי סט. פאולי מציינים את העובדה שהם נלחמים כמו פיראטים, בכסף הגדול של הקבוצות הגדולות כדוגמת המבורג ובאיירן מינכן.

המהפכה של שנות ה-80 העירה את תושבי האיזור, שהחלו למלא את אצטדיון מילרנטר. הקהל הצבעוני והמגוון שכלל פרחחים, אנרכיסטים, פאנקיסטים, סטודנטים עניים ואפילו יצאניות מהחלונות האדומים, הניב תמונה נדירה של קהל שבא מתוך אהבה לרעיון של משהו מיוחד.

בתקופה בה הכדורגל העולמי שרץ באלימות ובאסונות דוגמת אסון הילסבורו, הקהל של סט. פאולי חרט על דגלו רעיון של מלחמה באלימות. האוהדים העבירו מסרים של סוציאליזם והיו הראשונים באירופה שהעזו לפתוח קמפיינים נגד גזענות ונגד הומופוביה כאשר המודעות לנושאים הללו לא הייתה קיימת כלל בגרמניה.

האוהדים שמו את הסוצאיליזם במרכז והחלו לפעול במישורים חברתיים שונים. ב-2006, אירחה הקבוצה, בשיתוף עם הקהל, את גביע העולם למדינות שלא מוכרות על ידי האו"ם, כאשר היא נותנת למדינות כמו טיבט להניף את דגל העצמאות שלה. אגב, סט. פאולי נרשמה לטורניר כ"רפובליקת סט. פאולי".

סט. פאולי (רויטרס)
האוהדים עם הדגל המפורסם (רויטרס)
 

על פי ההערכות, לסט. פאולי יש 11 מיליון אוהדים ברחבי גרמניה, והאצטדיון, בעל ה-25 אלף מקומות, מלא בכל משחק. למעשה, סט. פאולי היא הקבוצה היחידה בגרמניה שרושמת 100 אחוז נוכחות במשחקי הבית שלה. כמויות מטורפות לקבוצה שנמצאת במרכז הטבלה בליגה השנייה. האוהדים המיוחדים של הקבוצה, שידועים בדעותיהם הליברליות, נקלעים לעיתים קרובות לעימותים עם ארגוני אוהדים ניאו נאצים והומופוביים.

סט. פאולי מתגאה בעובדה כי לקבוצה מספר האוהדות הגבוה ביותר בגרמניה. בעבר הוריד הארגון פרסומת לאצטדיונם באחד המגזינים בגרמניה בגלל שלטענתו היא הייתה סקסיסטית מדי. הצלחה נוספת בתחום הצנזורה נרשמה כאשר הצליח ארגון האוהדים להוריד קליפ שפורסם ב-CNN שמראה אותם אוספים כסף מחוץ לאצטדיון בכדי לבצע פעילות "אנטי פאשיסטית". לטענתם, המשטרה עדיין מתנכלת להם מדי פעם בגלל הקיצוניות של פעולותיהם ודעותיהם.

ב-2009 הצביעו האוהדים והציבו לעצמם מספר כללי בסיס שלפיו יצעד המועדון. ההצעה עברה ברוב של 100% ובין החוקים ניתן למצוא את החוק: “סבלנות וכבוד הדדי הינם ערך עליון בפילוסופיה של סט. פאולי".

סט. פאולי (רויטרס)
אוהדי סט. פאולי (רויטרס)
 

יכול להיות שאת היכולת הלא טובה ניתן לתרץ בכך שבקבוצה אימצו את הקו של האוהדים ומסרבים לאמץ את דפוסי ההתנהלות הכלכלית של קבוצה בדרגים הנמוכים בגרמניה. בסט. פאולי מסרבים להתנהג כמו המבורג השנואה וכמו קבוצות נוספות בגרמניה, שנוהגות לרכוש שחקנים בזול, לטפח אותם ולמכור לקבוצות הגדולות.

בקבוצה, כמו האוהדים, מסרבים לנקוט שיטה קפיטלסטית ומעדיפים לשחק עם שחקנים הקשורים לקבוצה, או במילים אחרות, לשחק עם הלב. בנוסף, הפעילו האוהדים לחץ על הקבוצה לא למכור את שם האצטדיון לחברה מסחרית, כמו שעושות כמעט כל הקבוצות בגרמניה, מה שעולה למועדון סכומי עתק שיכלו לעזור מאוד בפיתוח השחקנים הצעירים.

הקונספט הסוציאליסטי-חברתי של המועדון איגד סביבו מועדונים נוספים עם אג'נדה דומה וכך ניתן לראות דגלים רבים של הפועל ת"א במשחקי הקבוצה, כמו גם דגלים של הקבוצה הגרמנית בשער 5 בבלומפילד. ארגוני האוהדים של הקבוצות הם ארגונים אחים ומבצעים פעולות משותפות רבות.

סט. פאולי (רויטרס)
אוהדי סט. פאולי. מיוחדים (רויטרס)
 

אין ספק שסט. פאולי היא קבוצה מיוחדת שאוהדיה מרגישים שהמועדון הוא דרך חיים יותר מסתם אהדה לקבוצה. ערכי המועדון נמצאים מעל הכל והאוהדים לא מוכנים לוותר על עקרונות בתמורה להצלחה על המגרש, כעת רק נותר לקוות שההצלחה על המגרש תגיע וה"פאנקיסטים" יחזרו לבונדסליגה.

שחקן ענק או רודף בצע? הכתבה שאתם חייבים לקרוא




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */