יום שבת, 06.12.2025 שעה 11:08
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

אכזבה במכבי ממס' שחקנים, ג'יימס: כיסחו אותנו

ה-64:81 של ראשל"צ בנוקיה הכניס את הצהובים להלם, אכזבה משחקנים שלא ניצלו את ההזדמנות. הסנטר: "הם קפצו עלינו מהדקה ה-1". צפו בתקציר

|
עדיף להתחבא. שלף, לוגאן ופניני בהלם (יוסי ציפקיס)
עדיף להתחבא. שלף, לוגאן ופניני בהלם (יוסי ציפקיס)

הלם ותדהמה בהיכל נוקיה. זו התחושה העיקרית שהתקבלה אמש (ראשון) לאחר שהצליחה מכבי ראשון לציון לרשום את ההפתעה הגדולה ביותר של המחזור השלישי בליגת העל כאשר ניצחה (81:64) את האלופה, מכבי תל אביב, בביתה ולמעשה הנחילה לה את אחת מהתבוסות המשפילות ביותר שידע מועדון הפאר בשנים האחרונות.

למאמן הצהוב, דייויד בלאט, מחכה לא מעט עבודה במהלך השבוע הקרוב ובראש ובראשונה יהיה עליו לכנס את שחקניו ולנסות לעודד את מצב רוחם לאחר ההפסד לראשון על מנת שיגיעו מוכנים ומפוקסים לקראת המשחק מול פרוקום גדיניה בהיכל נוקיה ביום חמישי הקרוב.

בסיום המשחק נראו שחקני הקבוצה המומים. זוהי לא הפעם הראשונה שמכבי מפסידה, אך כבר הרבה מאוד זמן שלא הושפלה כך בביתה על-ידי קבוצה ישראלית. השחקנים שהתקשו לעכל את המשחק הלא טוב שלהם ובעיקר את חוסר היכולת הקבוצתית להיכנס לעניינים לאורך כל 40 הדקות לא הירבו לדבר בסיום ונדמה שגם הם יצטרכו לעשות חשבון נפש לא קטן לפני גדיניה בעוד שלושה ימים.

הצוות המקצועי של הקבוצה התאכזב מלא מעט שחקנים. על רבים מהם נאמר כי לא השכילו לנצל את דקות המשחק שקיבלו על מנת להוכיח את עצמם במשחקים בהם מכבי מפגרת וזקוקה לישועה של שחקן אחד לפחות שיצליח לסחוף אחריו קבוצה שלמה.

סנטר הצהובים, שון ג'יימס, שהיה למעשה נקודת האור היחידה של מכבי במשחק ניסה לסכם את התחושות הקשות לאחר ההפסד הלא נעים: "אני חושב שכקבוצה באנו רכים למשחק הזה. לא התחלנו את המשחק כמו שאנחנו בדרך כלל מתחילים וראשון היא קבוצה מוכשרת ככה שהם באו מוכנים והם קפצו עלינו כבר מהדקה הראשונה. אנחנו פשוט לא שיחקנו כמו שצריך. הפסד זה הפסד בכל מצב, גם אם אנחנו מפסידים בשתי נקודות בלבד אנחנו לוקחים את זה קשה כי אנחנו לא אוהבים להפסיד, אין מה לעשות ואם מפסידים בעשרים הפרש זה גם הפסד".

סנסציה: 64:81 לראשל"צ על מכבי ת"א

עוד המשיך ג'יימס: "יש לנו הרבה מאוד משחקים העונה לכן אנחנו לא יכולים עכשיו להיתקע ולחשוב על משחק אחד שהפסדנו בו, צריך להסתכל קדימה בלי לשחרר קלישאות, פשוט זה לא שיש לנו יותר מדי ברירות. יש לנו קבוצה טובה וכבר ביום חמישי אנחנו מתמודדים מול קבוצת יורוליג לא פחות טובה ואנחנו צריכים להגיע מוכנים. מה שבעבר נשאר בעבר וההפסד הזה הוא עכשיו נחלת העבר, צריך להמשיך הלאה".

על העובדה שראשון הגיעה מוכנה מתמיד למשחק והצליחה לעצור את מכבי בכל נקודות החולשה שלה הוסיף הסנטר: "אני הייתי בצד השני במשחק מול מכבי במשך שלוש שנים ולכן אני יודע איך קבוצות מתכוננות למשחק הזה, הם באים מוכנים, הם באים לשחק מול מכבי, הם הגיעו לפה והצליחו לנצל את הערב הלא טוב שלנו וגם ניצחו. אני לא לוקח את המשחק הזה קשה כי אם אתה משחק כדורסל אתה צריך לקחת בחשבון שלפעמים אתה מפסיד, אין מה לעשות, זה הספורט, ברור שתמיד יותר נוח וכיף להיות בצד המנצח, אבל זה לא עובד ככה. יש קבוצות שמשחקות מולנו אנחנו לא לבד. בסוף היום אנחנו לא יכולים לבכות על הפסד אחד".

שון ג´יימס מתקשה. &qout; (יוסי ציפקיס)
שון ג´יימס מתקשה. "אני יודע איך קבוצות מתכוננות למשחק הזה" (יוסי ציפקיס)
 

לסיום התייחס ג'יימס גם להשפעה של ההפסד על המשחק השבוע וגם ליכולת האישית הטובה שלו במשחקים האחרונים, בכל המסגרות: "אני לא חושב שאני השחקן שמוביל את מכבי, יש לנו קבוצה מאוד כישרונית. כרגע יש לנו שחקנים מדהימים ובכל ערב נתון כל אחד בא ונותן את ההצגה הכי טובה שלו, אני חושב רק על הקבוצה. ראשון לציון צריכים לחגוג כי הם עבדו קשה מאוד בשביל הניצחון הזה והוא מגיע להם, בסוף היום אנחנו יודעים מה אנחנו צריכים לעשות כדי לתקן את הטעויות שלנו ובמשחק הבא אנחנו כבר נראה טוב יותר. זה לא ישפיע על יום חמישי, ראשון לציון כיסחו אותנו, לא הגבנו כמו שצריך ויאללה ממשיכים הלאה".            




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */