יום ראשון, 04.01.2026 שעה 18:56
ליגת ווינר סל 25-26
21887-106711מכבי ת"א
21827-100411הפועל ת"א
21904-97212הפועל העמק
211097-104613הפועל חולון
20950-102312הפועל ירושלים
181008-106211בני הרצליה
17988-99211עירוני קריית אתא
17999-97312מכבי ראשל"צ
16968-93511הפועל ב"ש/דימונה
15943-91211עירוני רמת גן
14923-84911עירוני נס ציונה
13966-89711מכבי רעננה
13911-78011הפועל גליל עליון
131060-91912אליצור נתניה

אוהדי הפועל י-ם מציגים: המסע להחזרת הדרך

בעקבות הפועל ת"א? אוהדי הכדורסל הקימו אתר במטרה לראות שינוי: "אין כבוד לשחקני בית, המחירים מופקעים והאימונים סגורים. אנחנו קהל חסר קבוצה"

|
אוהדי הפועל ירושלים. פתחו במחאה (יוסי ציפקיס)
אוהדי הפועל ירושלים. פתחו במחאה (יוסי ציפקיס)

האם אוהדי הפועל ירושלים בדרך להפוך לאוהדי הפועל תל אביב בכדורגל, בכל מה שקשור למחאה נגד הניהול והבעלות הקבוצה? היום (שלישי) שיגרו אוהדי הקבוצה מהבירה הודעה רשמית שבה השיקו את מה שהם מכנים "המסע להחזרת הדרך לקבוצה".

האוהדים ראו את קבוצתם עוברת לא מעט משברים בשנה האחרונה ובימים האחרונים הם עוקבים בדריכות אחר גורלו את הבעלים גומא אגייאר, שעל עקבותיו טרם הצליחו לעלות במשטרת פורט לודרדייל. הם טוענים כעת כי בשנים האחרונות הקבוצה איבדה הרבה מהעקרונות החשובים שהובילו אותה בעבר, וביניהם גם הזהות הישראלית, החיבור לקהילה ולבני הנוער בירושלים.

במסגרת המחאה החדשה הקימו האוהדים אתר בשם Hapoelshelanu, שאליו הצטרפו כבר מאות אוהדים שרוצים לראות את הקבוצה משנה את פניה. בקרוב מתוכנן כינוס גדול ובו ייקחו חלק גם שחקני עבר ודמויות מפתח בהיסטוריה של המועדון.

מאות האוהדים שכבר הצטרפו למסע קוראים לכל אוהדי הקבוצה ובהם גם חברי הדירקטוריון, עמותת הפועל, וההנהלה החדשה של הקבוצה להצטרף לדרך החדשה ולשלב כוחות. לטענתם, הם קוראים להחזרת האהבה כערך המרכזי של המועדון ולאו דווקא הניצחון.

בהודעה הרשמית שהוציאו, כתבו האוהדים: "בשנים האחרונות אנחנו מרגישים שמשהו השתנה. הקבוצה איבדה את זהותה המיוחדת ואת דרכה. להרגשתנו, אין לכך קשר להישגים המקצועיים או להיעדרם. אדרבא, ההישגים הנפלאים של הקבוצה לאורך השנים לא נוצלו לחיזוק הדרך והזהות. כעת הכישלון המקצועי משאיר את הקבוצה במערומיה, קבוצה ללא הישגים, וגרוע מכך – קבוצה עם קהל שאיבד את היכולת והרצון להזדהות. לדאבוננו, המרדף אחר הצלחה רגעית הוביל לזניחת הדרך".

דרוקר והאוהדים. &qout;הכישלון המקצועי משאיר את הקבוצה במערומיה&qout; (משה חרמון)
דרוקר והאוהדים. "הכישלון המקצועי משאיר את הקבוצה במערומיה" (משה חרמון)
 

עוד הוסיפו האוהדים: "מחירי כרטיסים מופקעים, אימונים סגורים לקהל, עובדים שכירים חסרי כל זיקה למועדון, חוסר כבוד לשחקני בית, ניהול מרוחק וחוסר שיתוף פעולה עם יוזמות קהילתיות של הקהל – כל אלו הרחיקו את הפועל ירושלים ממהותה ומתפקידה, והפכו אותנו לקהל חסר קבוצה".

בנוסף ניסחו האוהדים רשימת דרישות שאותן יעמידו לכל מי שינהל את הקבוצה וביניהן פתיחת העמותה לאוהדים וקיום מהלך של בחירות דמוקרטיות להנהגתה. האוהדים קוראים להנגשת הקבוצה לקהל ולמינוי איש קשר מטעם האוהדים האמון על הקשר בין הקבוצה לקהל, הוזלת מחירי הכרטיסים ופתיחת האימונים לקהל הרחב. כמו-כן, דורשים האוהדים את אימוצה של מחלקת הנוער לחיק הקבוצה הבוגרת, הפניית אחוז קבוע מתקציב הקבוצה לפעילות האוהדים, וחיוב בעלי התפקידים בקבוצה ובכללם השחקנים בפעילות תרומה לקהילה.

אוהדי הפועל ירושלים. &qout;הפכנו לקהל חסר קבוצה&qout; (יוסי ציפקיס)
אוהדי הפועל ירושלים. "הפכנו לקהל חסר קבוצה" (יוסי ציפקיס)
 

אחד מאוהדי הקבוצה, עינן יפת, אמר על היוזמה: "בשנים האחרונות נדמה שהפועל ירושלים איבדה את דרכה. תקציבים והישגים הפכו חזות הכל עד שזהותנו כמעט נשחקה כליל. אין בנו אהבה ואנחנו לא מנצחים. המטרה הסופית אולי חשובה, אבל הדרך חשובה הרבה יותר – הפועל ירושלים היא לא סתם עוד קבוצה, זו קבוצה שחינכה לערכים, לתרומה לקהילה ושהייתה נגישה לכל אוהד. היום לצערנו אנחנו כבר לא שם, אבל אנחנו רוצים להחזיר את כל זה – ואנחנו קוראים לכל אוהדי הקבוצה להצטרף אלינו ולשנות את עתיד הקבוצה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */