יום רביעי, 17.12.2025 שעה 23:37
ליגת העל Winner 25-26
3512-3414הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2816-3114מכבי ת"א3
2214-2614מכבי חיפה4
2218-2614הפועל ת"א5
2231-2814מכבי נתניה6
1826-2214מ.ס אשדוד7
1719-1614בני סכנין8
1524-2114הפועל חיפה9
1425-1914הפועל פ"ת10
1433-1414עירוני טבריה11
1320-1614עירוני ק"ש12
1120-1314הפועל ירושלים13
436-1014מכבי בני ריינה14

משפטם של ממן וגניש ייפתח, עוה"ד: הביעו צער

החשודים בתקיפת חטיב יתייצבו בביהמ"ש, אלי כהן אופטימי: "עברם נקי". מכבי פ"ת הגישה בקשה להליך משפטי מזורז בנוגע לערעור הפחתת הנקודות

|
עלי חטיב לאחר המהומה (משה חרמון)
עלי חטיב לאחר המהומה (משה חרמון)

משפטם של עמי גניש ויגאל ממן החשודים בתקיפתו של שחקן הפועל חיפה, עלי חטיב, באירועים האלימים באצטדיון המושבה ייפתח בדיון שייערך ב-8:30 בבוקר בבית משפט השלום בפ"ת. השניים, שמיוצגים ע"י עו"ד אלי כהן, מואשמים בתקיפה שגורמת לחבלה של ממש בצוותא, כשהעונש המקסימלי בחוק לעבירה שכזו הוא עד שש שנות מאסר.

עו"ד, אלי כהן, אמר ל-ONE: "מדובר באירוע שהתחילו בו דווקא שחקני הפועל חיפה ובראשם המתלונן עלי חטיב. לנאשמים לא היה אינטרס לפגוע בו,  שכן הם ניצחו והגיבו כפי שהגיבו לאור האלימות שהפעיל חטיב. כזכור, נגד עלי חטיב הוגש כתב אישום בגין כך שהוא החל באירועי התקיפה. מעבר לכך, שני הנאשמים הביעו צער וחרטה על מעשיהם. אני סבור שבית המשפט יקח בחשבון את עברם הנקי, את היותם בעלי משפחות ושהארוע אירע בעידנא דריתחא".

ממשפט אחד למשפט אחר. במסגרת הערעור לבית משפט השלום שהגישה מכבי פ"ת הוגשה בקשה דחופה לסדר דין מקוצר, דהיינו להליך משפטי מזורז, ולקביעת מועד דיון לפני חודש אוגוסט, במהלכו נפתחת עונת 2012/13.

בקשה זו הוגשה על מנת שההכנה המקצועית לעונה הבאה של הקבוצה לא תיפגע ועורכי הדין המייצגים את הקבוצה ושהגישו את הערעור, פרופ' ועו"ד רון שפירא ועו"ד אריאל דינוביצקי, מקווים כי בית המשפט יתחשב בבקשתם וכי הדיון ייקבע כבר לחודש יולי.

בערעור שהוגש הבהירו עורכי הדין איפה לטענתם בית המשפט המחוזי טעה ולא שקל נכון את השיקולים, כאשר טענתם העיקרית היא כי בית המשפט המחוזי נקלע לדבר טעות ונגרר, כמו ההתאחדות לכדורגל, אחרי העליהום הציבורי.

איציק לוזון. הקבוצה רוצה לדעת איך להתכונן לעונה הבאה (משה חרמון)
איציק לוזון. הקבוצה רוצה לדעת איך להתכונן לעונה הבאה (משה חרמון)
 

עו"ד דינוביצקי הסביר ל-ONE: "העליהום הציבורי הוביל באופן בולט ולא מוסתר את ההתאחדות לכדורגל, ואף, לצערי, את בית המשפט המחוזי. מכבי פ"ת לא קיבלה הליך הוגן וכן ההחלטה של בית המשפט המחוזי הינה בניגוד לכללי הצדק הטבעי".

לגבי הסיכויים שהערעור אכן יתקבל אמר: "ברמה המשפטית לערעור יש סיכויים טובים להתקבל כי כל משפטן שעוסק בתחום הפלילי יודע שאי אפשר לקבוע ענישה על סמך אירוע שקרה מאוחר יותר בזמן ושלא היה לו שום קשר לנאשם. הדרך הנכונה הייתה לקבוע ענישה ברורה מאותו מקרה אלים בין הפועל ר"ג לבני לוד, שהייתה נכנסת לתוקפה משם והלאה. אנחנו מקווים כי בית המשפט העליון, שלא כמו בית המשפט המחוזי, יתנתק מהעליהום הציבורי וישפוט אך ורק בהתאם לפן המשפטי".            




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */