יום שלישי, 10.02.2026 שעה 00:48
ליגת העל Winner 25-26
5121-5122הפועל ב"ש1
4725-4822בית"ר ירושלים2
4226-4722מכבי ת"א3
4125-4122הפועל ת"א4
3624-4222מכבי חיפה5
3234-3922הפועל פ"ת6
2829-2522בני סכנין7
2845-3622מכבי נתניה8
2342-2722מ.ס אשדוד9
2246-2622עירוני טבריה10
2040-3122עירוני ק"ש11
2031-2122הפועל ירושלים12
2039-2822הפועל חיפה13
1151-1622מכבי בני ריינה14

קטן: הגיע הזמן שנזכה, באדיר: עברנו עונה קשה

הפועל וחיפה קיימו מסע"ת לקראת גמר הגביע הערב ב-20:00, אלישע לוי: "המשחק הכי חשוב של המועדון", שירזי: "יש לנו הזדמנות לעשות היסטוריה"

|
באדיר, שירזי, אלישע וקטן עם הגביע (שי לוי)
באדיר, שירזי, אלישע וקטן עם הגביע (שי לוי)

רגע לפני שהווילון נסגר על עונת 2011/12, אחת העונות הסוערות של הכדורגל הישראלי, נותרה רק הכרעה אחת: מי תזכה בגביע המדינה? האם זו תהיה הפועל תל אביב, שתשלים היסטוריה עם שלוש זכיות ברצף, או מכבי חיפה, שרוצה גביע ראשון מזה 14 שנים ועל הדרך גם מקום באירופה. השתיים ייפגשו הערב ב-20:00 באצטדיון רמת גן לפינאלה של העונה.

מאמן מכבי חיפה אלישע לוי, קפטן הירוקים, יניב קטן, מאמן הפועל, ניצן שירזי וקפטן האדומים, וואליד באדיר, קיימו מסיבת עיתונאים משותפת לקראת הגמר שהועברה בשידור חי בערוץ ONE, ערוץ 50, ב-HD, ערוץ 550 ב-HOT וב-ONE TV LIVE.

"יהיה משחק מעניין", פתח אלישע לוי את דבריו והוסיף: "אני מקווה שבסופו של דבר, בניגוד למפגשים הקודמים, נידע להתעלות ולקחת גביע. בסוג כזה של משחק, במיוחד אחרי שאיבדנו סיכוי להגיע לאירופה דרך הליגה, המשחק הוא סופר חשוב, אין ברירות אחרות, צריך לגייס את כל הכוחות בעזרת הקהל".

על הקפטן הפצוע והפרידה מחיפה, אמר לוי: "אני בטוח שיניב קטן יתגבר על הפציעה ונעשה הכל כדי להחזיר את הגביע אחרי 14 שנים ולהגיע לאירופה. הקהל ריגש אותי בפרידה. אני אקח את זה איתי תמיד. העתיד שלי לא חשוב עכשיו. אני לפני המשחק הכי חשוב שלי ושל המועדון, אני רוצה לעשות מה שלא עשיתי עוד. אנחנו אמורים להיות מאוד רעבים".

אלישע, קטן, שירזי ובאדיר לפני הגמר

קטן
עצמו התייחס לכך שלא זכה מעולם בגביע עם חיפה וגם הבהיר את מצבו: "זה הדבר היחיד שלא הצלחתי לזכות בו והגיע הזמן. אין לנו ברירה, צריך לקחת את הגביע בכל הכח.  אם זה לא היה גמר גביע, לא בטוח שהייתי יכול לשחק, אך אני בטוח שאקח חלק. יש הרבה שחקנים שיכולים לעשות את ההבדל, אין ספק שיש לי חשיבות בקבוצה, אבל גם אם לא אוכל לשחק, יהיה מי שיעשה את העבודה". 

באדיר וקטן. מי יניף את הגביע (שי לוי)
באדיר וקטן. מי יניף את הגביע? (שי לוי)
 

מנגד, מאמן הפועל ת"א, ניצן שירזי, רוצה לזכות בתואר ראשון בקריירה: "הכדורגל ראוי לסיים את העונה במשחק בסדר גדול כזה. לא הרבה מועדונים מצליחים להיכנס לספרי ההיסטוריה, הפועל יכולה לעשות את זה. לגבי המשך דרכו של הקפטן אמר, שירזי: "אם זה תלוי בי זה לא יהיה המשחק האחרון של וואליד באדיר".

שירזי ואלישע לוי (שי לוי)
שירזי ואלישע לוי. רוצים גביע ראשון (שי לוי)
 

המאמן התייחס גם לבעיות מחוץ למגרש ובאופן ספציפי, הסכסוך בין הבעלים, אלי טביב, לאוהדים ואמר: "צריכים לשים את הכל בצד, כולנו היינו שמחים לא להגיע למקומות האלה, זה לא יהיה נכון לתת משקל לנושא הדי כאוב הזה. זו אמירה מבחינת המועדון שלמרות הכל הוא מסיים שני ומגיע למעמד של גמר גביע".

קטן לוחץ יד לבאדיר (שי לוי)
קטן לוחץ יד לבאדיר (שי לוי)
 

קפטן הפועל ת"א, וואליד באדיר, הוסיף: "מלמיליאן אמר לי היום 'אם תמשיך לשחק, אני אהרוג אותך'. אחרי המשחק אני אחליט אם אפרוש. עברנו שנה קשה מאוד, עם האוהדים, עם בעל הבית. מצד שני, שירזי בא להפועל ועשה סדר ואני שמח שבתקופה האחרונה אנחנו משחקים טוב ואנחנו חוזרים לעצמנו".

באדיר, שירזי (שי לוי)
באדיר עם שירזי. הקפטן האדום יפרוש? (שי לוי)
 

בעונה שעברה נפגשו שתי הקבוצות בגמר הגביע, אז זה נגמר ב-0:1 לאדומים משער מוקדם של סלים טועמה. אלישע לוי, עבורו יהיה זה המשחק האחרון על הקווים של הירוקים, רוצה לעזוב עם תואר אחרי קדנציה נהדרת בכרמל. בצד השני, בהפועל ת"א שכבר הבטיחו את מקומם באירופה רוצים לעשות היסטוריה ולזכות בגביע שלישי ברציפות אחרי שכבר עשו זאת שנתיים ברצף.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */