יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:30
יורוליג 25-26
71%1173-126614הפועל ת"א1
64%1164-127114מונאקו2
64%1147-120814הכוכב האדום3
64%1178-119814ברצלונה4
64%1199-124214פנאתינייקוס5
64%1194-124614ולנסיה6
62%1063-112313אולימפיאקוס7
62%1021-103513פנרבחצ'ה8
57%1155-117914ריאל מדריד9
57%1126-119714ז'לגיריס10
50%1173-117714אולימפיה מילאנו11
50%1161-113914וירטוס בולוניה12
43%1224-119914דובאי13
36%1200-112114אנדולו אפס14
36%1248-120014באסקוניה15
36%1172-108414באיירן מינכן16
36%1290-126514פאריס17
36%1221-115314פרטיזן בלגרד18
29%1297-124014מכבי ת"א19
21%1202-106514ליון וילרבאן20

ג'ון שאייר: רציתי והגיע לי לשחק יותר במכבי ת"א

רגע אחרי שעזב, הגארד מדבר בראיון בארה"ב על התקופה במדי הצהובים: "קיבלתי ניסיון טוב. היה קשה מול החבר'ה באימונים. מסוגל להגיע ל-NBA"

|
ג´ון שאייר ולנגפורד. לא הצליח להשתלב (משה חרמון)
ג´ון שאייר ולנגפורד. לא הצליח להשתלב (משה חרמון)

עוד לא הספקנו להיפרד מהרכז היהודי אמריקאי של מכבי תל אביב, ג'ון שאייר, והשחקן הצעיר כבר מתאקלם בביתו ומתחיל לתכנן את העתיד ואת העונה הבאה שלו כשחקן חופשי. לאחר שהבהיר לפני שחודש ימים כי אינו מתכוון להמשיך במכבי בעונה הבאה, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE, ביקש שאייר את האישור לעלות על המטוס לארצות הברית מוקדם מן הצפוי וכלל לא המריא עם מכבי למשחקי ההצלבה באתונה.

במכבי כמובן נעתרו לבקשה של השחקן הצעיר שגם ככה לא היה בתוכניות ולא היה פקטור משמעותי בקבוצה של דיוויד בלאט והחליטו לאפשר לו לעזוב עוד לפני סיום העונה.

בראיון בארצות הברית סיפר ג'ון שאייר על המטרות החדשות שלו מאז עזב את מכבי ועל הכיוון אליו הוא שואף בקריירה: "התוכנית שלי תמיד היתה לשחק ב-NBA ואני מרגיש שאני מסוגל לעשות את זה".

בעיתון עצמו נערמה לא מעט ביקורת סמויה וגלויה על כך ששאייר לא קיבל הזדמנות להראות במכבי מה שהוא הראה במכללות וצויין כי לא היתה זו הבעיה של שאייר בלבד אלא בעיה של שחקן נוסף שכבר שיחק במכבי בעבר, תמיר גודמן.

שני השחקנים ממוצא יהודי אמריקאי זכו לכינוי "ג'ורדן היהודי" עוד מהימים בהם כיכבו כנערים בתיכונים ובמכללות. גודמן שהגיע למכבי ב-2002 סירב לקבל מלגה ממרילנד לאחר שהתברר לו כי יהיה עליו לשחק ביום שישי וביום שבת, מה שנוגד את האמונה היהודית שלו.

בורשטיין: שתי הקבוצות מגיעות בלחץ

גם גודמן וגם שאייר שיחקו שניהם תחת הנהגתו של דייויד בלאט אך למרות שנחשבו לכישרונות גדולים לא הצליחו להשתלב ברוטציה של המאמן הישראלי ומצאו את עצמם מחממים את הספסל דקות ארוכתות ולרוב גם משחקים שלמים.

 
 "זה הדבר שאני מצטער עליו, שלא ייצא לי לטייל ולהכיר את ארץ הקודש, שלא הייתי בים המלח" 
 
 
 

"אם אתה מוכיח את עצמך באימון בארצות הברית ועושה את כל הדברים הנכונים לבסוף אתה תבנה את עצמך. אבל מה שראיתי מעבר לים זה שיש היררכיה עם שחקנים גדולים ו-ותיקים ולא משנה בכלל מה אתה עושה בפועל אתה פשוט לא הולך לקבל את ההזדמנות שמגיעה לך", ניסה גודמן להסביר מה בדיוק היו הדברים שלא איפשרו לו להשתלב במכבי ואולי גם לא איפשרו לשאייר להכנס לעניינים.

גם שאייר עצמו הסביר: "ברור שרציתי לשחק יותר במכבי. אני חושב שהיה לי ניסיון טוב לעלות מהספסל, גם אם משחקים רק עשר דקות צריך להיות מוכנים לזה. במידה מסוימת אולי הרמה שם יותר נמוכה מה-NBA אבל יש שם שחקנים מצויינים, היה לא קל לשחק מול החבר'ה ששיחקו איתי במכבי באימונים".

תמיר גודמן מול גור שלף. גם הוא לא מצא עצמו במכבי
תמיר גודמן מול גור שלף. גם הוא לא מצא עצמו במכבי
 

שאייר התייחס גם לשישה חודשי השירות שהיה צריך לתת לצה"ל: "זה בכלל לא משהו שהיתה לי בעיה עקרונית איתו פשוט צריך לעשות את זה כדי לקבל את האזרחות הישראלית ולהשלים את החובות למדינה. זו היתה חוויה מאירת עיניים עבורי".

כיום גודמן מנהל מערך הסברה בארצות הברית למען ישראל והיהדות שם הוא מנהל עמותה שמטרתה לקדש את החיזוק של הזהות היהודית בתפוצות. "בשבילי לשרת בצבא בישראל היה זכות גדולה. סבי וסבתי ניצולי שואה ואני יודע כמה זה חשוב להם לאחר שהיו במחנות הריכוז לבוא לישראל ולבנות אותה ואני גדלתי על כל הערכים האלה".

ג´ון שאייר. &qout;צה&qout;ל הייתה יכולה להיות חוויה מאירת פנים&qout; (מור שאולי)
ג´ון שאייר. "צה"ל הייתה יכולה להיות חוויה מאירת פנים" (מור שאולי)
 

שאייר עובד עם הסוכן שלו על הכנה למחנות הקיץ של קבוצות ה-NBA על מנת שיוכל להיבחן ולראות האם ישנה אפשרות שיוכל להשיג לעצמו חוזה באחת מקבוצות הליגה הטובה בעולם בעונה הבאה, מה שאומר שלמכבי הוא כבר לא יחזור יותר.

לסיום מסביר שאייר מה היו הדברים אשר גרמו לו להרגיש החמצה גדולה מעבר לכדורסל: "לא יצא לי לראות את ישראל ולהכיר אותה כמו שרציתי, היינו עסוקים כל הזמן רק בכדורסל וגם כאשר חברים ומשפחה באו אלי מארצות הברית לבקר אותי הם לא קיבלו מספיק ממני וזה בעצם הדבר שאני מצטער עליו, שלא ייצא לי לטייל ולהכיר את ארץ הקודש, שלא הייתי בים המלח".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */