יום שבת, 20.12.2025 שעה 07:56

ברוך דגו וח"כ מולה מתגייסים למאבק בגזענות

קשר רמה"ש ויו"ר השדולה למאבק בגזענות יישאו דברים לפני טורניר הזדהות חברתי עם מאבק של קבוצות מיעוט שייערך במגרש של קטמון. בני יצ'אלאל יתארחו

|
ברוך דגו. נלחם בגזענות (מור שאולי)
ברוך דגו. נלחם בגזענות (מור שאולי)

מחר (רביעי) בשעות 16:00–19:00 יתקיים במגרש האימונים של הפועל קטמון ירושלים מפגן הזדהות חברתי עם מאבקם של קבוצות מיעוט באוכלוסייה לקידום השוויון האזרחי וזכויות האדם.

המפגן הוא ביוזמת תכנית 'בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים', מייסודה של הקרן החדשה לישראל ובשיתוף פרויקט 'ליגת השכונות' של הפועל קטמון ירושלים. הארגונים יארחו את קבוצת ילדים א' של מ.ס בני יצ'אלאל רחובות ליום של כדורגל וסולידריות חברתית.

לפני פתיחת טורניר הכדורגל המיוחד יישאו דברים ח"כ שלמה מולה יו"ר השדולה למאבק בגזענות, ברוך דגו, שחקן הפועל ניר רמת השרון, ורמי יעקב, פעיל חברתי ומתנדב בעמותת 'טבקה' ("עושה צדק" בעברית) הפועלת למען קידום זכויות יוצאי אתיופיה ושילובם בחברה הישראלית.

ח"כ שלמה מולה התייחס לחשיבות האירוע: "אין דבר יותר מסוכן לחברה, ולאדם עצמו, מגזענות. גזענות היא סוג של אלימות שמפעילה בני אדם. אמירות גזעניות נועדו לקעקע שיתופי פעולה דוגמת מיזם 'ליגת השכונות' שמקרב בין שכבות האוכלוסייה. דווקא אנחנו, בני העם היהודי שתמיד סבל מאפליה, צריכים לקבל את השונה. קבלת השונה מעידה על תבונה ועוצמה חברתית".

באירוע צפויים להשתתף מאות ילדים, הורים, חברים ובני משפחה מקבוצות הפועל קטמון ירושלים ובני יצ'אלאל רחובות. טורניר הכדורגל הינו טורניר מן המניין של 'ליגת השכונות', בו צפויות ליטול חלק לצד קבוצת הילדים של בני יצ'אלאל קבוצות הבנים של 'ליגת השכונות', קבוצות המגיעות משכונות בירושלים וסביבתה, דוגמת: גבעת גונן, בית צפאפא, גילה, אבו טור, נוה יעקב, קרית מנחם. בתום הטורניר ייערך במקום טקס הענקת גביעים לקבוצות המצטיינות בטורניר.

מהנהלת 'ליגת השכונות' נמסר: "פרויקט ליגת השכונות שם בראש מעייניו את נושא ההתנגדות הנחרצת והברורה לגילויי גזענות, וגאה לארח אירוע שיא הנערך בסימן קבלת השונה ובמקרה זה קבלתם של אחינו מהעדה אתיופית כשווים בחברה. אנו שמחים לארח את ילדי מועדון בני יצ'לאל מרחובות ומקווים לתת להם הרגשה נוחה וביתית בירושלים, כמו גם מעודדים שיתופי פעולה רבים נוספים בעתיד".

ברוך דגו (מור שאולי)
ברוך דגו. יגיע ליוזמה המבורכת (מור שאולי)
 

מהקרן החדשה לישראל נמסר: "בימים בהם אנו עדים להמשך ההסתה לגזענות ואף מעשי אלימות נגד קבוצות מיעוט באוכלוסייה, מפגן ההזדהות ביום רביעי מקבל משנה תוקף, וככזה תכליתו לקעקע את המשך הניסיונות הנואלים של קיצוניים לדחוק לשולי החברה קבוצות מיעוט".             




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */