יום רביעי, 18.02.2026 שעה 20:44

מתקרב ללונדון: פיסטוריוס קבע קריטריון בפעם ה-2

הרץ הדרום אפריקאי בדרך להפוך לקטוע הרגליים הראשון המתחרה באולימפיאדה לאחר שקבע 45.20 שנ'. כעת הכול תלוי ברשויות הספורט המקומיות

|
אוסקר פיסטוריוס. בדרך ללונדון (GettyImages)
אוסקר פיסטוריוס. בדרך ללונדון (GettyImages)

הרץ הדרום-אפריקאי, אוסקר פיסטוריוס, עשה היום (שבת) צעד נוסף בדרך להפוך לאדם קטוע הרגליים הראשון המתחרה במשחקים האולימפיים. פיסטוריוס קבע בפעם השנייה קריטריון A אולימפי כשרץ 400 מטרים בתחרות במולדתו בזמן של 45.20 שניות, עשירית שנייה מהיר יותר מקריטריון A העומד על 45.30 שניות.

בשנה שעברה השיג פיסטוריס את שיאו האישי כשקבע זמן של 45.07 שניות, מה שהבטיח לו את ההשתתפות באליפות העולם האחרונה בדרום קוריאה. עם זאת, ההישג הנוכחי שלו אמור להסיר מכשול נוסף בדרך ללונדון שכן הוועד האולימפי הדרום אפריקאי הבהיר כי ייתן עדיפות לספורטאים הקובעים את הקריטריון בתקופה הקרובה למשחקים האולימפיים עצמם.

פיסטוריס עצמו אמר בסיום שמדובר ברגע קסום עבורו ושהוא נרגש ביותר. כעת, כל שנותר על ה"בלייד-ראנר" לעשות הוא להמתין ולראות האם נבחר לנבחרת של ארצו. באליפות העולם האחרונה הוא הודח בחצי הגמר ב-400 מטרים אך הפך לקטוע הרגליים הראשון הזוכה במדליה בתחרות זו כשהיה חלק מנבחרת השליחים הדרום אפריקאית ב-400X4 שזכתה במדליית הכסף, אם כי פיסטוריוס רץ איתם רק במקצי המוקדמות ולא בגמר עצמו.

פיסטוריוס שוב מוכיח שהניצחון הוא לא חזות הכל (רויטרס)
פיסטוריוס שוב מוכיח שהניצחון הוא לא חזות הכל (רויטרס)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */