מכבי תל אביב תזדקק לתצוגה של שחקניה כדי לגבור הערב (חמישי) ב-21:45 על ברצלונה החזקה בשלב הטופ 16 של היורוליג אך מאמנה מכבי תל-אביב כבר סיפק את ההצגה שלו במסיבת העיתונאים שנערכה אתמול לקראת המשחק.
ברגע משעשע שוודאי יזכה לצפיות רבות ב-YouTube צילצל פלאפון שנשכח בעמדת הדובר, ובלאט לא חשב פעמיים וענה לטלפון. בצד השני היה טומי כלשהו ובלאט ענה בנימוס: "שלום, אתה מדבר עם דייויד בלאט המאמן של מכבי ת"א. אתה רוצה לשאול אותי משהו?".
טומי ההמום ככל הנראה לא ממש ידע כיצד לענות אך בלאט המשיך במופע: "אתה באמצע שידור, תרגיש חופשי כי החבר שלך מרגיש חופשי. אני אוהב אותך גם, להתראות".
הנוכחים באולם לא הפסיקו לצחוק ובלאט מיהר לספק להם שיעור זריז בתאטרון. "בכל הטרגדיות של שיקספייר באמצע הזמנים הכי מלחיצים וקשים הוא היה מכניס איזשהו סוג של הומור, זה נקרא קומיק ריליף".
צפו בתקרית המשעשעת: בלאט עונה לפלאפון בזמן המסע"ת
מה קרה כשהטלפון של בלאט צלצל?
בין מופע הסטנד-אפ שלו הספיק בלאט גם לדבר קצת לקראת המשחק החשוב, "מדובר ביריבה כמונו עם מסורת עשירה, קבוצה מצוינת עם שחקנים מהטובים ביבשת, מאמן טוב ויומרות דומות שלנו. אני חש מעין דה-ז'ה-וו כי גם בשנה שעברה שיחקנו מולם בטופ 16. אני בטוח שהאוהדים שלנו מתרגשים ויראו את ההתלהבות והתמיכה שלהם, כפי שהם עושים תמיד.
אליהו: "לנצח ולעלות לפיינל פור"
ברצלונה היא קבוצת ההגנה הכי טובה ביורוליג, אחת הסיבות העיקריות היא העובדה שהיא גבוהה, ארוכה ואתלטית בכמעט כל תפקיד. היא מקשה מאוד על היריב בכל הקשור להכנסת כדורים פנימה, סלים קלים כתוצאה ממשחק מעבר, חדירות כתוצאה מסוגים שונים של פיק-אנד-רול בגלל שהיא פשוט מכסה הרבה מאוד שטחים, עם הגודל והאתלטיות והם עושים זאת בצורה מאוד יפה ויעילה. לפעמים כשאתה לא יכול לעבור דרכם אתה צריך לעקוף אותם, מקווה שנמצא את הדרך לכך.
"שצ''אק יצטיין - אבל אנחנו ננצח"
העקרון הוא להגיע לטופ 8, חשוב לנו לשמור על הבית, עשינו לעצמנו טובה כשניצחנו משחק קשה מאוד בקובנה. אם אנחנו רוצים להרוויח את כל המשחק הזה, אז זה משחק חשוב".
 |
| דייויד בלאט מחזיר את הפלאפון לאחר התקרית המשעשעת (משה חרמון) |
|
| |
בלאט שפך גם אור על מצבו של גיא פניני ולצערו הוא איננו איש בשורות, "פניני לא כשיר למשחק ואני לא מתכוון לסכן אותו, הוא עובד, לאט לאט חוזר, אבל עוד לא מוכן".
מי שיחזור לשורות ברצלונה הוא כוכבה חואן קרלוס נבארו, "ברור שבפעם הראשונה שנבארו ישחק הוא לא יקבל דקות רבות, אבל גם ככה אין להם ממה להתבייש", התייחס לנושא בלאט.
 |
| הנדריקס. "מקווה שהפעם נעשה את זה" (משה חרמון) |
|
| |
מפגש פיקנטי יהיה מול האקס, צ'אק אידסון שעבר בקיץ האחרון לברצלונה. בלאט חשף נתון סטטיסטי מדאיג מהקריירה שלו, "לצערי נראה לי שכל פעם שאני פוגש שחקן שלי לשעבר הוא מצטיין ומשתמש במה שהוא למד ממני. היינו שמחים להשאיר את אידסון, אבל מהר מאוד הבנו שהעונה הטובה שלו שירתה אותו בטווח הרחוק ואותנו בטווח הקצר. אין לי בעיה שיצטיין מולנו כל עוד ננצח".
 |
| טל בורשטיין מרוכז במהלך האימון (משה חרמון) |
|
| |
לא רק גיא פניני פצוע, גם סופוקליס שחורציאניטיס לא כשיר לגמרי
עוד לפני מסיבת העיתונאים ערכה הקבוצה את האימון המסכם שלה בהיכל נוקיה כאשר הדריכות הגדולה לקראת המפגש מורגשת בכל פינה כאשר אפילו הבעלים, דייויד פדרמן, הגיע לצפות באימון המסכם ולראות מקרוב את ההכנות האחרונות למשחק.הפורוורד, גיא פניני שסובל מקרע בשריר התאומים בשבועיים האחרונים לא יעמוד לרשותו של בלאט כפי שנאמר במסיבת העיתונאים. מי שעוד לא כשיר במאת האחוזים הוא הסנטר, סופוקליס שחורציאניטיס שמדדה על רגלו כבר מספר ימים ואמש אף קיבל מכה נוספת באימון ולא התאמן באופן סדיר. סופו שיכלל בסגל מדאיג מאוד את הצוות המקצועי בימים האחרונים
פורוורד הקבוצה, ליאור אליהו, סיפר בסיום האימון על ההכנות לקראת המשחק החשוב מול ברצלונה: "זה שאנחנו בתקופה טובה זה משהו אחד וזה שהמשחק מול ברצלונה זה משהו אחר, המשחק הוא מעבר לחשיבות שלו וליריבות בין הקבוצות בשנים האחרונות, אנחנו צריכים לבוא חדים. כי זה משחק מאוד קשה ואני מקווה שנעשה את זה".
 |
| בלאט עם המשרוקית. יאלץ להסתדר ללא פניני (משה חרמון) |
|
| |
עוד הוסיף אליהו: "ברור שנגד ברצלונה יש תחושה קצת שונה אבל אנחנו מתכוננים כמו לכל משחק. זה נכון שבעונה שעברה הפסדנו פעמיים אבל עלינו לפיינל-פור, העונה אנחנו רוצים לנצח ולעלות לפיינל-פור מה גם שאף אחד לא מבטיח לנו שאם נפסיד אז נעלה גם הפעם לפיינל-פור. מוקדם לדבר על כך למרות שאני שומע ליחשושים. זה הזמן להתרכז ולנצח. אין לנו יתרון אתלטי על ברצלונה, יש שם קבוצה אתלטית וטובה מאוד הם מהטופ 4 של אירופה בוודאות, נצטרך להתמודד עם זה".גם ריצ'ארד הנדריקס התייחס למשחק הקשה והחשוב: "אני מקווה שהפעם הזו נעשה את מה שלא הצלחנו לעשות בשני המפגשים בעונה שעברה עם ברצלונה, זו קבוצה מאוד מוכשרת שמשחקת כדורסל מדהים. עבדנו קשה מאוד כל השבוע האחרון ואנחנו נהיה הכי מוכנים שאפשר לקראת המשחק החשוב הזה ואני מקווה שננצח את המשחק".
 |
| הנדריקס, שאייר ולנגפורד מתייעצים איך לנצח את בארסה (משה חרמון) |
|
| |
לסיום התייחס גם לדרכים בהן יצטרכו לנקוט על מנת לנצח: "הדרך לנצח היא להוציא לפועל את כל הדברים שאנחנו יודעים לעשות, אנחנו יודעים שהם משחקים מהר וחזק ושהם לא יקלו עלינו בשום דבר, אנחנו קבוצה טובה,לא נפחד ואני מקווה שנצליח להוביל את המשחק לאן שאנחנו רוצים, אנחנו צריכים לחשוב על עצמנו. נפגוש את צ'אק אידסון אבל על הפרקט הכל נעלם".