יום שבת, 06.12.2025 שעה 17:20

נדאל נגד פדרר: מצידו שכולם ישרפו את עצמם

סדקים ראשונים ביריבות המנומסת? סלע המחלוקת: העומס והקרב מול ה-ATP. הספרדי: "הוא רק רוצה להישאר ג'נטלמן". השווייצרי: "קל לשחקני הטופ 10 לדבר"

|
נדאל ופדרר. ידעו תקופות טובות יותר ביניהם (רויטרס)
נדאל ופדרר. ידעו תקופות טובות יותר ביניהם (רויטרס)

רפאל נדאל ורוג'ר פדרר, היריבות הגדולה של הטניס בעשור האחרון, אופיינה תמיד בכבוד הדדי וחברות בין השניים. לראשונה, יצא היום (ראשון) נדאל בביקורת נגד פדרר וטען כי השווייצרי נותן לשחקנים אחרים ל"שרוף" את עצמם ולהיאבק מול ה-ATP על התנאים בסבב, בעוד הוא טוען כי הכל מצוין ושומר על חזות נקייה מול עולם הטניס.

פדרר במסיבת עתונאים אמר כי אין לו שום כוונה להיות בחזית המאבק של השחקנים מול לוח התחרויות העמוס של הסבב בגלל שזה השפיע עליו בעבר. נדאל אמר היום בתגובה: "אני לא מסכים איתו לחלוטין. עבורו זה טוב לא להגיד כלום. הכל חיובי מבחינתו, הכל טוב, והוא נשאר כמו ג'נטלמן. כל השאר יכולים מצידו לשרוף את עצמם".

נדאל ואנדי מארי, הרביעי בעולם, דיברו בחודשים האחרונים בגלוי על העומס בסבב ה-ATP ביחד עם משחקי גביע דייוויס לאורך העונה. בין השאר דובר על אפשרות של שביתת שחקנים כשנדאל גם אמר באסיפת שחקנים במלבורן בימים האחרונים שאם לא תהיה התקדמות השחקנים יצטרכו לנקוט ב"צעד קשה" מול הסבב.

"אני אוהב את הסבב וגם רוג'ר אוהב את הסבב ונכון שזה סבב עם הרבה יתרונות לעומת ענפי ספורט אחרים אבל זה לא אומר שאי אפשר להשתפר. זה לא אומר שלא ניתן לבצע שינויים", אמר הספרדי והוסיף: "רוב השחקנים הבכירים בסבב תומכים במאבק ורק הוא בעל דעה שונה. אני חושב שאם יש רוב, אז הרוב צודק".

רפאל נדאל (GettyImages)
נדאל כואב. לא עומד בעומס (GettyImages)
 

אגב, לראשונה מאז 2005, נדאל ופדרר נמצאים באותו צד של ההגרלה בגראנד סלאם מה שאומר שרק אחד מהם יוכל להגיע לגמר באוסטרליה השנה. "אני אוהב את הטניס והטניס הוא חיי. אבל מה הטעם לסיים את הקריירה עם כאבים בכל הגוף? זה לא חיובי. אולי לפדרר יש גוף מושלם והוא יכול לסיים את הקריירה כמו ורד, אבל לי, למארי ולנובאק אין גוף כזה. עבור כולנו זה מאמץ אדיר לעמוד בכל העומס הזה." סיכם נדאל.

פדרר (GettyImages)
פדרר. עשוי מחומר אחר? (GettyImages)
 

פדרר כבר הספיק להגיב על הדברים ואמר כי הסבב מיועד לא רק לשחקנים הבכירים: "מי שיפגע מקיצור העונה הם השחקנים מהדרגים הנמוכים יותר. זה קל לשחקני הטופ10 לוותר על חלק מהעונה, יש לנו טורנירי ראווה והכנסות מפרסום, ומה יעשו שאר השחקנים, אם כמות הטורנירים תרד"?




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */