יום שבת, 06.12.2025 שעה 18:19
רז אמיר

אוהדים חסרי כבוד

דעה: מופע האימים של אוהדי מכבי ת"א בבלומפילד מול ראשל"צ מביך ומבזה. מקהל תומך הוא הפך לגזעני, מתנכל וכזה שממש לא מעניינת אותו טובת הקבוצה

דקה 58 לערך באצטדיון בלומפילד, התוצאה: 1:1 בין מכבי תל אביב להפועל ראשון לציון. אוהדי מכבי שלאורך מרבית המשחק נפלו על שחקן-שחקן, כל אחד בתורו, החליטו שנמאס להם. עכשיו עוברים לבוז כולל, לקריאות 'ביזיון', לקללות בלתי פוסקות בכל איבוד.

גיז'רמו ישראלביץ' רק נכנס, שלוש דקות הוא על הדשא ואוהדי מכבי כבר שולחים אותו בחזרה לארגנטינה. "כל שנה אותו סיפור, כל מאמן נותן לו צ'אנס, אפס". החטא של גיז'ה - איבוד כדור סתמי במרכז השדה.

דור מיכה נכנס אחריו, גם זה לא מתקבל בהבנה. "עוד פעם הילד הזה, בושה! קבוצה זבל! רמאים, גנבים!". לפני חודשיים הוא היה האליל שלהם, היום הוא נאלץ להיאבק על מקומו בהרכב ומקומו בלב האוהדים.

נמנעתי מלכתוב את הדברים האלו תקופה ארוכה. מאז שמוטי איווניר הלך, לקהל כבר אין על מי ליפול, אז הוא עבר לשחקנים. יודעים מה, בצדק. כשהקבוצה נראית רע וכבר אין מאמן להאשים, או כתובת בהנהלה, הגיוני שהשחקנים הם אלו שיקבלו את מרבית האש.

ברק יצחקי מאוכזב. לא מגיע לו היחס הזה (גיא בן זיו)
ברק יצחקי מאוכזב. לא מגיע לו היחס הזה (גיא בן זיו)
 

וכשהם לא טובים, גם מגיע להם לספוג אותה. אולם, יש דרך לעשות זאת. אוהדי מכבי תל אביב לא מוחים על היכולת, הם פשוט באים לפרוק תסכול. הייתי מקבל את התנהגות הקהל אם היתה נעשית בדרך נורמלית. לדוגמא, היום לא מעודדים את השחקנים, שיבינו שעד שהם לא יהיו טובים לא נשיר להם. הגיוני, מתקבל.

אבל מה שקרה אמש בבלומפילד ובתחילת השבוע באשדוד היה בושה. זה כבר לא למחות על מצב הקבוצה, זה לרדת לחייו הפרטיים של שחקן ולמרר אותם, סתם כי בא להם.

ברק יצחקי הוא "שמן, גנב, רמאי ובליין", אלירן עטר סופג קללות שאני לא אעלה אותם על כתב בכלל, ניבאלדו הוא "ליצן\הבלם הכי גרוע שנחת בישראל", יואב זיו, קלמי סבן, שרן ייני ומי לא בעצם, זוכים ליחס מביך פשוט והשיא מבחינתי מגיע דווקא כשמונס דאבור שומע קריאות גזעניות מאוהדים ומוסא קונאטה נתקל בנהמות מאוהדיו. זה דבר שלא יעלה על הדעת.

דאבור חוגג. לא מגיע לאוהדים שחקנים כאלו (משה חרמון)
דאבור חוגג. לא מגיע לאוהדים שחקנים כאלו (משה חרמון)
 

נכנסתי אמש לבלומפילד שעה לפני המשחק, הייתי פחות או יותר לבד שם. בשריקת הפתיחה היו כ-6,500 אוהדים. במצב הקבוצה, אחרי כל-כך הרבה אכזבות, זה מספר יפה. הממוצע העונתי של מכבי לאורך השנים האחרונות הוא מרשים והגבוה בארץ. אין ספק שהאוהדים רוצים לבוא ולראות קבוצה מצליחה, אבל הם כנראה, בדרך, שכחו מה תפקידם.

תפקידם להגיע ולתמוך. יש 2,000 כאלו בשער 11 ועוד בודדים מפוזרים ביציעים השונים. השאר, שיודעים טוב מאוד מי הם ובאילו שערים הם יושבים, צריכים להתבייש ועדיף שלא יגיעו יותר למשחקים אם זו המטרה שלהם.

במצב הקיים, למכבי תל אביב יש היום את הקהל הגרוע במדינה. אח"כ אל תתפלאו שיצחקי לא רוצה לחגוג איתכם שער, שום סיבה שמישהו בכלל יתן לכם יחס. רק אל תשכחו, אם חס וחלילה מכבי תיקח תואר העונה, להגיע בהמוניכם לחגיגות. הסטייקים עלינו.

הכתוב הינו טור דעה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP