יום ראשון, 07.12.2025 שעה 00:37

מסתמן: ליגת הכדוריד תושבת עד ה-20 בינואר

הנהלת איגוד הכדוריד צפויה להתכנס הערב ולקבל החלטה על הקדמת פגרת הנבחרת בשבועיים. שמחי: "לא חוששים מזה, הנזק כבר נגרם באשמת השופטים"

|
רש ושמחי. הנזק לכדוריד כבר נגרם  (יניב גונן)
רש ושמחי. הנזק לכדוריד כבר נגרם (יניב גונן)

ביום שישי האחרון ליגת הכדוריד הגיעה לשפל חסר תקדים עם השבתה של מחזור שלם ובכללותו הדרבי של ראשון לציון.

הנזק שנגרם מההכרזה על ביטול המחזור חסר תקדים ושחקנים באו בטענות קשות מאוד כלפי שני הצדדים. שחקנים מובילים אמרו: "הגיע הזמן לשים סוף לביזיון הזה, איך הם מתכוונים להמשיך ככה?!”

לדרבי שהיה אמור להיערך ביום שישי נמכרו כל הכרטיסים כבר ביום ראשון שעבר וההרגשה של אוהדי הכדוריד ושל מנהלים של אגודות שאינם כפופים לאיגוד שהגיע הזמן לעשות שינויים מרחיקי לכת.

בניסיונות הגישור במשרד התמ"ת בין האיגוד לנציגות השופטים בתיווכו של עו"ד שלמה יצחקי סוכמו כל החלקים למעט סעיף אחד בלבד, צורת השכר. האיגוד מעוניין לשלם את שכר השופטים כשכר סופרים ואילו השופטים רוצים להרוויח את השכר כדין.

לטענת האיגוד על אף שסוכם כי לא יחתמו שני הצדדים על יחסי עובד ומעביד חתימה על שכר כדין תהווה אישור לכך. המתווך, עו"ד יצחקי, עמד בנושא זה לצד השופטים מהסיבה שסעיפים רבים שהאיגוד הסכים לגביו מכירים ביחסי עובד ומעביד והוא לא מבין את התעקשות איגוד הכדוריד. מאז פגישה זו לא נעשו שיחות רשמיות נוספות בין האיגוד לשופטים.

דורון שמחי, יו&qout;ר איגוד הכדוריד (יניב גונן)
דורון שמחי, יו"ר איגוד הכדוריד. אולי הנבחרת תרוויח מהשביתה? (יניב גונן)
 

הערב (ראשון) תתכנס הנהלת האיגוד ותכריז ככל הנראה על המשך השבתת הליגה עד ה-20/1 ובכך תקדים את פגרת הנבחרת בשבועיים. בשני המחזורים הקרובים אמורים להיערך שחזור גמר הפלייאוף אשתקד, אס"א תל אביב מול מכבי ראשון לציון, ומשחקי תחתית משמעותיים.

באיגוד מתכוונים לנצל את הזמן שנוצר כדי לקבוע לנבחרת ברגע האחרון מחנה וטורניר הכנה בחו"ל ומעבר לכך, לנצל את הזמן כדי למצוא פיתרון למשבר השופטים וליצור לוח משחקים חדש הכולל את משחקי ההשלמה הרבים שכבר נוצרו.

חן בירנבאום (שי לוי)
חן בירנבאום. אפילו הדרבי של ראשל"צ לא מנע את המשך השביתה (שי לוי)
 

יו"ר איגוד הכדוריד, דורון שמחי, סיפר: "אנחנו לא חוששים להוציא את הליגה לפגרת נבחרת מוקדמת אבל קודם כל אנחנו צריכים ליישר קו. כל הגורמים תמימי דעים כי צריך לגמור את הפרשה. הנזק כבר נגרם באשמת השופטים ואנחנו צריכים למצוא פיתרון. בתום ישיבת ההנהלה נוציא הודעה מסודרת".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */