יום ראשון, 04.01.2026 שעה 15:32

סבסטיאן פטל פרש, לואיס המילטון ניצח באבו דאבי

פורמולה 1: אלוף העולם סבל מפנצ'ר ופרש אחרי חצי הקפה, הבריטי שמר על סיכוייו לסיים בשלישייה. אלונסו 2, באטן 3. בעוד שבועיים המירוץ האחרון

|
באטן ממלא את המילטון בשמפניה יוקרתית (GettyImages)
באטן ממלא את המילטון בשמפניה יוקרתית (GettyImages)

סוף שבוע מוזר מאוד עבר על אלוף העולם בפורמולה 1, סבסטיאן פטל. זה התחיל אתמול (שבת) כאשר קטף את הפול פוזישן ה-14 שלו העונה, הפעם באבו דאבי, והשווה את שיא הפול פוזישנים לעונה שהחזיק נייג'ל מנסל האגדי.

הנהג הגרמני של רד בול קיווה שגם היום המסלול הנפלא 'יאס מרינה' ימשיך להאיר לו פנים, אלא שכבר אחרי חצי הקפה הוא נאלץ לפרוש בשל תקר בגלגל. פטל זינק מהמקום הראשון ולא התקשה לפתוח פער מבטיח, אך אחרי כמה מאות מטרים סבל מפנצ'ר, נזרק מהמסלול וסיים את חלקו במירוץ.

מי שאמר על כך תודה הוא לואיס המילטון שזינק מהמקום השני, עשה את הקפיצה שהוא לא ממש האמין שיוכל לעשות לפני המירוץ ושמר על ההובלה עד הסיום. אחריו הגיע נהג פרארי, פרננדו אלונסו, כשאת המקום האחרון על הפודיום תפס עוד נהג מקלארן, ג'נסון באטן, והפך את המירוץ באבו דאבי לחגיגה בריטית.

מארק וובר של רד בול סיים במקום הרביעי, פיליפה מאסה מפרארי חמישי כאשר ניקו רוזברג ומיכאל שומאכר סידרו למרצדס את המקומות השישי והשביעי. את העשירייה סגרו בהתאמה אדריאן סוטיל, פול די רסטה וקאמויי קובייאשי.

בעוד שבועיים תינעל העונה עם המירוץ האחרון בברזיל והקרב המסקרן הוא על המקומות לצד פטל בסיום העונה. כרגע באטן מדורג שני עם 255 נקודות כשמאחוריו אלונסו עם 245. מארק וובר (233) ולואיס המילטון (227) ינסו, למרות שזו תהיה משימה קשה מאוד, להדיח אותם משם בסאו פאולו.

לואיס המילטון קורע את המסלול בדובאי (רויטרס)
לואיס המילטון קורע את המסלול באבו דאבי (רויטרס)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */