יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:25

"שחקן מליגה א' יעבור בחינם לקבוצה מליגה זהה"

מוסד הבוררות של ההתאחדות קבע: "מעבר מקבוצה בליגה לא מקצוענית לליגה לא מקצוענית, לא יותנה בכסף". עורך דינו של השחקן: "שחקנים אינם רכוש"

|
ההתאחדות לכדורגל. החלטה משמעותית
ההתאחדות לכדורגל. החלטה משמעותית

מוסד הבוררות של ההתאחדות לכדורגל והבורר, עו"ד צבי רויזן, החליטו לאפשר לשחקן מליגה א' לעבור לקבוצה אחרת באותה הליגה, בסיום מועד חוזהו, ללא פיצוי כספי כפי שדרשה הקבוצה. בפסק הדין קבע הבורר כי: "לא מצאתי בתקנון הרישום דבר המאפשר לקבוצה, בליגה לא מקצוענית להתנות שחרור שחקן לא מקצועני לקבוצה אחרת בליגה לא מקצוענית בקבלת כספים כלשהם".

שחקן בליגה א' שחתם לעונת 2010/11 בקבוצת בית"ר כפר סבא 'שלומי', ביקש מהקבוצה לסיים את חוזהו בקבוצה מהליגה החובבנית ולעבור לקבוצת הפועל נחלת יהודה. השחקן קיבל תשובה מהקבוצה כי היא מסכימה לשחררו אך דורשת 25,000 ש"ח תמורת כרטיס השחקן, אשר לטענתה שייך לה.

אי לכך החליט השחקן בעזרת עורך דינו, לירן זילברמן, לפנות למוסד הבוררות של ההתאחדות לכדורגל. לטענת עורך הדין והשחקן אין שום סעיף בתקנון המאפשר לקבוצה, בליגה לא מקצוענית, להתנות את שחרור השחקן תמורת כסף. יתרה מכך ההסכם עליו חתמו מאפשר לשני הצדדים לסיים את החוזה לפני מועד סיומו ושני הצדדים יהיו משוחררים מחובות.

עוד הוסיף הבורר בפסק הדין: "בנסיבות המקרה שלפנינו אי שחרור השחקן תהווה פגיעה מהותית בזכויות היסוד של השחקן המוגנות עפ"י חוקי היסוד חופש העיסוק וכבוד האדם וחירותו.

לסיום נעתר הבורר לבקשת השחקן ואמר: "בנסיבות אלה אני נעתר לבקשת השחקן ומורה להתאחדות לכדורגל בישראל בהקדם האפשרי להעביר ולרשום השחקן בשורות קבוצת הפועל נחלת יהודה או בשורות כל קבוצה אחרת, בליגה לא מקצוענית, שתחפוץ בשירותיו".

אוהדיה קטמון נגד נחלת יהודה. יזכו לראות שחקנים שלא סוחרים בהם
אוהדיה קטמון נגד נחלת יהודה. יזכו לראות שחקנים שלא סוחרים בהם
 

עו"ד של השחקן, לירן זילברמן, התייחס לפסק הדין ואמר: "הבורר הבהיר בפסק דינו כי יש לשים סוף לניסיון קבוצות "לקשור" אליהן שחקנים בטענות שווא. החברה, עברה כבר מזמן את ימי הביניים וקבוצות, בוודאי לא מקצועניות, צריכות להפנים כי שחקנים אינם רכוש" .




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראל כדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */