יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:47
ליגת העל Winner 25-26
2912-3112הפועל ב"ש1
2713-2912מכבי ת"א2
2615-3212בית"ר ירושלים3
2116-2413הפועל ת"א4
1914-2213מכבי חיפה5
1926-2412מכבי נתניה6
1723-2112מ.ס אשדוד7
1417-1412בני סכנין8
1323-1713הפועל פ"ת9
1330-1312עירוני טבריה10
1220-1612הפועל חיפה11
1218-1413עירוני ק"ש12
719-1012הפועל ירושלים13
431-1012מכבי בני ריינה14

"הוכחנו בגרות, המקום הראשון לא מעניין כרגע"

במכבי מרוצים מה-1:4 על ב"ש וחושבים על קייב. יצחקי: "עטר החלוץ הטוב בארץ". דהן צפוי לפתוח בחמישי, עזרן תובע חצי מיל' ש"ח מהקבוצה. צפו בתקציר

|
שחקני מכבי ת
שחקני מכבי ת"א חוגגים מול ב"ש (יוסי ציפקיס)

אם מישהו תהה האם מכבי תל אביב נמצאת בתחילתו של משבר אחרי ההפסד לרמה"ש בשבוע שעבר, הצהובים של מוטי איווניר הבהירו אמש (ראשון) באופן חד משמעי: "משבר? מאיתנו והלאה".

בוקר אחרי הניצחון 1:4 על הפועל ב"ש, בקרית שלום שבו לחייך והראש כבר במשחק מול דינמו קייב ביום חמישי הקרוב. "לא היינו בלחץ ולא היינו במשבר. ידענו שאנחנו צריכים לנצח ויפה שכבשנו ארבעה שערים, אבל זה לא העיקר", אמרו שחקנים בקבוצה.

במכבי ציינו במיוחד את משחק הלחץ, שאפיין את הקבוצה בתחילת העונה, כמו גם את יכולתם של השחקנים, ששלטו בנעשה על הדשא. את מרבית המחמאות קיבל גל אלברמן, שכבר היה עם רגל וחצי מחוץ למועדון, אבל הראה שהוא לא שכח לשחק כדורגל.

גם המאמן מוטי איווניר לא שכח לשבח את אלברמן על היכולת שהציג והקפטן ברק יצחקי הוסיף: "גל היה הקפטן גם בעונה שעברה, ככה שזה היה טבעי מבחינתי להעביר לו את סרט הקפטן אחרי שיצאתי". אגב, החלוץ, שכבש את אחד השערים היפים במשחק, חגג גם יום-הולדת.

אלברמן הודה בסיום גם לקהל שתמך בו ועודד אותו לאורך כל המשחק. "גם בזמן שהוא לא היה בסגל, גל התנהג כמו מקצוען. אבל הפעם הוא הוכיח שהוא לא שומר טינה ושהוא בא לעבוד על הדשא. אין ספק שהוא היה אחד המצטיינים והשחקן החשוב על כר הדשא", החמיאו חבריו של אלברמן.

צפו במכבי ת"א דורסת 1:4 בבאר שבע

גם המגן יואב זיו שלא שיחק בשבועיים האחרונים, שב להרכב והיה אחד השחקנים הבולטים על הדשא, כשאף הספיק לבשל את השער השני, והיה קרוב לכבוש עוד במחצית הראשונה. לא מן הנמנע שאיווניר יחליט לתת לזיו את הקרדיט גם במשחק הקרוב מול קייב.

על העובדה שהצהובים שבו למקום הראשון בטבלה, אמרו השחקנים בביטול: "זה לא באמת מעניין. אנחנו במחזור שישי, הטבלה לא מעניינת במיוחד. מה שחשוב הוא שידענו לנצח את משחק החוץ הזה שמבחינתנו היה מוקש, מה שהוכיח שאנחנו בוגרים מספיק כדי לא להתרגש מהפסד כזה או אחר".

אוהדי ב"ש זעמו, איווניר: אנו חזקים

בשורות טובות עשויות להגיע לקראת יום חמישי מצידו של הקשר מושיקו לוגסי. האחרון אמנם לא התלבש מול ב"ש, אך בקבוצה מרוצים מקצב החלמתו מהפציעה ברגל, וייתכן שהוא יעמוד לרשותו של איווניר כבר במשחק מול מכבי חיפה ואולי עוד לפני כן מול קייב. מי שצפוי לשוב להרכב במשחק מול האוקראינים הוא רפי דהן, שנח נגד ב"ש ולא נכלל בסגל.

שוער הקבוצה, גיא חיימוב, נפצע במהלך המשחק מול ב"ש בקרסול, אך השלים את כל 90 הדקות. חיימוב יעבור היום טיפול במטרה להכשירו למשחק ביום חמישי ובמועדון מאמינים שלא תהיה בעיה שישחק, כך או כך השוער אינו מתכוון לוותר על אפודת השוער במשחק החשוב. שחקן נוסף שיעבור טיפולים הוא סאבו פאביצ'ביץ' שנפצע ברגלו במהלך המשחק, אך גם הוא לא צפוי להיעדר מול דינמו קייב.

שחקני מכבי חוגגים (יוסי ציפקיס)
יצחקי קופץ על עטר: "הלוואי שיהיה מלך השערים" (יוסי ציפקיס)
 

למרות הרחקתו של מוסא קונאטה גם מהמשחק הקרוב של הצהובים בליגה האירופית, בקבוצה לא מתרגשים: "אלירן עטר, ברק יצחקי ורוברטו קולאוטי לא טובים מספיק? יצחקי חוזר לאט לאט ליכולת שמצפים ממנו. שיתוף הפעולה שלו עם עטר מדהים. קולאוטי כבש צמד וזה מה שחשוב. עם התקפה כזו, יש על מי לסמוך בחוד". אגב, יצחקי לא הפסיק להחמיא לחברו בחוד ההתקפה והודה: "הלוואי שאלירן יזכה במלכות השערים. מבחינתי זה כאילו אני זכיתי. הוא החלוץ הטוב בארץ".

פרט לשחקנים, למאמן ולאוהדים, מי שהיה מרוצה מהתוצאה הוא הבעלים הקנדי, מיץ' גולדהאר שהדרים והגיע לצפות בחניכיו. גולדהאר, שיטוס ביממה הקרובה חזרה לעסקיו הפרטיים, דאג לאחל לשחקנים שנה טובה והחמיא להם על המשחק.

עטר ויצחקי חוגגים (משה חרמון)
עטר ויצחקי חוגגים. פרגון ואהבה בהתקפת מכבי ת"א (משה חרמון)
 

אוהדי מכבי תל אביב שהגיע לצפות בשחקנים התלוננו עוד לפני המשחק על כך שלא נמכרו בקופות כרטיסי נוער, למרות שעל פי התקנון, ב"ש חוייבה למכור 20% מהכרטיסים שהודפסו לנוער וחיילים.

בנושא אחר. יניב עזרן שעזב את מכבי ת"א בקיץ האחרון אחרי שסיים חוזה של ארבע שנים, את מרביתו העביר כפצוע בחדר הטיפולים בעקבות שתי פציעות בברך, החליט בימים האחרונים להגיש תביעה כנגד מכבי ת"א על כך שלטענתו לא שילמה לו משכורת באופן תקין בחודשים האחרונים של חוזהו. התביעה מוערכת בחצי מליון שקלים. כזכור, במהלך העונה האחרונה טענו מכבי, כי עזרן נהנה גם מכסף שהוא קיבל מהקבוצה וגם מכסף שהוא קיבל מביטוח לאומי, מה שלא היה צריך לקרות.

עזרן. לוקח את מכבי לבוררות (אור שפונדר)
עזרן. לוקח את מכבי לבוררות (אור שפונדר)
 

תגובה רשמית של המועדון עדיין לא ניתנה, אולם גורמים במועדון טענו ל-ONE כי בחודשים עליהם תובע עזרן את הכסף, הוא קיבל כסף גם מהביטוח הלאומי וגם מהקבוצה, דבר לא תקין. בסביבתו של עזרן מנגד, טוענים שלא נעשה שום דבר לא כשיר וכי הכסף שכן קיבל השחקן מביטוח לאומי הוא על אחוזי לנכות ולא כסף בעבור הפציעה. עזרן עצמו הסכים להגיד ל-ONE: “ניתן לבוררות לקבוע מה כשר ומה לא. חבל ששחקן שעוזב את מכבי צריך לסיים את זה עם תביעה". הבוררות תתנהל כנראה אחרי החגים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */