יום שבת, 06.12.2025 שעה 17:27
הליגה האירופית 25-26
122-115ליון1
125-125מיטיולן2
123-85אסטון וילה3
113-85פרייבורג4
113-85בטיס5
115-95פרנצווארוש6
105-95בראגה7
104-75פורטו8
105-75גנק9
97-115סלטה ויגו10
96-105ליל11
94-85שטוטגרט12
92-65ויקטוריה פלזן13
97-95פנאתינייקוס14
95-75רומא15
85-95נוטינגהאם פורסט16
87-105פאוק סלוניקי17
84-75בולוניה18
83-65בראן19
85-55פנרבחצ'ה20
78-75סלטיק21
75-45הכוכב האדום22
710-75דינמו זאגרב23
67-75פ.צ. באזל24
611-85לודוגורץ25
612-75יאנג בויז26
69-45גו אהד איגלס27
47-45שטורם גראץ28
310-55רד בול זלצבורג29
39-45פיינורד30
38-35סטיאווה בוקרשט31
17-25אוטרכט32
19-25גלאזגו ריינג'רס33
110-25מאלמו34
114-15מכבי ת"א35
012-45ניס36

קטן: לא ניתן למישהו בחדר ההלבשה להפריע לנו

קפטן חיפה התייחס לבעיות אחרי ה-0:1 על לרנקה. אלישע: "יכולים לעשות דברים יפים". שחר לשחקנים: "הייתם מצוינים". קאנן: "היינו יכולים לקחת נקודה"

|
קטן, גדיר, ורד ועמאשה מאושרים (יוסי ציפקיס)
קטן, גדיר, ורד ועמאשה מאושרים (יוסי ציפקיס)

מכבי חיפה פתחה הערב (חמישי) את דרכה בשלב הבתים של הליגה האירופית ובניגוד למכבי והפועל תל אביב, הצליחה גם להשיג ניצחון, 0:1 על א.א.ק. לרנקה הקפריסאית של טון קאנן.

הניצחון של הירוקים הגיע אחרי ההפסד למ.ס. אשדוד בליגה והחניכים של אלישע לוי יכולים כעת לשחרר מעט אוויר אחרי השבוע הלחוץ שעבר עליהם. אלישע אמר בסיום: "אנחנו יכולים להיות מעודדים מהחלק הראשון שבו נראינו טוב, מהירים בהתקפה, היו הרבה מאוד הזדמנויות. היינו צריכים לסיים את החצי הראשון עם כמה שערים, הפעם להבדיל ממקרים אחרים, לא איבדנו סבלנות, החזקנו בכדור ועשינו שער מכדור חופשי וזה היה יפה".

"בדקות האחרונות היה לחץ וזה היה מיותר, הם שיחקו על כדורים ארוכים והיינו צריכים לטפל בהם בשקט. מאוד רצינו לנצח ולפתוח ברגל ימין, להחזיר את הביטחון ולגלות יכולת טובה. אני חושב שאנחנו יכולים לעשות דברים יפים בליגה האירופית, עכשיו ננוח ונקווה להמשיך את המומנטום בליגה", הוסיף.

על היריבות הבאות אמר: "ראינו שלמכבי והפועל תל אביב היה קשה, כל משחק בליגה האירופית הוא קשה. היריבה שלנו העיפה את רוזנבורג, והיא יריבה טובה. הכי חשוב מבחינתנו היה לעשות את הדברים הנכונים כמו שעשינו. אנחנו חייבים לעשות הכל בכל מקום".

אלישע לוי: מעודדים מהמחצית הראשונה

עוד אמר המאמן: “אנחנו שמחים שניצחנו את המשחק הראשון. היה חשוב לנו לחזור ליכולת טובה על המגרש. היה לנו משחק טוב, יצירתי, עם המון הזדמנויות. גם בזמנים פחות טובים לא איבדנו את הראש, המשכנו בשלנו וגם ניצחנו. בכדורגל אין משחק שדומה למשנהו. בשבועיים האחרונים שיחקנו לא טוב והפסדנו אבל אני חושב שאנחנו נעשה דברים יפים במפעל הזה".

קטן וגולסה (יניב גונן)
דגני, קטן וגולסה לאחר הניצחון (יניב גונן)
 

על השינויים בהרכב אמר: “אני חושב שדגאני נכנס טוב להרכב, משחק ההגנה שלנו היה טוב למעט הדקות האחרונות. באופן כללי, שיחקנו טוב בהתקפה אבל לעומת המשחקים האחרונים שלנו לא איבדנו הפעם את הראש. עם עוד קצת ריכוז נעשה יותר גולים".

נשיא המועדון, יעקב שחר, נכנס לחדר ההלבשה והחמיא למספר שחקנים, בראשם הקפטן יניב קטן. שחר אמר לשחקנים: “הייתם מצוינים, תמשיכו ככה". שחר גם זרק בחיוך לחלל האוויר למשומר ולפלאח: “תיזהרו מעבירות מיותרות".

גדיר חוגג את שער הניצחון של הירוקים (יוסי ציפקיס)
גדיר חוגג את שער הניצחון של הירוקים (יוסי ציפקיס)
 

הקפטן יניב קטן הוסיף: "ניצחון חשוב, מעבר לניצחון גם שיחקנו כדורגל יפה וטוב, היה חשוב לנו לחזור לעצמנו ולהציג יכולת טובה. עשינו משחק יוצא מן הכלל, חבל שלא הבקענו עוד שערים. הקבוצה מתחילה להתגבש ולהיראות טוב. היו לנו ימים לא קלים, באנו עם לחץ, התגברנו על הכל והיה חשוב לנצח. שמח שעשינו את זה".

על הבעיות בחדר ההלבשה ועל עצמו אמר: "לא מכיר קבוצה שאין בה בעיות, נסדר את הדברים. בכל השנים שלי במכבי חיפה לא נתנו שמישהו יפריע בחדר ההלבשה, נטפל בזה ולא ניתן לאף אחד להפריע. אני באופן אישי עובד מאוד קשה, אני רוצה לחזור לעניינים אבל הכי חשוב זה היכולת שהצגנו וההמשכיות. אני מתרכז בכדורגל נטו, התפקיד שלי זה להשפיע על השחקנים באופן חיובי ולשמור על חדר הלבשה בריא".

אלישע לוי עם טון קאנן. שני המאמנים יצאו מרוצים בסוף... (יוסי ציפקיס)
אלישע לוי עם טון קאנן. שני המאמנים יצאו מרוצים בסוף... (יוסי ציפקיס)
 

מאמן לרנקה, טון קאנן, אמר: "זה ההפסד הראשון שלי לחיפה. אני חושב שחיפה היתה טובה יותר, היו לה הרבה הזדמנויות להבקיע. הבנו מאוחר מדי שאם נשחק את הכדורגל היפה שלנו נצא עם נקודות. היינו יכולים להוציא נקודה אחת בסיום, אבל זה היה ניסיון יפה להמשך".

עוד אמר ההולנדי: "לא הצלחנו לצאת מההגנה ולצאת להתקפות, ולמרות שידענו שיש להם שחקנים מהירים לא הצלחנו לעצור אותם. יכלנו להוציא תיקו, היו לנו הזדמנויות, אבפילו אחת שנעצרה על קו השער אבל בסוף לא הצלחנו לכבוש. צריך לזכור שבחמש הדקות הראשונות היו לנו הזדמנויות אבל אין מה לעשות צריך לקחת את הניסיון הזה ולהמשיך ככה".

אלישע לוי וטון קאנן (יוסי ציפקיס)
טון קאנן על הקווים: "היו לנו הזדמנויות להבקיע" (יוסי ציפקיס)
 

בחדר ההלבשה של מכבי חיפה ניתן היה לחוש שהשתחרר הרבה לחץ. בקבוצה ציינו לטובה את הבלם אוראל דגני, כמו גם את הקפטן יניב קטן. גם אייל משומר, שהציל שער בטוח, זכה למחמאות, כמו גם צמד השחקנים הצעירים, סארי פלאח וטאלב טוואטחה. גם מוחמד גדיר, שכבש את השער הראשון, היה טוב.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */