יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:05

ג'וקוביץ' ברבע הגמר בארה"ב, גם פדרר עלה

הראשון בעולם, שניצח בשובר שוויון נדיר את דולגופולוב מחכה לטיפסרביץ'. השווייצרי יפגוש את טסונגה. נשים: ווזניאקי גברה על קוזנצובה, סרינה עלתה

|
ג´וקוביץ´ מאושר. דרבי סרבי בפתח (GettyImages)
ג´וקוביץ´ מאושר. דרבי סרבי בפתח (GettyImages)

נובאק ג'וקוביץ' שרד הלילה (בין שני לשלישי) את אחת המערכות המרתקות באליפות ארה"ב הפתוחה. אלכסנדר דולגופולוב האוקראיני המדורג 22 לקח את הראשון בעולם לשובר שוויון נדיר בסוף המערכה הראשונה וקשה לתאר את מהלך שובר השוויון בו החמיצו השניים נקודות מערכה בזה אחר זה, אך חלק מהנקודות בהחלט היו ראויות ל"גזור ושמור".

בסיומו של שובר השוויון שחתם מערכה של 76 דקות ניצח ניצח ג'וקוביץ' 14:16 וחגג כאילו כבר ניצח במשחק כולו. האוקראיני שפספס הזדמנויות רבות לגנוב מערכה ולהלחיץ את הראשון בעולם, עלה להמשך המשחק בהילוך שני וג'וקוביץ' המשיך ללא קושי ל-4:6 ו-2:6 בשתי המערכות הבאות. בסיבוב הבא ישחק בדרבי סרבי מול יאנקו טיפסרביץ'.

טיפסרביץ' שעובר עונה מצויינת עלה לרבע הגמר כשניצח את המדורג ראשון בעולם לשעבר, חואן קרלוס פררו מספרד בארבע מערכות, 5:7, 7:6, 5:7 ו-2:6.

אחרי שלוש מערכות צמודות בהן נתן הספרדי בן ה-31 את כל מה שהיה לו, הצליח הסרבי המדורג 20 בעולם לנצל את עייפות יריבו וזכה במערכה הרביעית ורשם רבע גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה.

טיפסרביץ´ בטירוף אחרי הניצחון, מחכה בקוצר רוח לג´וקוביץ´ (רויטרס)
טיפסרביץ´ בטירוף אחרי הניצחון, מחכה בקוצר רוח לג´וקוביץ´ (רויטרס)
 

ג'ו וילפריד טסונגה (11 בעולם) מצרפת ניצח באחד הקרבות המרתקים באליפות שחיכו מתחילת הטורניר. טסונגה ניצח בחמש מערכות את האמריקאי הבכיר מרדי פיש, המדורג שמיני, 4:6, 7:6, 6:3, 4:6 ו-2:6 במשחק שארך קרוב לארבע שעות על המגרש המרכזי.

במשחק שהחל בארבע דקות לחצות שעון ארה"ב הביס רוג'ר פדרר את חואן מונאקו מארגנטינה 1:6, 2:6 ו-0:6 תוך 82 דקות ויפגוש את טסונגה בשחזור רבע הגמר בווימבלדון, אז הדיח הצרפתי את השווייצרי.

רוג´ר פדרר (רויטרס)
רוג´ר פדרר לאחר הניצחון הלילי (רויטרס)
 

ווזניאקי וסרינה ברבע הגמר
המדורגת ראשונה בעולם קרולין ווזניאקי השיגה ניצחון ענק על אלופת הטורניר בעבר, סבטלנה קוזנצובה 7:6 (8:6), 5:7 ו-1:6. הראשנה בעולם חזרה מפיגור מערכה ו-4:1 במערכה השניה, ובניגוד למצבים דומים בהם עמדה לאחרונה, הצליחה הדנית לעמוד בלחץ ולנצח.

ווזניאקי בטירוף (GettyImages)
ווזניאקי בטירוף (GettyImages)
 

במערכה הראשונה ווזניאקי ברחה ל-2:4, "קוזי" חזרה ושברה ל-5:6 אבל נשברה בעצמה והשתיים הלכו לשובר שוויון, בו ווזניאקי הוליכה 2:5, אך קוזנצובה ניצחה 6:8. קוזנצובה פתחה חזק את המערכה השניה והוליכה 0:3 ו-1:4, אבל איבדה את היתרון, ווזניאקי חזרה ובשוויון 5:5 שברה, שמרה ואחרי שעתיים ו-20 דקות השתיים הלכו למערכה שלישית בה ניצחה הדנית את הרוסייה הגמורה מנטלית 1:6. ווזניאקי תשחק ברבע הגמר מול המדורגת 10 בטורניר, אנדריאה פטקוביץ' מגרמניה שניצחה כצפוי את קרלה סוארס נבארו מספרד 1:6 ו-4:6.

סרינה וויליאמס מתקרבת לתואר הרביעי שלה בניו יורק. לדעת רבים, הטניסאית הטובה בעולם, המדורגת כיום רק במקום ה-28, ניצחה בשמינית הגמר בקרב בין שתי מדורגות 1 בעולם לשעבר את אנה איבנוביץ' מסרביה 3:6 ו-4:6.

סרינה עם חיוך רחב מול איבנוביץ´. בדרך לעוד תואר (רויטרס)
סרינה עם חיוך רחב מול איבנוביץ´. בדרך לעוד תואר (רויטרס)
 

וויליאמס פתחה עם 0:3 ו-0:30 והבייגל נראה באופק כשלפתע איבנוביץ' התחילה לשחק וחזרה ל-3:3 ו-30:40 , אבל סרינה שמרה ל-3:4 ואז הגיע משחקון הגשה נוראי של איבנוביץ' עם שלוש שגיאות כפולות, סרינה שברה ל-3:5 והגישה בהצלחה למערכה הראשונה.

ווליאמס שברה ושמרה ל-0:2 במערכה השנייה ומכאן ואילך שמרה על ההגשות שלה עד לסיום אחרי שעה ו-14 דקות של משחק בתנאי רוח חזקה שהפריעה לעיתים. האמריקנית שנעדרה כשנה מהמגרשים, תחזור בעקבות הניצחון ל-20 הראשונות בעולם.

סרינה וויליאמס ו אנה איבנוביץ´ נפרדות כידידות (GettyImages)
סרינה וויליאמס ו אנה איבנוביץ´ נפרדות כידידות (GettyImages)
 

יריבתה ברבע הגמר תהיה אנסטסיה פבליוצ'נקובה מרוסיה שעלתה בפעם השניה בקריירה שלה לרבע גמר גראנד סלאם אחרי שניצחה בתום מאבק עיקש את המדורגת 7 פרנצ'סקה סקיאבונה 7:5, 3:6 ו-4:6. הרוסיה שטרם מלאו לה 20, עלתה השנה גם לרבע הגמר ברולאן גארוס שם הפסידה לסקיאבונה. פבליוצ'נקובה הפסידה אגב בשנה שעברה בדיוק באותו שלב לאיטלקיה ובכך השיגה גם ניצחון ענק וגם נקמה כפולה.

רבעי הגמר בין הנשים: ווזניאקי-פטקוביץ', סרינה - פבליוצ'נקובה, קרבר- פמטה, סטסור-זבונרבה.

טורניר הנערים: אור רם בסיבוב השני, גם ולריה פטיוק
אור רם הראל בן ה-16 המדורג 1795 בעולם עלה לסיבוב השני בטורניר הנערים כשניצח אחרי קרב של יותר משלוש שעות את דניס נובאק מאוסטריה, 6:7 (6:8), 6:3 ו-3:6. רם ישחק נגד ג'ו פדרו סרגי מברזיל בן ה-18 המדורג 726 בעולם. רם עלה לטורניר הגראנד סלאם לנוער מן המוקדמות.

בר בוצר בן ה-17, 1775 בעולם, שאף הוא עלה מן המוקדמות נוצח בסיבוב הראשון על ידי קיצ'י יושידה מיפן 6:4, 4:6 ו-2:6.

ולריה פטיוק בת ה-15 (708 בעולם) עלתה לסיבוב השני בנערות כשניצחה 4:6 ו-3:6 את גנה פוזיננקו מאוקראינה. פטיוק תשחק בסיבוב השני מול גרייס מין מארה"ב בת ה-17 (550).

ולריה פטיוק (GettyImages)
ולריה פטיוק. עלתה לסיבוב השני (GettyImages)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */