יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:01
קופה אמריקה 2024 23-24
 בית 1 
00-00ארגנטינה1
00-00צ'ילה2
00-00פרו3
00-00קנדה4
 בית 2 
00-00אקוואדור1
00-00מקסיקו2
00-00ונצואלה3
00-00ג'מייקה4
 בית 3 
00-00אורוגוואי1
00-00ארה"ב2
00-00בוליביה3
00-00פנמה4
 בית 4 
00-00ברזיל1
00-00קוסטה ריקה2
00-00פרגוואי3
00-00קולומביה4

פרו הדהימה את קולומביה עם 0:2 והעפילה לחצי

קופה: 'הרוחי בלאנקה' בעיקר התגוננו אך ניצחו בהארכה ועלו שלב. לובאטון ו-ורגאס כבשו אחרי טעויות של מרטינס. עוד קודם לכן פלקאו החמיץ פנדל

|
פרו חוגגת ניצחון סנסציוני (רויטרס)
פרו חוגגת ניצחון סנסציוני (רויטרס)

"Aquellos que no abrumadora, absorbiendo". למקרה שהקולומביאנים לא יודעים עברית, כתבנו להם את הקלישאה הידועה "מי שלא כובש, סופג", גם בספרדית. 

קולומביה לחצה ולחצה, ובאמת רצתה להעפיל לחצי הגמר על חשבון פרו והאמת, בהחלט היה מגיע לה, אך רצון לחוד ומציאות לחוד. אחרי לחץ אדיר של הצהובים במשך 101 דקות, הגיעו קרלוס לובאטון וחואן מנואל ורגאס, ששלחו את פרו לחצי הגמר עם 0:2 גדול.

המשחק היה ברובו ברמה נמוכה מאוד כאשר פרו הרבתה לסגור וקולומביה ניסתה לפרוץ קדימה. בדקה ה-64 שוער פרו, ראול פרננדס, הכשיל את מורנו בתוך הרחבה. רדאמל פלקאו לקח אחריות אך בעט את הפנדל ברשלנות החוצה ופספס הזדמנות אדירה להעלות את קולומביה ליתרון.

בדקה ה-92, פרדי גוארין, המצטיין במשחק, עבר שני שחקנים ומתוך הרחבה שלח טיל אדיר למשקוף. בדקה ה-101 הגיע השער של פרו. כדור גובה, עליו לא הצליח להשתלט מרטינס, הגיע לקרלוס לובאטון שמתוך הרחבה שלח פצצה לרשת והדהים את ה'לוס קפטרוס'. 11 דקות אחר, שוב מרטינס היה אחראי על השער.

השוער ניסה להרחיק כדור שהגיע אל גררו, שדהר אל תוך הרחבה, שם מצא את שותפו לחדר, חואן מנואל ורגאס, ששלח טיל לרשת העליונה, טיל שהעלה את נבחרתו לחצי הגמר.

לובאטון חוגג (רויטרס)
לובאטון חוגג את השער שהימם את הקולומביאנים (רויטרס)
 

מחצית ראשונה
40 שניות בלבד חלפו וחלוצה של פרו, לואיס אדבינקולה, ראה כרטיס צהוב אחרי כניסה מסוכנת. רמז לגבי ההמשך? דקה חלפה ואגילאר כמעט וכבש את הראשון עבור הצהובים אחרי שבעט מתוך הרחבה כדור חזק, שיצא החוצה. 20 דקות של כדורגל כבר מאחורינו והרבה כדורגל לא ראינו. ניתן רק לקוות שב-20 הדקות הבאות נזכה לרמה גבוהה יותר.

אוהדת פרו (רויטרס)
אוהדת פרו. שימו לב כמה האוהד שמימין מרוכז במשחק (רויטרס)
 

אחרי 37 דקות של כדורגל, בהחלט אפשר להתאכזב מרבע הגמר הראשון. אמנם מדי פעם ישנן התקפות, אך מצבים מסוכנים, אין ממש.

מחצית שניה
במחצית ביצע מאמן פרו, סרחיו מרקריאן, חילוף, כשהכניס את קרלוס לובאטון על חשבונו של לואיס אדבינקולה המוצהב. הבדקה ה-49 וויליאם צ'ירוקה פרץ בצורה יפה מצד ימין של הרחבה, חתך לאמצע וברגל שמאל שלח בעיטה מצוינת, שנהדפה על ידי מרטינס לקרן. בדקה ה-63 מורנו קיבל כדור אדיר על 60 מטר. חלוצה של טיחואנה השתלט יפה, בעט לפינה הרחוקה, אך הכדור יצא החוצה.

רודריגס ופלקאו נאבקים על כדור גובה (רויטרס)
רודריגס ופלקאו נאבקים על כדור גובה (רויטרס)
 

רק דקה חלפה ושוב מורנו נשלח בכדור ארוך. הפעם החלוץ ניצל טעות של רודריגס הבלם, שתפס אותו בחולצה. שחקנה של טיחואנה נפל, השופט הצביע על הנקודה הלבנה, ובצדק. רדאמל פלקאו לקח את האחריות ומ-11 מטרים שלח כדור מרושל מחוץ למסגרת. מורנו נכנס ל'זון'. החלוץ השתחרר בצורה נהדרת ב-69, ומתוך הרחבה שלח טיל לקורה. בדקה ה-73 הוגו רודאייגה החליף את אדריאן ראמוס.

בדקה ה-81 באלבין שיגר כדור אדיר מ-30 מטרים, אך מרטינס היה עירני והדף החוצה. בדקה ה-92 כמעט ופרדי גוארין כבש את גול הטורניר. הקשר חלף על פני שני שחקנים ומתוך הרחבה שלח טיל אדיר למשקוף.

דראמל פלקאו מאוכזב (רויטרס)
דראמל פלקאו מאוכזב לאחר החמצת הפנדל (רויטרס)
 

הארכה
בדקה ה-96 וויליאם צ'ירוקה יצא, יושימאר יוטון נכנס.

דקה 102 - 0:1 לפרו: הפרואנים מדהימים את קולומביה. אחרי שליטה של פלקאו וחבריו, קרלוס לובאטון המחליף כבש. הקשר, שנכנס כמחליף, ניצל טעות קשה של מרטינס שיצא לא טוב לכדור גובה, ומעשרה מטרים שלח פצצה אדירה לרשת.

לובאטון חוגג (רויטרס)
שחקני נבחרת פרו חוגגים את הניצחון (רויטרס)
 

דקה 112 - 0:2 לפרו: שוב טעות קשה של מרטינס השוער. הפעם מרטינס ניסה להרחיק כדור, עליו השתלט גררו שדהר לרחבה. חלוצה של המבורג כדרר ברחבה ומצא את חברו, חואן מנואל ורגאס, שמשבעה מטרים שיגר טיל לרשת הגבוהה, טיל שככל הנראה מעלה את נבחרתו לחצי הגמר.

קולומביה: נקו מרטינס, חואן סוניגה, מריו יפס, לואיס פראה, פאבלו ארמרו, קרלוס סאנצ'ס, פרדי גוארין, אבל אגילאר, דיירו מורנו, אדריאן ראמוס (הוגו רודאייגה, 73') ורדאמל פלקאו.

פרו: ראול פרננדס, כריסטיאן ראמוס, וולטר וילצ'ס, אלברטו רודריגס, חואן מנואל ורגאס, רינאלדו קרוסאדו, רנזו רבורדו, אדן באלבין, פאולו גררו, וויליאם צ'ירוקה (יושימאר יוטון, 96') ולואיס אדבינקולה (קרלוס לובאטון , 45').




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */