יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:09

היסטוריה בב"ש: איחוד בכדורסל בין בית"ר להפועל

עירוני ב"ש בשמה החדש, תייצג את העיר ואת הנגב. הפועל ב"ש תשמש כקבוצת מילואים. דובר המועדון שפילברג: "המטרה היא תוך שנתיים לעלות לליגת העל"

|
מעמד החתימה של איחוד הפועל ובית
מעמד החתימה של איחוד הפועל ובית"ר ב"ש (עוזי ברבי)

היסטוריה בבירת הנגב, שתי קבוצות הכדורסל הבכירות של באר שבע מתאחדות למועדון אחד. מעתה אימרו עירוני ב”ש, שתחת שמה יתמודדו שתי קבוצות במטרה להביא את העיר ואת הנגב כולו אל ליגת הכדורסל הבכירה של ישראל כבר בשנים הקרובות.

מועדון הכדורסל של ב"ש יכלול שתי קבוצות, הבכירה ביניהן תיקרא עירוני ב"ש והיא תהיה מבוססת על השלד של בית"ר ב"ש. הקבוצה השניה שתמשיך להיקרא הפועל ב"ש, תשמש את המועדון כקבוצת בת/מילואים ותגדל את הדור הבא של השחקנים, שהכוונה היא שבעתיד יעברו אלה לעירוני ב"ש.

דובר המועדון, מירן שפילברג אמר היום ל-ONE: “זהו איחוד היסטורי. החלטנו לאחד את שתי המועדונים של העיר למועדון אחד. הקבוצה הבכירה נבנתה על בסיסה של בית"ר ב"ש, אך בגלל שיתוף הפעולה עם הפועל החלטנו לקרוא לקבוצה עירוני ב"ש".

גם עיריית ב"ש תרמה רבות למהלך, כאשר שיפלברג התייחס לכך ולמטרת הקבוצה בשנה הקרובה ואמר: “עיריית ב"ש נכנסה חזק מאוד ותוך שנתיים עד שנתיים וחצי אמורה להיות מושלמת בניית האולם החדש, שיכיל 3000 מקומות.

ב&qout;ש (ONE)
הסמל החדש של עירוני באר שבע
 

"השנה הקרובה היא שנת איחוד נקודתית של ב"ש ותוך שנתיים הכוונה היא להפוך את הקבוצה לקבוצה של כל הנגב. המטרה הראשונית שלנו העונה היא להעלות את עירוני ב"ש לליגה הלאומית ואת הפועל לליגה הארצית".

לפני שלוש שנים הגיעה הפועל ב"ש לגמר הפלייאוף של הליגה הלאומית מול הפועל חולון, אך הפסידה בחמישה משחקים ולא עלתה לליגה הבכירה.

בסיומה של אותה עונה משך הבעלים את ידיו מהקבוצה ובמשך השנתיים האחרונות חבורת האוהדים היא שהחזיקה את הקבוצה. “פוטנציאל האוהדים שלנו הוא מהגדולים בארץ, האיחוד עם הפועל ב"ש יביא גם את האוהדים מהכדורגל שהוא קהל האוהדים הרביעי בגודלו בארץ" אמר שפילברג בנושא.

על הרכב ההנהלה ועל המטרות הכלליות הוסיף דובר המועדון: “ההנהלה מורכבת מאנשי בית"ר והפועל ב"ש, 50:50. במהלך סוף השבוע האחרון בחרו האוהדים את הלוגו בדף הפייסבוק שלנו ובזמן הקרוב נגבש את שאר המרצ'נדייס. המטרה הכללית שלנו היא תוך שנתיים לעלות את עירוני ב"ש לליגת העל ואת הפועל לליגה הלאומית".

“קבוצה של הנגב תתרום רבות לליגת הכדורסל ולקהל האוהדים בדרום" סיכם מירן שפילברג.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */