יום שבת, 06.12.2025 שעה 20:26

הגרמניות משווקות את מונדיאל הנשים דרך פלייבוי

נבחרת הנשים הגרמנית סיפקה את הסחורה בתצלומים לפלייבוי המקומי, לקראת המאבק לשמירה על התואר בבית בעוד שבועיים. גם הספונסרים מתעניינים

|
פלייבוי משתפת פעולה עם נבחרת גרמניה (GettyImages)
פלייבוי משתפת פעולה עם נבחרת גרמניה (GettyImages)

אליפות העולם בכדורגל לנשים תחל רק בעוד שבועיים, עובדה שרובכם ודאי לא יודעים, ודאי לנוכח ההתעניינות הכמעט אפסית מצד רוב אמצעי התקשורת ואוהדי הענף, בטח בהשוואה למקבילה הגברית, המונדיאל.

איכות משחקן של כדורגלניות גרמניה, ארה"ב, נורבגיה וברזיל המצויינות, רחוקה ביחס לעמיתיהם מסי, רונאלדו ושות', אך אין ספק כי ההתייחסות למונדיאל הנשים נגועה בסקסיזם. כמו כדי להצדיק את הטענה הזאת, בנות נבחרת גרמניה הצטלמו בפוזות חושפניות למגזין פלייבוק כדי להעיר מעט את דעת הקהל לקראת המשחקים, החל מה-26 ביוני.

"רק פרסמנו את התמונות, אנחנו עדיין מחכים לשמוע את התגובות". אמרה נינה ואן ספלונטר מפלייבוי הגרמני, שהוסיפה לדיילי מייל' הבריטי כי המהלך לא נעשה בתיאום עם התאחדות הכדורגל במדינה, אלא על ידי פנייה אל הבנות עצמן.

שלוש כוכבות באיירן מינכן, יחד עם נציגות בודדת לוולפסבורג ולגורסלו, מופיעות מעורטלות על דפי גרסת דויטשלנד למגזין הסמי אירוטי. חמש החטובות, בגילאי 19 עד 22 בהחלט מספקות את הסחורה ונראות משוחרררות ונטולת דאגות, מראות באופן חד ולא צדקני מה מקומן בקרב התודעתי בשאלת היחס לשיוויון בין המינים.

אחת השחקניות, כריסטינה גאסט מגורסלו, מועדון שמקבילו הגברי הוא בין הוותיקים בגרמניה (נוסד ב-1878), לא מצטדקת: "המסר הוא תראו אנחנו בנות חמודות ונורמליות", אמרה.

אחרי ניצחון בקרב הזה, הן יכולות להתכונן למאבק הבא והלא פחות חשוב, השמירה על תואר אלופת העולם, בו זכתה לפני ארבע שנים לאחר שגברו בגמר על ברזיל. בנות גרמניה, שיהנו מתמיכה ביתית, יחלו המסע להגנה על תוארן בעוד שבועיים בברלין.

משחקי נבחרת הנשים הגרמנית צפויים למשוך קהל מקומי של 8 עד 12 מיליון צופים בשידורי הטלוויזיה. 11 מיליון גרמנים ראו את הגמר בסין בו גברה הנבחרת שלהם 0-2 עם בנות הסלסאו.

הנה עוד דרך להרים את כדורגל הנשים (רויטרס)
הנה עוד דרך להרים את כדורגל הנשים (רויטרס)
 
אי לכך גם הספונסרים לוטשים עיניים ומשקיעים הרבה כסף בזכות ההזדמנות לשווק לקהל גדול מגוון רחב יחסית של מוצרים.

"מוצרי נשים מסורתיים יזכו לפרסום נרחב אבל גם מכוניות ובנקים, מוצרים שהשחקניות משתמשות בהן באופן יום יומי" אמר הארמוט זאסטרואו, יועץ לחברות בענייני ספונסרשיפ, לאתר האינטרנט 'דויטשה וורלד'. "הנבחרת מושכת לאצטדיונים נשים ומשפחות רבות, לכן יש כאן אינטרס מובהק לחברות המייצרות מוצרים שימושיים להמונים". הוסיף.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */