יום ראשון, 07.12.2025 שעה 18:26
ליגת ווינר סל 25-26
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13595-6737מכבי ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
11664-6887בני הרצליה
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

מעמדו של עודד קטש מתערער: התחושה לא קלה

מאמן הפועל ירושלים רוצה להישאר למרות ההפסד 98:80 לגלבוע, ההחלטה אחרי המשחק בחמישי. קלנסי: "לא אמשיך, לא הביאו אותי כמעודדת". צפו בתקציר

|
עודד קטש.
עודד קטש. "התחושה לא קלה" (שי לוי)

הפועל גלבוע/גליל ניצחה הערב (שלישי) 80:98 את הפועל ירושלים בהיכל נוקיה ועלתה לגמר הפיינל-פור שם תשחק ביום חמישי מול מכבי תל-אביב. האלופה תשחק בשחזור הגמר מהעונה שעברה בו ניצחה.

בעקבות ההפסד, אין אף אחד שמעמדו בירושלים בטוח, כולל המאמן עודד קטש, שמחזיק בחוזה לשנתיים נוספות. על אף הצהרתו כי ימשיך לתקופה ממושכת בירושלים. האופן בו סיימה הקבוצה את העונה מערער את מעמדו. במועדון מהבירה מעדיפים להתרכז בהכנות למשחק על המקום השלישי כדי להבטיח את השתתפותם ביורוקאפ ולכן יחכו עם החלטות רשמיות בנושא לפחות עד סוף השבוע הקרוב.

בעקבות ההפסד ולאור התמיכה של האוהדים שרכשו כרטיסים לשני המשחקים החליטה הפועל ירושלים לאפשר לאוהדי הקבוצה שרכשו כרטיסים לערב השני של הפיינל-פור ואינם רוצים להגיע למשחק לקבל את כספם בחזרה.

מאמן הפועל ירושלים, עודד קטש, אמר: "יש הסברים מקצועיים ויש גם מעבר לזה. התחושה לא קלה ולא פשוטה ואנחנו צריכים להופיע לעוד משחק אחד בשביל כולם. אני רוצה לתת מחמאות לליאור (ליובין) ולגלבוע שעשו את העבודה. לא התחלנו את המשחק טוב. גם הרבע השלישי פגע בנו. הם ידעו להעניש אותנו על כל דבר שניסינו לעשות".

צפו בגלבוע עולה לגמר מול מכבי ת"א

"אפשר לתת תירוצים, אבל כמועדון יש דרך להפסיד ולהסתכל קדימה. מהיום הראשון שלי במועדון ועד עכשיו אנחנו עושים ומתאמצים לעשות הכל לטובת המועדון הזה. ברור לנו מה התחושות שיש לקהל שלנו וברורות הציפיות שהיו מאיתנו בפתיחת העונה".

ליאור ליובין: חולמים לנצח בגמר

"צריך לדעת לפעמים לתקן איפה שצריך, להסתכל קדימה, כי אני כן חושב שלהפועל ירושלים יש בסיס טוב של שחקנים שעם כמה שינויים יכול להביא הצלחות. יש דברים שלא קל להסביר. היה צפוי שייקח לנו קצת זמן להיכנס לעניינים אחרי שבועיים בלי משחק. ברבע השני הצלחנו לחזור".

עודד קטש (שי לוי)
עודד קטש. "יש דברים שלא קל להסביר" (שי לוי)
 

"בדיעבד אפשר לשנות הרבה דברים, אבל ההחלטות הן נכונות לרגע שבו קיבלת אותן. גל מקל וגוני יזרעאלי ניהלו את המשחק מצוין, מצאו את האנשים הפנויים. הלחץ במחצית היה עלינו ולא עמדנו בזה".

"לא הרגשתי שהשחקנים שלי פחות רוצים. לא כל הפסד אפשר להסביר בחוסר רצון. כולם צריכים להסתכל קדימה ולקחת אחריות על מעשיהם, להיות ספורטאים וגברים. יש דרך להפסיד, רק מי שיודע להפסיד יזכה גם להצליח".

"הקבוצה שלנו, עם שני שינויים, יכולה לגעת בשמיים. אני מרגיש קצת אי נוחות לענות על השאלה אם אשאר. באתי לפה לתקופה ארוכה. לוקח זמן להכיר מערכת ושחקנים. אני מבחינתי נתתי הכל והבאתי את מה שיש בי להפועל ירושלים. אני שלם עם עצמי. ברורות לי האכזבות. לא קרה כלום עם סם קלנסי, בחרתי פחות לשתף אותו פחות".

יובל נעימי ויוגב אוחיון חוגגים (שי לוי)
יובל נעימי ויוגב אוחיון מאוכזבים (שי לוי)
 

אורי קוקיה: "אין יותר מדי הסברים מיוחדים כרגע, ההרגשה כואבת כי עשינו הכנה טובה ובאנו בתחושה טובה שאפשר לעלות לגמר. אבל כנראה שמה שקרה כל השנה קרה גם היום. אפשר להסביר מפה ועד הודעה חדשה, אבל לצערנו יש מבחן תוצאה ולא עמדנו בו".

"קשה לי לתת הסבר מדויק או ניתוח מקצועי, אבל לא שמרנו טוב ולא פתחנו טוב את המחצית השניה. זו תסמונת שקרתה לנו הרבה פעמים העונה. זה קרה לנו גם בעונה שעברה מול גליל בחצי הגמר. אנחנו מתנצלים בפני האוהדים וכל מי שציפה, קיווה ורצה. השורה התחתונה היא שלא עשינו מה שצריך".

סם קלנסי לא הצליח להסתיר את אכזבתו מהדקות המעטות שקיבל ואמר ל- ONE: "לא אשאר בהפועל ירושלים. לא הביאו אותי לכאן כדי שאהיה מעודדת. הקבוצה שהגיעה מוכנה יותר למשחק ניצחה. זו הרגשת חוסר אונים לשבת על הספסל. קשה להסביר אותה וכשאני רואה את מרקו קילינגסוורת' מתעלל בחברים שלי מתחת לסלים זו הרגשה שאני לא מאחל לאף אחד".

וויל סולומון וסם קלנסי (שי לוי)
וויל סולומון וסם קלנסי. הסנטר עצבני (שי לוי)
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */