יום ראשון, 07.12.2025 שעה 00:39
ליגה ספרדית 25-26
4020-4716ברצלונה1
3613-3215ריאל מדריד2
3513-3115ויאריאל3
3115-2816אתלטיקו מדריד4
2419-2515בטיס5
2416-1814אספניול6
2320-1516אתלטיק בילבאו7
2017-1315חטאפה8
1815-1315אלאבס9
1715-1314ראיו וייקאנו10
1617-1514אלצ'ה11
1622-1915ריאל סוסיאדד12
1619-1614סלטה ויגו13
1623-1914סביליה14
1422-1515מיורקה15
1422-1314ולנסיה16
1218-1214אוססונה17
1226-1314ג'ירונה18
1022-715אוביידו19
926-1614לבאנטה20

התחתית בספרד בוערת: סיכוי קלוש למיורקה לרדת

6 קבוצות עדיין בסכנת ירידה, כל משחקי התחתית יערכו ב-23:00. לקבוצתו של אוואט שתפגוש את אתלטיקו יספיק תיקו וייתכן וגם הפסד. החישובים בפנים

|
דודו אוואט. צפוי להישאר בליגה (GettyImages)
דודו אוואט. צפוי להישאר בליגה (GettyImages)

אחרי ששאלות הצמרת בספרד הוכרעו, ברצלונה חגגה כבר אליפות, ריאל מדריד תסתפק במקום השני וגם יתר העולות לליגת האלופות כבר נקבעו (ולנסיה תעלה אוטומטית, ויאריאל תתחיל בשלב המוקדמות), המוקד של המחזור ה-38 והאחרון יהיה בקרבות התחתית. שש קבוצות עדיין בסכנת נשירה לליגה השניה לאחר שהרקולס ואלמריה כבר נשרו.

כל משחקי התחתית ייערכו בשעה אחידה (23:00) כשגם קבוצתו של דודו אוואט, מיורקה עדיין לא הבטיחה את מקומה בליגה, אם כי סיכוייה לרדת נמוכים יחסית. אלו שש הקבוצות שנאבקות על ההישרדות בליגה וסיכוייהן. כל קבוצה שתנצח תבטיח בכל מקרה את מקומה בליגה הראשונה, חשוב לזכור כי בספרד לא יחס השערים הוא שמכריע אלא קודם כל המפגשים בין הקבוצות במהלך העונה.

ברצלונה אגב תחתום את העונה בספרד לפני המשחק בגמר ליגת האלופות מול מנצ'סטר יונייטד במשחק חוץ מול מלאגה ב-19:00, ריאל מדריד תפגוש ב-21:00 את אלמריה.

סראגוסה (כרגע במקום 18, 42 נקודות):
סראגוסה שנמצאת כרגע מתחת לקו האדום תצא למשחק חוץ מול לבאנטה, הפסד כמובן יכריע את גורלה לרדת לליגה השניה. במקרה של תיקו היא תייחל להפסד של לה קורוניה לוולנסיה ו/או של חטאפה לריאל סוסידאד שיציב אותה מעליהן בזכות יחס עדיף במשחקים ביניהן במהלך העונה. ניצחון על לבאנטה יבטיח בכל מקרה לסראגוסה עונה נוספת בליגה הראשונה.

סראגוסה.  (GettyImages)
סראגוסה. הפסד ללבאנטה וכל החישובים מיותרים (GettyImages)
 
לה קורוניה (כרגע במקום 17, 43 נקודות):
במקרה של תיקו מול ולנסיה, לה קורוניה תבטיח הישארות רק אם סראגוסה לא תנצח את לבאנטה או לחלופין אם חטאפה תפסיד לסוסידאד או אם מיורקה תפסיד לאתלטיקו מדריד. במקרה של הפסד לה קורוניה תשרוד רק אם סראגוסה תכנע ללבאנטה.

חטאפה (כרגע במקום 16, 43 נקודות):
חטאפה תיקח חלק במשחק המפתח של התחתית מול ריאל סוסידאד. אם תפסיד היא תרד רק אם סראגוסה ולה קורוניה ינצחו. אם חטאפה תסיים בתיקו היא תרד ליגה רק אם לה קורוניה וסראגוסה ינצחו ובנוסף מיורקה ואוסאסונה לא יפסידו את משחקיהן.

ריאל סוסידאד (כרגע במקום 15, 44 נקודות): 
תיקו מול חטאפה ומעלה יבטיח לסוסידאד עונה נוספת בליגה. במקרה של הפסד היא תרד רק אם סראגוסה ולה קורוניה ינצחו.

אלברט אינשטיין מדגים את סיכויי הירידה של אוסאסונה (GettyImages)
אלברט אינשטיין מדגים את סיכויי הירידה של אוסאסונה (GettyImages)
 
מיורקה (כרגע במקום 14, 44 נקודות):
תיקו של קבוצתו של אוואט מול אתלטיקו מדריד יבטיח לה בכל מקרה את ההישארות. הסיכוי היחיד של מיורקה לרדת ליגה הוא במקרה של הפסד ותיקו בין חטאפה לריאל סוסידאד, לפחות תיקו לאוסאסונה וניצחונות של לה קורוניה וסראגוסה. במצב כזה מיורקה וחטאפה יהיו עם 44 נקודות, אלא שבגלל יחס המשחקים ביניהן מיורקה תנשור לליגה השניה.

אוסאסונה (כרגע במקום 13, 44 נקודות):
תיקו מול ויאריאל יבטיח לאוסאסונה בכל מקרה הישארות בליגה. גם במקרה של הפסד היא לא אמורה להסתבך כשהסיטואציה קלושה שבה היא יכולה לרדת היא מצב בו סוסידאד וחטאפה מסיימות בתיקו, מיורקה מפסידה ולה קורוניה וסראגוסה מנצחות. אז יווצר בית פנימי בין אוסאסונה, מיורקה וחטאפה בו אוסאסונה תהיה אחרונה ותרד לליגה השניה. גם באותו מצב רק במקום ניצחון של לה קורוניה היא תסיים בתיקו, תרד אוסאסונה מהבית הפנימי המרובע.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */