יום שבת, 06.12.2025 שעה 16:04
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

עודד קטש: היו לנו אחוזים של סדרת פלייאוף יווני

מאמן הפועל י-ם אחרי התבוסה 79:58 לחיפה: "יום חלש". גורקה מפנטז: "מאמין שנגיע לפלייאוף". בירנבוים: "חנוכי שחקן ההגנה הטוב בארץ". צפו בתקציר

|
עודד קטש. שני הפסדים רצופים בליגה (עמית מצפה)
עודד קטש. שני הפסדים רצופים בליגה (עמית מצפה)

הפועל ירושלים קיוותה להתאושש מההפסד לגלבוע/גליל מול מכבי חיפה מהתחתית, אבל שאיפות לחוד ומציאות לחוד. הקבוצה של עודד קטש חטפה הערב (ראשון) תבוסה 58:79 מהירוקים, שעוד לא אמרו נואש במאבק על ההישרדות.

מאמן הפועל ירושלים, עודד קטש, התייחס לתקופה הלא-קלה שעוברת על הקבוצה: "לא כל הפסד הוא משבר, אבל זה אופייני מאוד בשלבים האלו של העונה לקבוצות תחתית שנלחמות על חייהן בטבלה ויש להן מטרה".

"חיפה היו אגרסיביים מאוד וידענו על זה. דיברנו על זה כל השבוע ולפעמים שחקנים לא שמים לב לזה, אבל אני ידעתי בוודאות שחיפה יבואו ככה למשחק", הסביר המאמן הירושלמי.

קטש אף החמיא לחיפה כשאמר: "אני מברך את מכבי חיפה על תצוגת הגנה מרשימה. יש להם חומר שחקנים מצוין שלא מתאים למיקום שלהם בטבלה. היה לנו ברור שיהיה קשה. נקלענו ליום חלש והחטאנו המון זריקות קלות. היו לנו אחוזים של סדרת פלייאוף יווני. יש לנו עוד שני משחקים ואני לא מסתכל על הטבלה, אנחנו רוצים לנצח בשניהם ולהיות חדים לקראת היישורת האחרונה".

שחקנה של מכבי חיפה, אלישי כדיר, התייחס לתקופה הנהדרת שעוברת על קבוצתו: "יש לנו מומנטום חיובי וזה התחיל כששיחקנו מול אשדוד. אנחנו בסוג של עליה. ההגנה שלנו השתפרה מאוד ואנחנו בחמשת מחזורים האחרונים סופגים פחות מ-80 נקודות למשחק. העונה עדיין לא נגמרה ואנחנו נותנים את הכל עד סוף העונה, אנחנו לא מתכוונים לוותר".

צפו במכבי חיפה מנצחת את הפועל י-ם

מאמן הירוקים, מיקי גורקה, השיב כשנשאל אם הוא קוסם לאור הצלחתה של קבוצתו: "ממש לא, מהרגע הראשון שקיבלתי את התפקיד אני מרגיש שאני חייב להוכיח את עצמי בכל אימון ומשחק. כל הכבוד לשחקנים שלי ואני מוריד בפניהם את הכובע".

מיקי גורקה. מאמין שאפשר להגיע לפלייאוף (עמית מצפה)
מיקי גורקה. מאמין שאפשר להגיע לפלייאוף (עמית מצפה)
 

"אנחנו יכולים להגיע לפלייאוף, אבל זה לא תלוי בנו ואם ננצח במשחק הקרוב אני מאמין שנגיע לשם", הוסיף גורקה. "הכישרון נמצא פה וצריך לחבר את זה. אם השחקנים יאמינו הכל יצליח".

בירנבוים: "אייזיאה קיבל ביטחון, חנוכי שחקן ההגנה הטוב בארץ"
מכבי ראשל"צ גברה 71:81 על הפועל חולון ועדיין עשויה לסיים את העונה הסדירה עם ביתיות בפלייאוף, אם תצליח לעבור את בני השרון. במחזור הבא היא תפגוש את גלבוע/גליל בניסיון לסבך את המצב בטבלה.

מאמן ראשל"צ, אפי בירנבוים, אמר בסיום: "היה משחק כדורסל מצוין. השחקנים השאירו הכל על המגרש. זה לא היה משחק של עשר הפרש, אלא של שלוש או ארבע לפה או לפה. במשחק מצוין יש גם זריקות גדולות של שחקנים טובים ואני חושב שאייזיאה סוואן עשה את זה עם קליעה חשובה. יכול להיות שהאפקט הזה שאייזיאה עולה בחמישיה הוא סיבה מרכזית לכך שחזרנו לעצמנו".

אפי בירנבוים וניצן חנוכי. המאמן החמיא מאוד לשחקן (יניב גונן)
אפי בירנבוים וניצן חנוכי. המאמן החמיא מאוד לשחקן (יניב גונן)
 

"אייזיאה הוא השחקן שהיה אחראי לשינוי החיובי הראשון שהיה לנו העונה ועכשיו עם השינוי הוא קיבל המון ביטחון", הוסיף בירנבוים. "יש כאלו שבאים טוב יותר מהספסל ויש כאלה שפחות. אייזיאה כנראה פחות טוב כשהוא מהספסל. ניצן חנוכי הוא לדעתי שחקן ההגנה הכי טוב בארץ. כשאתה אומר חולון אתה חושב קודם איך לעצור את מורן רוט וכשיש לך שחקן כמו ניצן, מנצלים את זה".

אייזיאה סוואן הוסיף: "אנחנו קבוצה וכל אחד יכול לקחת אצלנו את הקליעה המנצחת, אבל אני לקחתי היום. ניסינו לשחק כמו קבוצה. האוהדים של חולון ירקו עליי וזה בשבילי חוסר כבוד. אז התפרצתי בלהט של הרגע. לא הייתי צריך להגיב כמו שהגבתי, אבל מצד שני אני גם לא רוצה שיירקו עליי. מה שחשוב הוא שזה מאחוריי עכשיו. אף אחד לא האמין בנו בשנה שעברה כשלקחנו אליפות".

מאמן חולון, דני פרנקו, התייחס למשחק: "יש ימים שאנחנו פגיעים מאוד. נפלנו מהרגליים ברבע האחרון ולא רק בחמש הדקות האחרונות. צריך לתת קרדיט לראשל"צ על הגנה טובה. היינו בהרכבים מאולצים כי איבדנו שחקנים בעבירות. לא אהבתי את 20 השניות האחרונות שלנו. הסתכלתי על החבר'ה והם נראו לי גמורים. אולי תהיה שביתה וזה יעזור לנו, כי עם הסגל שלנו קשה לנו להיות מוכנים למצב של שני משחקים בשבוע".

פרנקו. מאוכזב מסיום המשחק של קבוצתו (משה חרמון)
פרנקו. מאוכזב מסיום המשחק של קבוצתו (משה חרמון)
 

שון דניאל הוסיף: "אלו החיים. פעם אתה מפסיד ופעם מנצח. ברכות לראשל"צ. הדקה האחרונה היתה חוסר ריכוז. פשוט הרמנו ידיים מוקדם מדי. אני מנסה בכל יום לבוא ולעבוד הכי טוב על המשחק שלי. להביא את זה לידי ביטוי במשחק זה לא תמיד קל ואני מקווה שזה ייצא יותר".

אלטון בראון: "לא המשחק הכי טוב שלנו העונה"
ברק נתניה, בדומה למכבי חיפה, הביסה בביתה את עירוני אשקלון 56:87. נתניה שמרה על מרחק ממכבי חיפה שבמקום התשיעי, לפני המפגש הקשה מול מכבי ת"א במחזור הבא.

בראון. לא מתרגש מהניצחון הגדול של נתניה (יוסי ציפקיס)
בראון. לא מתרגש מהניצחון הגדול של נתניה (יוסי ציפקיס)
 

שחקנה של נתניה, אלטון בראון, אמר בסיום: "זה לא המשחק הכי טוב שלנו העונה, למרות הניצחון הגבוה. אני חושב שהניצחון בירושלים בגביע היה גדול יותר. בכל אופן שיחקנו יחד ועשינו הגנה נהדרת. זה מה שעשה את ההבדל בינינו לבין אשקלון. אני שמח על הניצחון".

מאמן נתניה, אריק אלפסי, מיהר לעזוב בסיום ובמקומו הגיע למסיבת העיתונאים עוזרו שי סגלוביץ': "השחקנים באו מחויבים היום ורצו, זה מה שהיה חסר לנו בהפסדים בחולון ובאשדוד. לכל אורך המשחק לא הורדנו רגל מהגז. הצגנו רמת אנרגיה גבוהה בכל שלב. זה התבטא נהדר בהגנה. מחויבות זה שם המשחק. אני לא רוצה להתייחס לאשקלון, כי אצלנו יש שחקנים טובים עם פוטנציאל טוב. לא הראנו את זה לכל אורך העונה".

שחקני ברק נתניה. לא התקשו להביס את אשקלון החלשה (יניב גונן)
שחקני ברק נתניה. לא התקשו להביס את אשקלון החלשה (יניב גונן)
 

"חיפשנו מומנטום. כרגע אנחנו מסתכלים קדימה. חיפה ניצחה, אז כנראה ששום דבר לא יילך לנו קל העונה, כלום עוד לא מובטח והכל עוד אפשרי", הוא הוסיף. "אנחנו מקווים שלא תהיה שביתה במשחק השבוע מול מכבי ת''א, אבל מה שיהיה יהיה ועם זה נצטרך להסתדר".

בצד המפסיד, אמר המאמן אלי רבי: "הסיפור עם המצב בדרום לא עושה טוב לשחקנים. למרות זאת, האימונים לא מתבטלים ושחקנים מתאמנים. זה לא נעים, אבל זה תירוץ. השחקנים מבינים את המצב וגם הוותיקים מסבירים להם. מאז הניצחון נגד ראשל''צ חלה ירידה גדולה. סף השבירה שלנו הפך להיות נמוך מאוד. אנחנו צריכים לעשות כל מה שאפשר כדי למצוא דרך לשחק כדורסל טוב. רמת הביצוע שלנו נמוכה בהגנה ובהתקפה.

אלי רבי. מקווה שהקבוצה שלו תגיע מוכנה לפלייאוף (משה חרמון)
אלי רבי. מקווה שהקבוצה שלו תגיע מוכנה לפלייאוף (משה חרמון)
 

"זאת לא תקופה קלה לאף אחד. אנחנו פצועים כבר תקופה ונוסיף לזה את טרנר שעלה לשחק, אבל ירד בהמשך", טען רבי. "אי אפשר היה להתעלם מכך שבחצי הראשון היינו די שקולים לנתניה. אנחנו צריכים להיות מוכנים לפלייאוף, כי שם הכסף מונח על השולחן ואי אפשר לתקן, לא נגיע להפסיד במשחקים מראש, אנחנו מנסים לנצח, אבל זה הולך".

"המבחן שלנו יהיה בפלייאוף. היום התביישתי מההופעה שלנו והכי קל זה לבוא ולהאשים את השחקנים. אני רוצה לקוות שבפלייאוף נשחק טוב יותר. כשראיתי את הקבוצה מבחוץ, זה היה נראה פחות גרוע", סיכם המאמן.
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */