יום ראשון, 07.12.2025 שעה 01:46

רץ 365 מרתונים בשנה: שיאן גינס יגיע למרתון ת"א

בין 15,000 הרצים שישתתפו במרתון ג'ילט, תמצאו את סטפן אנגלס, בן 49 שחולה באסטמה, מה שלא הפריע לרוץ מרתון בכל יום. ב-8 באפריל הוא בת"א

|
מרתון ת
מרתון ת"א. יארח שיאן גינס (רונן טופלברג)

עיריית תל אביב-יפו, עמותת לנשום והליגה למניעת מחלות ריאה, יארחו את סטפן אנגלס מבלגיה שנכנס לספר השיאים של גינס לאחר שרץ 365 מרתונים בשנה - מרתון ביום.

אנגלס, בן ה-49 וסובל מאסטמה ירוץ במרתון ג'ילט תל אביב שייערך ב-8 באפריל למען העלאת המודעות למחלת האסטמה. אנגלס החל להתאמן לפני 35 שנים, כדי להילחם במחלת האסטמה שממנה סבל, הוא השתתף במרתון הראשון שלו כבר בגיל 25.

אין זו הפעם הראשונה שאנגלס נכנס לספר השיאים של גינס. הוא האדם היחיד שהשתתף ב-20 טריאתלונים מסוג "איירון מן" בשנה אחת. אנגלס ניפץ את שיא גינס במספר המרתונים הגדול ביותר שאדם רץ בשנה אחת. (לאחר שהצליח למחוק את שיאו של היפאני אקינורי קושידה, שרץ 52 ריצות מרתון רצופות בשנת 2009 כשהוא בן) 65.

במרתון ג'ילט תל אביב הקרוב הוא ירוץ למען העלאת המודעות למחלת האסטמה ביוזמה משותפת של עיריית תל אביב-יפו, הליגה למניעת מחלות ריאה ועמותת לנשום, שקמה במטרה לעזור לחולי אסטמה ו-COPD והיא מספקת להם מידע וייעוץ. בנוסף, העמותה פועלת להעלאת המודעות למחלות, השפעתן ונזקיהן באמצעות קמפיינים, ימי מודעות ופעילויות מיוחדת.

מנכ"ל עמותת לנשום, אילת-השחר וולף: "סטפן אנגלס הוא ההוכחה כי טיפול נכון באסטמה יכול לשפר משמעותית את איכות החיים של חולי האסטמה והאסטמה האלרגית. חשוב לדעת כי רוב חולי האסטמה (80%) סובלים גם מאלרגיות, וכי ניתן לשלוט במחלה במידה ומקפידים להיבדק אצל רופאים מומחים לאלרגיה וריאות, להם יש כלים להעריך באופן המדויק ביותר את מצבו הרפואי של החולה ולהתאים לו את הטיפול היעיל ביותר".

אצנים במרתון ת&qout;א בעונה שעברה. אנגלס ירוץ כאן השנה
רצים במרתון ת"א בעונה שעברה. אנגלס ירוץ כאן השנה
 

רוב הטיפולים המיועדים לחולי אסטמה, גם בעלי האסטמה האלרגית, נמצאים כיום בסל הבריאות. רוב החולים הסובלים מאסטמה קשה במיוחד יכולים לנהל חיים רגילים, ואפילו לרוץ, בתנאי שיענו להמלצת הרופא המומחה למחלות ריאה ואלרגיה".

15,000 איש ירוצו השנה במסגרת אירועי "מרתון ג'ילט תל־אביב" אירוע הספורט הבין-לאומי הגדול והמוביל בישראל שיתקיים ביום שישי הבא.

המרתון שהפך כבר למסורת מהווה את אחד מאירועי העוגן הבינלאומיים בתל אביב, מציע השנה 7 מסלולי ריצה שונים בדרגות קושי שונות ומאפשר לאלפי רצים בני כל הגילאים לקחת חלק במקצים השונים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */