יום ראשון, 04.01.2026 שעה 19:02
יורוליג 25-26
68%1607-169819ולנסיה1
68%1583-167319הפועל ת"א2
67%1424-147118פנרבחצ'ה3
63%1587-172319מונאקו4
63%1618-166019ברצלונה5
63%1626-167919פנאתינייקוס6
61%1520-159118אולימפיאקוס7
58%1566-163119הכוכב האדום8
58%1609-164219ריאל מדריד9
58%1558-165619ז'לגיריס10
47%1617-160619אולימפיה מילאנו11
47%1580-157919וירטוס בולוניה12
47%1684-165519דובאי13
42%1740-169719מכבי ת"א14
32%1628-153019אנדולו אפס15
32%1748-167019באסקוניה16
32%1593-149019באיירן מינכן17
32%1663-150619ליון וילרבאן18
32%1764-172019פאריס19
32%1690-152819פרטיזן בלגרד20

בלאט: בהתחלה לא חשבו שנגיע בכלל לפיינל פור

יורוליג: מאמן מכבי ת"א לקראת המשחק מול קאחה ב-21:30: "אם נצליח לנצח, זה לא יהיה בגלל שהם שיחקו ביום ראשון". בלו: "הכדור בידיים שלנו"

|
בלאט:
בלאט: "ויטוריה קבוצה טובה מאוד" (יוסי ציפקיס)

מכבי ת"א השלימה את ההכנות לקראת המשחק השלישי בסדרת רבע גמר היורוליג מול קאחה לבוראל ויטוריה, שייערך הערב (שלישי) ב-21:30 בהיכל נוקיה.

הצהובים ערכו את האימון המסכם בהיכל כאשר לכולם במכבי ברור שהמוכנות המנטאלית תהיה מכרעת, בעיקר כאשר מדובר במשחק הראשון בו חייבת מכבי לנצח על מנת להגיע למשחק השני בבית, ביום חמישי, בתקווה להכריע בו את ההעפלה לפיינל פור.

לאחר שני משחקים בסדרת הטוב מחמישה, מכבי וקאחה במצב של 1:1 ואם הצהובים ינצחו בשני המשחקים הקרובים בהיכל נוקיה, הקבוצה תעלה לפיינל פור בברצלונה.

המאמן דייויד בלאט הזכיר לשחקניו כי הם כבר הצליחו לעצור את קלעי השלשות של קאחה לבוראל ויטוריה בפעם הקודמת שהתארחו בנוקיה, בשלבים המוקדמים יותר של העונה, וכי הם יכולים לעשות זאת גם הפעם.

כמו כן, בקבוצה אמנם לקחו בחשבון את העובדה שהספרדים יגיעו לאחר משחק ליגה לא פשוט מול מנורקה, שהתיש אותם, אך יודעים כי לא זה מה שיכריע את המשחק.

בלאט במסע"ת לקראת המשחק מול קאחה

המאמן דייויד בלאט אמר במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: "בתחילת השנה אף אחד לא חשב שיש במכבי ת"א קבוצה לפיינל פור וגם אני אמרתי כל הזמן שאני לא בטוח שאפשר להגיע לפיינל פור. היום אנחנו עומדים בפני משימה ואפשרות להיות שם".

"אני חושב שהגענו לזמן הזה במצב כמעט הכי טוב שאפשר, עבדנו כל השנה קודם בשביל לבנות קבוצה דרך זהות, וגם להשיג כמה שאפשר באופן מקצועי. את כל זה עשינו כולל עליה לשמונה הגדולות, ובסופו של דבר בדרך קשה יותר, הצלחנו להעביר את יתרון הביתיות בסדרה".

על המשך הסדרה מול קאחה אמר המאמן: "אנחנו מגיעים לנוקיה במצב שבו נוכל לנסות ולנצל את יתרון הביתיות עם הקהל הנהדר שלנו, שיבוא ויידע לתמוך בנו גם ברגעים הפחות טובים. אלה הזמנים הכי חשובים עבור הקהל. אני מקווה שביחד נדע לנצח את המשחק וזה הדבר הכי חשוב".

פרקינס (יוסי ציפקיס)
דורון פרקינס מכוון את היד באימון המסכם לפני קאחה לבוראל (יוסי ציפקיס)
 

בלאט התייחס גם ליריבה ולמשחק שלה מול מנורקה: "קאחה שיחקה ביום ראשון בשעה מוקדמת והיה להם פרק זמן סביר כדי להתאושש. אנחנו יודעים איך אנחנו צריכים לשחק ואם נצליח להתגבר עליהם, זה לא יהיה בגלל שהם שיחקו ביום ראשון.

"ויטוריה היא קבוצה טובה מאוד, כשרונית, מיומנת וחזקה, אבל מסתבר שגם אנחנו טובים מאוד. מעבר לקטע המקצועי, אנחנו צריכים לבוא עם אנרגיות יותר ממה שהראינו השנה, ולא היה חסר לנו השנה. זה זמן לעשות עוד שינוי בפאזה, בריכוז, בכושר החלטה בחוכמה והכי הכי חשוב זה הרצון, התשוקה להשיג משהו".

גיא פניני: "קורא לקהל להגיע"
הפורוורד גיא פניני יודע שהרבה מדי שינויים הקבוצה שלו לא יכולה לעשות וכי המוכנות המנטאלית תהיה חשובה לא פחות: "תמיד יש מה לשנות ומה לשפר במשחק שלנו, זו סדרה כל כך ארוכה ואלמנט ההפתעה מאוד חשוב. עבדנו מצויין בימים האחרונים ואנחנו מגיעים מוכנים מאוד למשחק הזה".

עוד הוסיף פניני: "היתרון היחידי שיש לנו כרגע זה שאנחנו משחקים פה בנוקיה ואני קורא לקהל לבוא ולתת לנו את העידוד והדחיפה. זה היתרון הבאמת גדול שלנו כעת. לגבי העייפות שלהם, זה לא כל כך מעניין אותנו אם הם עייפים או לא. אני יודע רק שאנחנו נחנו טוב והתאמנו טוב. אני בטוח שבמצבים כאלו העייפות אולי משפיעה, אבל בסופו של דבר מתגברים עליה כי זה משחק על עונה שלמה, שוכחים הכל ובאים בשיא הטירוף".

בלו: אנחנו רוצים פיינל פור

על האפשרות שיהיה שחקן מפתח מול הספרדים אמר: "הלוואי ואני אהיה דומיננטי, אבל בקבוצה הזו כל אחד יכול להיות דומיננטי והאס בערב נתון, אבל אנחנו נעשה כל מה שניתן לעשות".

מילאן מצ´באן, ליאור אליהו וגיא פניני (יניב גונן)
פניני עם מצ'באן ואליהו: "היתרון היחיד שלנו הוא שהמשחק בהיכל" (יניב גונן)
 

בלו: "הכדור נמצא בידיים שלנו"
מי שהיה אחד מהשחקנים הבולטים בניצחון על קאחה בשבוע שעבר, דייויד בלו, מתכונן למאבק קשה גם הפעם: "זה נראה כאילו הכדור נמצא בידיים שלנו כרגע, קאחה לבוראל קבוצה טובה. זה כל משחק צעד צעד קדימה, לא מסתכלים רחוק מדי כבר על המשחק ביום חמישי. בשלב הזה של העונה זה לא משנה אם קבוצה מגיעה עייפה או לא, כל משחק הוא מאבק של ממש, זו דחיפה מנטאלית ולא משהו שעייפות יכולה להרוס, והשאלה האמיתית היא מי תרצה יותר".

לסיום הוסיף: "אני לא רוצה להתרכז יותר מדי בזריקות שלי אלא ביכולת של כל הקבוצה, אבל כשאני במצב של זריקה חופשית טובה, אני מצפה מהחבר'ה למסור אליי את הכדור. אין הרבה מה לשנות בשלב הזה, צריך רק לשחק טוב ולעשות את הדברים כמו שצריך".

דייויד בלו (מור שאולי)
דייויד בלו: "אנחנו לא מסתכלים על המשחק ביום חמישי" (מור שאולי)
 



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */