יום ראשון, 07.12.2025 שעה 03:49

זנדברג מרוצה, חסארמה עצבני. תיקו חלש (משה חרמון)

מכבי פ"ת ועירוני ק"ש נפרדו ב-0:0 באצטדיון ר"ג

ק"ש לא התאוששה מההתפוצצות על מכבי, הקבוצה של דוד ("הרגשתי כמו בשח-מט") התקשתה להתגבר על האפרוריות בתקופה האחרונה, והשתיים חלקו בנקודות

יום שבת, 19/03/2011, 19:00אצטדיון רמת גןליגת העל Winner - מחזור 27
עירוני ק"ש
הסתיים
0 0
שופטת: דניאל בר נתן (ציון: 10)
מכבי פ"ת
ליגת העל Winner 10-11
 פלייאוף עליון 
4528-6335מכבי חיפה1
3836-7235הפועל ת"א2
3540-5335מכבי ת"א3
3134-4235בני יהודה4
2845-5735עירוני ק"ש5
2747-4735מכבי נתניה6
 פלייאוף תחתון 
2841-5733מכבי פ"ת1
2745-4933הפועל עכו2
2243-4033הפועל חיפה3
2043-3832הפועל ב"ש4
  
2635-3835בית"ר ירושלים1
2552-4234מ.ס אשדוד2
2344-2535בני סכנין3
2258-4235הפועל פ"ת4
1966-3335הפועל אשקלון5
1065-2435הפועל ר"ג6
הרכבים וציונים
 
 

מכבי פתח תקווה ועירוני קריית שמונה סיימו את המשחק ביניהן באצטדיון רמת גן ב-0:0 משעמם ומפתיע, בייחוד לאור העובדה שמדובר בשתיים מקבוצות ההתקפה הטובות והפוריות בליגת העל, שדממה הערב באופן יחסי בכל הקשור לכדורים ברשת. 

במחצית הראשונה היו אלה האורחים ששלטו במגרש באופן בלעדי והגיעו למספר רב של מצבי הבקעה, ובראשם בעיטה לקורה מצידו של ברק בדש והזדמנות מפוספסת ולא אופיינית של וויאם עמאשה שנותר לבדו מול רובי לבקוביץ' (שנתן משחק טוב מאוד). בחלקו השני של המשחק חזרו המלאבסים לעניינים והחלו אותו בפצצה למשקוף של ניצן דמארי, אך מה שנראה כמו התחלה של קצב רצחני התברר כטעות סטטיסטית.

על אף חילופים התקפיים של רן בן שמעון, שקיבל איתותים מבלומפילד ורצה להתקרב למכבי, המשחק הלך בכיוון שנגד את שאיפותיו ונגרר לשיעמום של משחק מרכז טבלה קלאסי.

לחניכיו של בן שמעון מצפה משוכה שנראית קלה יותר בשבוע הבא, כשייפגשו את ב"ש המדכאת של קלינגר, בעוד אלו של פרדי דוד יאלצו להתמודד בחוץ מול נתניה של ראובן עטר, שנראית טוב בתקופה האחרונה, במפגש ישיר על מיקום בפלייאוף העליון. 

שמעון אבוחצירא. עדיין על תקן צופה (משה חרמון)
שמעון אבוחצירא. היה קשה בלעדיו (משה חרמון)
 

דוד: רובי השאיר אותנו במשחק

פרדי דוד: "איבדנו שני-שלישים מההתקפה שלנו"
"ב-0:0 לא יוצאים מחויכים, אבל היה פה בסך הכל משחק טוב", סיכם בסיום רן בן שמעון. "אלה משחקים שמאמנים יודעים להעריך, אבל הקהל פחות אוהב. רצינו להפוך את המשחק הזה למשחק בלי הרבה הזדמנויות של היריב ואני חושב שהצלחנו בזה יפה, וזו תוצאה טובה לקריית שמונה להמשך הדרך".

בן שמעון (משה חרמון)
בן שמעון. "ב-0:0 לא יוצאים מחויכים" (משה חרמון)
 

"אין ספק שאנחנו רוצים לנצח כל משחק, אבל יש עוד דרך ארוכה, גם לפלייאוף העליון וגם הלאה. לפי הכדורגל ולפי הנקודות אנחנו עדיין בתמונה. הניצחון על מכבי תל אביב זו היסטוריה רחוקה מאיתנו, אבל זה היה משחק על פלייאוף עליון, צפוף ומתוח. למצבים שלנו הגענו, במחצית הראשונה היינו יותר טובים, במחצית השניה מכבי פ"ת הייתה יותר טובה - בסה"כ התיקו משקף".

"שיחקנו נגד קבוצה טובה מאוד", החמיא פרדי דוד. "הרגשתי כמו במשחק שח-מט, כל מהלך שמישהו עשה, המאמן היריב הגיב. לא הגענו להרבה מצבים, אבל במצבים שהגענו אליהם יכולנו להבקיע. מצד שני יכולנו גם לספוג, אבל סה"כ היו פה שתי קבוצות טובות".

פרדי דוד יורד להפסקת המחצית (משה חרמון)
פרדי דוד. "שיחקנו נגד קבוצה טובה מאוד" (משה חרמון)
 

"לצערי קריית שמונה כבר הבטיחה את המקום בפלייאוף העליון ולנו נשאר להיאבק עד הסוף. בטוח שבלי עומר גולן וטל בן חיים ההתקפה שלנו מאבדת שני-שליש, אבל היום שיחקו במקומם מוראד אבו ענזה ודני פרדה ואין לי שום טענה אליהם. מוראד הגיע לשני מצבים ואין לי שום טענות אליהם. טל יחזור אלינו עוד שבועיים והכל יהיה בסדר".

מחצית ראשונה
דניאל בר נתן הוציא לדרך את המשחק באצטדיון רמת גן לעיני 300 צופים נלהבים. אחרי דקות ראשונות ארוכות של מה שנהוג לכנות 'גישושים' הגיעה בדקה ה-12ההזדמנות הראשונה במשחק לזכותה של מכבי פתח תקווה. יוסי אופיר חטף כדור לאדריאן רוצ'ט ומסר לעומר דמארי, שהשאיר כדור למיכאל זנדברג. האחרון בעט מ-20 מטרים עם הפלאש, סנטימטרים מהמשקוף.

רוצ´ט מפריע לאלירן דנין (משה חרמון)
רוצ´ט מפריע לאלירן דנין (משה חרמון)
 

בדקה ה-15 נג'ובו מסר כדור עומק לחלוץ ברק בדש, כדור שעבר את ג'ו ביזארה. בדש פרץ אל כיוון השער של פתח תקווה ובעט מזווית לא קלה על סף הרחבה אל הקורה והחוצה תחת הלחץ של ניצן דמארי. חמש דקות לאחר מכן זכתה מכבי פתח תקווה לבעיטה חופשית במרחק של 20 מטרים מהשער, מיקום נהדר לבועט ברגל ימין. את הכדור לקח דני פרדה, שסובב גבוה מעל לשער. 

בדקה ה-29 המגן הימני אלעד גבאי מסר כדור עומק מצוין לויאם עמאשה. הכדור חלף על פני כל הגנת פתח תקווה כאשר החלוץ, שהתגבר על מלכודת הנבדל, מצא עצמו במצב של אחד על אחד מול רובי לבקוביץ'. השוער יצא לכיוונו של החלוץ והדף יפה את הבעיטה של עמאשה.

אלעד גבאי מנסה לעצור את פרדה (משה חרמון)
אלעד גבאי נאבק עם דני פרדה (משה חרמון)
 

במהלך דקות טובות של קבוצתו הצפונית, שסגרה טוב מאוד את המארחים מפ"ת, ראה ברק בדש את הכרטיס הצהוב הראשון במשחק אחרי שנפל ברחבה במה שנראה לדניאל בר נתן כצלילה מכוונת.

המומנטום החיובי של קרית שמונה נמשך: בדקה ה-36 מסר עמאשה לכיוונו של ברק בדש, שלטענת השופט השתלט על הכדור בידו. ק"ש המשיכה את המהלך למרות שריקתו של השופט, והכדור הגיע לאדריאן רוצ'ט, שכבש מול הפתח תקוואים, שחדלו לשחק, אולם השער, כמובן, לא אושר, למורת רוחם של שחקני הספסל של ק"ש.

דמארי התקשה מול הגנת ק&qout;ש במחצית הראשונה (משה חרמון)
דמארי התקשה מול הגנת ק"ש במחצית הראשונה (משה חרמון)
 
מחצית שניה
שתי דקות מפתיחת המחצית השניה הרים אלירן דנין כדור לרחבה. מוארד אבו ענזה בעט מהאוויר בבעיטת וולה כדור שנהדף על ידי הגנת ק"ש, והכדור החוזר הגיע לבלם ניצן דמארי, שהפגיז מ-12 מטרים אל המשקוף. הכדור ניתז אל קו השער אך לא עבר אותו.

קריית שמונה התגברה על הפתיחה הטובה של המארחת את המחצית השניה וחזרה במהרה לעניינים: בדקה ה-57 השתלט ברק בדש על כדור שהגנת פ"ת הרחיקה לא טוב, ובעט מ-17 מטרים אל ידיו של רובי לבקוביץ'.

אורי שטרית מחפש חברים ברחבה (משה חרמון)
אורי שטרית מחפש חברים ברחבה (משה חרמון)
 

שתי דקות לאחר מכן מסר עומר דמארי כדור מצוין לכיוונו של מוראד אבו ענזה, שבעט טוב מ-12 מטרים, אך גיא חיימוב הדף למרכז הרחבה. דמארי השתלט ראשון על הכדור ובעט מעשרה מטרים כדור שעשה דרכו אל הרשת, אך סאלח חסארמה בזינוק הירואי הצליח להרחיק את הכדור לקרן. הזדמנות גדולה למלאבסים.

דקה 69: הצלה גדולה של רובי לבקוביץ'. ברק בדש מסר מהאגף השמאלי לעברו של ויליאם נג'ובו, ששהה על סף הרחבה. הקשר השאיר את הכדור לאדריאן רוצ'ט, שהגיע מאחור ובעט חזק מעשרים מטרים, רובי לבקוביץ' התעופף והדף את הכדור שעשה דרכו אל הרשת.

אדריאן רוצ´ט לא עמד בשיעמומון, ונשכב על הדשא (משה חרמון)
אדריאן רוצ´ט לא עמד בשיעמומון, ונשכב על הדשא (משה חרמון)
 

בדקה ה-78 פרץ עומר דמארי אל עבר הרחבה של ק"ש ומסר כדור מצוין למוראד אבו ענזה, שהגיח מהאגף השמאלי במהירות והגיע למצב טוב, אך בעט החוצה מתוך הרחבה.

מכבי פ"ת: רובי לבקוביץ', אורי אוזן, ניצן דמארי, ג'ו ביזארה, אלירן דנין, יוסי אופיר, רועי בקל, מיכאל זנדברג (נבויסה מרינקוביץ', 88), דני פרדה (סבסטיאן סנסוני, 67), מוראד אבו ענזה (דרור דגו, 92) ועומר דמארי.

עירוני ק"ש: גיא חיימוב, אלעד גבאי, סאלח חסארמה, איתן טיבי, אורי שטרית, בראיין גרזיץ', עדי אלישע (תומר סוויסה, 68), אדריאן רוצ'ט, וויליאם נג'ובו (שיר צדק, 93), וויאם עמאשה וברק בדש (אופיר חמו, 82).

RSS RSS   Facebook Twitter טוויטר   הדפס   הוסף תגובה 



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל