יום ראשון, 07.12.2025 שעה 02:34
ליגת ווינר סל 25-26
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13595-6737מכבי ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
11664-6887בני הרצליה
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

בלאט: ניסינו להתעלם מזה שהמשחק לא היה חשוב

מאמן מכבי ת"א על ה-72:80 מול ראשל"צ: "הראש היה במקום אחר". אליהו פירגן לבירנבוים: "מאמן גדול", אפי החזיר: "להוציא אותו מהחוק". צפו בתקציר

|
דייויד בלאט מודד תחפושת לפורים (משה חרמון)
דייויד בלאט מודד תחפושת לפורים (משה חרמון)

מכבי תל אביב גברה הערב (חמישי) 72:80 על מכבי ראשל"צ במחזור ה-22 בליגת לוטו ועברה בהצלחה את המבחן האחרון שלה לפני קאחה לבוראל ויטוריה ביום שלישי בפתיחת סדרת הטופ-8 של היורוליג. הצהובים, שאירחו באולם הפחים, לא הרשימו אך בסופו של דבר רשמו עוד ניצחון והם יכולים לצאת עם חיוך לספרד.

מאמן הקבוצה, דייויד בלאט, סיכם את המשחק בסיום: "שיחקנו לא מעט מהמשחק עם הראש במקום אחר וזה לא טוב, רצינו להימנע מזה ולהתעלם מהעובדה שהמשחק הזה הוא לא חשוב בכלל מבחינת הטבלה בליגה, וגם ללא אווירה של משחק בית. אני מתנצל בפני האוהדים הרבים שהיו באים לנוקיה ומודה לאלה שבאו לחולון לראות את המשחק. היינו שמחים לקבל אווירה יותר ביתית ממה שהיה היום וזה לא קרה".

"אני לא חושב שיש הרבה דמיון בין המשחק הזה לבין מה שנראה בשבוע הבא ומההיבט הזה לא הרווחנו כלום, מכיוון שלא שיחקנו משחק מבריק, זה חבל. אני מנסה להוריד עומס משחקנים לאחרונה על מנת לשמור על הטריות שלהם. הלך יותר טוב לפעמים ולעיתים פחות טוב אבל אלה החלטות שצריך לקחת כדי להגיע פיזית למשחקים הבאים רעננים", הוסיף.

צפו ב-72:80 של מכבי על ראשל"צ

המאמן המשיך: "טוב שאנחנו יודעים לפתוח פער, לפעמים טוב יותר ולפעמים טוב פחות אבל מראש יכולת כזו לא תספיק לנו בסדרה הקרובה ואנחנו גם יודעים שאנחנו צריכים להעלות את האינטנסיביות ואת כושר ההחלטה שלנו לקראת ההצלבה".

בלאט: זה לא יספיק מול לבוראל

על שחורציאיניטיס ששיחק מעט דקות וקלע שתי נקודות בלבד אמר: "סופו למען האמת לא התאמן ביום שלישי וגם לא ברביעי כל-כך, הוא היה חולה כל השבוע, השתמשנו בו באופן חלקי על מנת שהוא ירגיש את המגרש אבל שלא יצטרך להוציא יותר מדי אנרגיות וזה גם פגע בסוג המשחק שרצינו לשחק. לגבי ג'רמי (פארגו), לכל שחקן יש ימים רעים ולפעמים גם שבועות פחות טובים. הוא לאורך כל השנה היה אחד המצטיינים ואנחנו מקווים שיהיה גם בסדרה הקרובה".

פורוורד הקבוצה, ליאור אליהו, שקלע 15 נקודות: "אפי (בירנבוים) מאמן גדול עם הרבה היסטוריה ובשבוע שעבר הוא חגג 300 ניצחונות ויש לי הרבה כבוד אליו. מעבר לזה, לא הופענו בפתיחת המשחק, ברבע השני שיחקנו טוב כמו לאורך כל העונה אבל ברבע השלישי נתנו להם לחזור, הם שיחקו טוב ומגיע להם קרידט, אנחנו קצת הורדנו הילוך והגענו לדקות האחרונות בצמוד אבל ידענו לתת פוש".

פניני מודה לקהל (משה חרמון)
פניני מודה לקהל (משה חרמון)
 

"אנחנו לוקחים את הניצחון וזה הכי חשוב, אנחנו נוסעים עכשיו לדרך די קשה ורצינו לצאת עם ניצחון. אני שמח שזה קרה, אם זה לא בהפרש שכולם רוצים. זה ניצחון יפה, ראשל"צ שיחקו טוב וזה היה בסופו של דבר הפרש יפה", סיכם אליהו.

בירנבוים: "איבודי הכדור ממשיכים לפגוע בנו"
מאמן מכבי ראשל"צ, אפי בירנבוים, סיכם מהצד שלו: "לא מרוצה מאיבודי הכדור שלנו, אנחנו צריכים להביא את הכדור למקומות נכונים, כששיחקנו נכון זה הצליח לנו. צריך להוציא את ליאור אליהו מהחוק, כשהוא שיחק חמש כמה דקות ארון מגי לא הגיב נכון ומכבי ברחו. היו דקות שרצנו טוב, למרות שבתקופה האחרונה יש לנו ירידה ואנחנו לא משחקים מספיק טוב. איבודי הכדור ממשיכים לפגוע בנו אבל אני מקווה שהדברים הטובים שעשינו יעזרו לנו להתקדם".

אפי בירנבוים: &qout; (משה חרמון)
אפי בירנבוים: "לא מרוצה מאיבודי הכדור שלנו" (משה חרמון)
 

"לא תמיד תלוי בנו כמה ישחק מורגן, אם הוא עושה פאולים מהירים אז הוא לא ישחק כל כך הרבה, אבל אין פה עניין של שחקן כזה או אחר או קידומו, מי שנותן תפוקה משחק. כולנו משחקים למטרה אחת - ניצחון. לא עשינו זאת היום אבל שיחקנו הרבה יותר טוב".

הגארד, אייל שולמן: "זה המשחק ששיחקתי בו הכי הרבה, היה לי משחק טוב אבל זה לא הספיק, היינו די צמודים וחבל אבל זה הכדורסל. אני לא חושב שזו היתה מחויבות לשחק טוב מול מכבי אלא זו היתה מחויבות אחרי שני משחקים לא טובים לבוא אגרסיביים ולעשות את הכל בכדי לנצח, רצינו להשתפר, להחזיר לעצמנו את הניצחון להמשך הליגה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */