יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:51

עכשיו זה סופי: לאנס ארמסטרונג הודיע על פרישה

שנתיים אחרי שחזר לראשונה מפרישה, אחד מרוכבי האופניים הגדולים בהיסטוריה תולה את הפדלים בגיל 39: "אין לי חרטות, רוצה להתרכז במלחמה נגד הסרטן"

|
לאנס ארמסטרונג. הפעם הפרידה היא סופית (רויטרס)
לאנס ארמסטרונג. הפעם הפרידה היא סופית (רויטרס)

בגיל 39, כשלזכותו שבע זכיות בטור דה פראנס וקאמבק בן שנתיים שלא מוצה עד תום, הודיע היום (רביעי) לאנס ארמסטרונג, אחד מרוכבי האופניים הגדולים בכל הזמנים, על פרישה מרכיבה מקצועית.

"היום אני מודיע על פרישתי מרכיבת אופניים מקצועית כדי להקדיש את מלוא זמני לגידול חמשת ילדיי, להובלת העמותה שהקמתי לפני שזכיתי בטור דה פראנס הראשון שלי, קידום המשימה של "ליבסטרונג" וגידול היוזמות עם השותפים הנהדרים שלנו במלחמה נגד הסרטן", אמר ארמסטרונג שלפני כחודש ערך באוסטרליה את מה שהיה המירוץ האחרון שלו.

שבעת התארים בהם זכה בצרפת במשך שבע שנים רצופות (בין השנים 1999 ו-2005), אולי לא הפכו את הטקסני לרוכב האופניים הגדול בכל הזמנים, אבל הם בהחלט הציבו אותו ברשימה מכובדת כאחד מהרוכבים הגדולים בהסטוריה.

מה שכן הפך אותו למה שהוא מייצג -הרבה יותר מעוד רוכב אופניים - הוא ההתגברות על מחלת הסרטן. ארמסטרונג אובחן כחולה בסרטן האשכים, שהתפשט בהמשך לריאותיו ולמוחו, אך הצליח להבריא מהמחלה לאחר מלחמה ממושכת ב-1998, ולאחר שנה החל בסדרת הזכיות שלו בטור.

לאנס ארמסטרונג (רויטרס)
לאנס ארמסטרונג בפעולה. "להתראות, שלום, זה לא נגמר, זה רק הסוף" (רויטרס)
 

מאז הוא זכה בטור במשך שבע שנים רצופות ומיד לאחר הזכיה השביעית פרש. לפני שנתיים הוא חזר מהפרישה במטרה להשיג תואר שמיני, אך זה לא הצליח. ארמסטרונג הגיע רק למקום השלישי ב-2009 ובשנה שעברה שהיתה רצופת תקלות הסתפק במקום ה-23. תוך כדי הקריירה כרוכב השקיע ארמסטרונג הון בעמותות שהקים למלחמה בסרטן, דבר שכפי שהוא מעיד, הוא מתכוון להמשיך ולעשות.

"אני לא יכול להגיד שיש לי חרטות", הבהיר בהודעה הפרישה. "זו היתה נסיעה נהדרת. באמת חשבתי שאני יכול לזכות בעוד טור, אבל אז סיימתי שלישי. אין לי חרטות גם בנוגע לשנה שעברה. התאונות, הבעיות עם האופניים, אלה היו דברים שהיו מעבר לשיטתי".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */