יום שבת, 06.12.2025 שעה 21:44

חוק בוסמן של השידורים? באירופה ישלמו פחות

ביהמ"ש האירופי מאיים לשנות את עיסקת זכויות השידור כך שרשתות גדולות ירוויחו פחות. הדבר גם יפחית את הכנסות קבוצות הפרמייר ליג, בקרוב בישראל?

|
רשת סקיי. יכולה להפסיד מיליונים רבים (רויטרס)
רשת סקיי. יכולה להפסיד מיליונים רבים (רויטרס)

האם אנחנו הולכים לקראת מהפכה בסדר הגודל של חוק בוסמן? חוות דעת משפטית שניתנה במערכת המשפטית של האיחוד האירופי מחוללת רעידת אדמה בכל הקשור לזכויות שידור באירועי ספורט.

נציג הפרקליטות של בית המשפט הגבוה של האיחוד, ג'וליאן קוקוט, קבע כי "הגבלות טריטוריאליות בכל הקשור נוגדות לחוק האיחוד האירופי לשידורים" כפי שדורשת בעלת הזכויות באי הבריטי סקיי.

זהו סיפורו של בר שכונתי בעיר הנמל פורטסמות', כמוהו יש אלפים באי הבריטי. בעלת המקום קארן מרפי החליטה ב-2004 לסיים את החוזה השנתי שלה עם חברת סקיי, המאפשר לה לשדר ללקוחותיה בפאב את משחקי הפרמייר ליג, ולחתום עסקה עם חברה יוונית, 'נובה' שמעניקה שירות זהה, אך מספקת את השידור באופן פיראטי.

רצונה של מרפי נבעה מטעמי חיסכון כמובן, במקום לשלם 7,000 ליש"ט לשנה לסקיי, 'נובה' דרשה תשלום שנתי בסך 800 ליש"ט בלבד.

רשתות שידור. יפסידו בגדול? (רויטרס)
רשתות שידור. יפסידו בגדול? (רויטרס)
 

כאשר פקחי הפרמייר ליג עלו על התרגיל, נתבעה מרפי לשלם פיצויים בסך 8000 ליש"ט. במקום להיכנע לדרישה, החליטה בעלת הבר להחזיר מלחמה ולפנות עם המקרה לבית הדין העליון של האיחוד האירופי בלוקסמבורג.

"אם אתה רוצה מכונית אתה יכול ללכת לכל מקום ולבחור. בתור בעלת פאב אני חייבת ללכת לסקיי ולשלם פי עשר", אמרה מרפי.

אם השופטים בלוקסמבורג יציגו עמדה דומה לזו של הפרקליט קוקוט, מדובר יהיה במהפכה של ממש בתחום זכויות השידור, שתשפיע כמובן על הכנסות הקבוצות. סקיי שלמה עבור הזכויות הטלוויזיוניות של הפרמייר ליג סכום של 1.78 מיליארד ליש"ט. אם הרשת לא תוכל להחזיק בבלעדיות על הזכויות צפוי סכום העסקה העתידי, מ-2013 ואילך, להיות נמוך בהרבה.

הצופים בברים באנגליה ירוויחו בגדול(רויטרס)
הצופים בברים באנגליה ירוויחו בגדול(רויטרס)
 

בנוסף קיבלה מנהלת הפרמייר ליג עוד 1.4 מיליארד ליש"ט על זכויות שידור מחוץ לבריטניה וסך הכל 3.4 מיליארד ליש"ט, סכום המהווה אחוז ניכר מהכנסת המועדונים.

כמו בפסק דין בוסמן, שהתקבל ב-1995 ושינה את הכדורגל ביבשת כליל, בכך שביטל את ההגבלה על שיתוף שחקנים לא מקומיים, כך צפויה מערכת המשפט הליברלית באירופה לאשר לבעלי ברים לקבל שירות של צפייה במשחקי כדורגל מחברות בריטיות, יווניות או איטלקיות.

בתוך כך, פסק היום בית המשפט המחוזי בפתח תקווה, בעקבות תביעה של בעלת זכויות הפרמייר ליג בישראל צ'רלטון, כי אתר dacho יסיר את תכני הספורט שלו המפרים את זכויות מפעילת ערוצים ספורט1 וספורט2.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */