יום שבת, 06.12.2025 שעה 17:56
ליגת ווינר סל 25-26
13595-6737מכבי ת"א
13532-5877הפועל העמק
12444-5416הפועל ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
9568-5816בני הרצליה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9583-5437מכבי רעננה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

אבנר קופל הוא הבכיר שנעצר בחשד לעבירות מס

יו"ר מנהלת הליגה הוא הבכיר שנעצר לפני כשבוע בחשד לעבירות בעסקיו הפרטיים. קופל ביקש להסיר את צו איסור הפרסום ביוזמתו: "אתמודד עם כל הטענות"

|
אבנר קופל. נעצר לפני כשבוע (יניב גונן)
אבנר קופל. נעצר לפני כשבוע (יניב גונן)

בית המשפט התיר לפרסום היום (שני) שיו"ר מנהלת הליגה, אבנר קופל, הוא הבכיר בכדורסל הישראלי שנעצר ביום ראשון שעבר בעקבות חשד לביצוע עבירות מס. פרסום שמו של קופל בוצע ביוזמתו האישית ולבקשתו.

קופל נעצר בחשד שביצע עבירות מס בעסקיו הפרטיים, שם דיווח לכאורה על רמת הכנסות נמוכה יותר מזו שבפועל ולכן ננקטו נגדו צעדים ראשוניים. הוא הובא לדיון, שם נקבע שהוא ישהה במעצר בית אשר ארך חמישה ימים.

היום פנה יו"ר המנהלת בבקשה להסיר את צו איסור הפרסום, ובית המשפט נעתר לבקשתו. קופל אמר: "אני הוא הבכיר בספורט נגדו טוען מס הכנסה. לאור ההתפתחויות השבוע האחרון, ההדלפות של מס הכנסה, וחרושת השמועות המטילה צל על אנשים שאינם נוגעים לעניין – החלטתי לבקש בעצמי את הסרת צו איסור פרסום שמי ולהסיר את העננה מעל ראשם של פעילי ספורט אחרים".

"כואב לי שמס הכנסה הפך מחלוקת לגיטימית, אזרחית, בין השאר על אופן תשלום המס המגיע מעסקיי האזרחיים לנושא לחקירה", המשיך יו"ר מנהלת הליגה. "כך רוצים להפעיל עלי לחץ לשלם כספים".

"אתמודד עם הטענות, ואני מקווה לשכנע שלא היה במעשי אבק של אי-חוקיות, וכי המחלוקת היא אזרחית בלבד לחבות מס בלבד. אמשיך בפעילותי ההתנדבותית למען הספורט בישראל - אלא אם יוכח כי היה רבב בהתנהלותי העסקית הפרטית", אמר קופל.

פרקליטו של קופל, עו"ד רון רוטשילד, הדגיש: "אני מתפלא על מס הכנסה שלאחר למעלה משישה חודשי דיונים אזרחיים החליט, כאמצעי לחץ על אבנר קופל, להפוך נושא אזרחי לחלוטין – לחקירה, רק כדי שיסכים לשלם כספים שאופן גבייתם שנוי במחלוקת. אפילו נציגי מס הכנסה בבית המשפט הודו שקופל דיווח בזמן על כל עסקיו והכנסותיו באופן אמיתי, גלוי וברור. אלו הן עובדות שאינן שנויות במחלוקת".

אבנר קופל: &qout; (עמית מצפה)
אבנר קופל: "רוצים להפעיל עלי לחץ לשלם כספים" (עמית מצפה)
 

גם שופט השלום, יובל גזית, ציין: "קיימת סוגיה מיסויית באשר לפרשנות הדין אשר מתבררת במקביל בהליכים אזרחיים". עוד הדגיש השופט גזית: "לא נטען כי הדו"חות של התאגידים (בבעלותו של קופל) אשר הוגשו לרשויות המס – היו כוזבים".

קופל פעל שנים רבות בעסקי הביטוח והשתמש בחלק מהכנסותיו כדי להשקיע בנדל"ן בארה"ב. קופל דיווח באופן גלוי על הכנסות אלה ושילם מיסים לכל אורך השנים – על כך גם העיד נציג מס הכנסה בבית המשפט.

בין קופל לבין שלטונות המס התגלתה מחלוקת מורכבת בשאלה האם ניתן לקשר בין עיסקי הנדל"ן לבין עיסקי הביטוח. על כך קיימים דיונים בשאלות בעלות רקע מקצועי, פרשני, אזרחי, בין מס הכנסה לבין קופל ופרקליטו, עו"ד רון רוטשילד, המתמחה בענייני מסים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */