יום ראשון, 07.12.2025 שעה 06:21

דייויד רודישה ובלנקה ולאסיץ' נבחרו כאתלטי השנה

שיאן העולם ב-800 מטרים והקופצת לגובה, זכו בתואר שהוענק על ידי איגוד האתלטיקה העולמי. הקנייתי קטע רצף של ארבע שנים בהן זכה אצן בתואר

|
רודישה ו-ולאסיץ´ עם הגביע במונאקו (רויטרס)
רודישה ו-ולאסיץ´ עם הגביע במונאקו (רויטרס)

שיאן העולם ב-800 מטרים, דייויד רודישה והקופצת לגובה, בלנקה ולאסיץ' הוכרזו הערב (ראשון) כאתלטי השנה בעולם כחלק מאירוע הגאלה של איגוד האתלטיקה העולמי במונאקו.

הבחירה ברודישה איננה מפתיעה כלל וכלל. הרץ הקנייתי בן ה-22 הצליח לנפץ במהלך השנה האחרונה פעמיים את שיאו העולמי בן 13 השנים של ווילסון קיפקטר והעמיד אותו על 1:41.01 דקות, בנוסף ניצח השנה רודישה ב-11 ריצות ברציפות.

ולאסיץ' בת ה-27 אמנם לא הצליחה לשבור עדיין את השיא העולמי של סטפקה קוסטדינובה העומד על 2.09 מטרים, אך ניצחה השנה ב-18 מתוך 20 תחרויות בהן השתתפה.

אניטה וולדורצ'יק הפולניה, אשר שברה השנה את שיא העולם ביידוי פטיש והיתה לאישה היחידה השנה שקבעה שיא במקצוע אולימפי, שילמה כנראה את המחיר על השתתפותה במקצוע הנחשב לפחות "סקסי" מהקפיצה לגובה ועל כשלונה באליפות אירופה, בה הסתפקה במדליית הארד.

רודישה קטע בזכייתו רצף של ארבע שנים בהן הוענק תואר אתלט השנה בעולם לאצן, כשאוסיין בולט, זכה בשנתיים האחרונות. "לרדת מ-1:40 דקות זה עדיין רחוק", הצטנע רודישה כשנשאל בנושא על ידי העיתונאים, "אני מכוון לכך, אני חושב שזה אפשרי אבל לא בטוח שזה יקרה ב-2011".

דיוויד רודישה ובלנקה ולאסיץ´ (רויטרס)
דיוויד רודישה ובלנקה ולאסיץ´ (רויטרס)
 

יו"ר הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים בלונדון, סבסטיאן קו, בעצמו שיאן עולם ב-800 מטרים בעבר, מאמין אף הוא בקנייתי: "אני לא הולך להגיד שרודישה יירד מ-1:40 דקות כי זה לא יהיה הוגן עבורו, אבל האינסטינקטים שלי אומרים שיש לו עוד הרבה לתת".

ולאסיץ', אשר זכתה השנה באליפות העולם באולם ובאליפות אירופה, הבהירה כי למרות הדומיננטיות המוחלטת שלה בקפיצה לגובה, היא לא מרגישה שהכול הולך לה בקלות: "כל פעם שאני מנצחת, אני גוברת על החולשות שלי, על השדים שבתוכי ועל המתחרות האחרות". ולאסיץ' הודיעה כי היא מתכוונת לוותר השנה על עונת האולמות כדי להתמקד בהכנות לעונת האצטדיונים הפתוחים ששיאה יהיה באליפות העולם באוגוסט.

כשנשאלה ולאסיץ' על שיא העולם, הפסגה היחידה בה עדיין לא נגעה בקפיצה לגובה השתמשה הקרואטית בלשון מטפורית: "שיא העולם עבורי הוא כמו לראות בתור ילדה נעליים מושלמות בחנות, כאלו שאת רוצה ממש. הן נראות כל כך יפות, ואת יודעת שיום אחד תהיה לך את ההזדמנות לרכוש אותן".
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */