יום ראשון, 21.12.2025 שעה 20:41

סייף: אלכסנדר ווג הודח מאליפות העולם

הישראלי לא יכל לארון ז'ילגיי ההונגרי בשלב 64 האחרונים בסגנון חרב והפסיד 15:4. מחר יתחרו ארבעה ישראלים בסגנון הרומח בתקווה להעפיל שלב

|
אליפות העולם בסייף. ישראל ראשון הודח (GettyImages)
אליפות העולם בסייף. ישראל ראשון הודח (GettyImages)

לאחר יומיים של מוקדמות החל היום (שבת) שלב הגמר באליפות העולם בסייף הנערכת בפאריס.

הסייף אלכסנדר ווג, המתמודד בסגנון החרב היה לראשון הישראלים להתחרות בשלב הגמר אך הוא הודח כבר 64 האחרונים לאחר שנכנע לארון ז'ילגיי ההונגרי 15:4. ווג הוא הראשון מבין שישה סייפים ישראלים שהעפילו לשלב 64 האחרונים בסגנונות השונים.

מחר יתחרו ארבעה ישראלים בסגנון הרומח, מאור חתואל ותומר אור בגברים ודלילה חתואל ובלה זמלין בנשים. ביום ראשון יתחרו בסגנון הדקר דריה סטרלינקוב בנשים ודורון לויט בגברים.

בשבוע הבא תחל המשלחת הישראלית הגדולה ביותר אי פעם לאליפות העולם (18 סייפים) את דרכה גם בתחרות הקבוצתית, שם תנסה הסייפת הישראלית הבכירה, נועם מילס להוביל בהצלחה את נבחרת הדקר לנשים ולהתאושש מהאכזבה בטורניר היחידות בו הודחה כבר בשלב המוקדם עם הפסד ליריבה תוניסאית.

דלילה חתואל (רויטרס)
דלילה חתואל. צלחה את שלב הבתים (רויטרס)
 

אתמול צלחו דלילה חתואל ובלה זמלין את שלב הבתים בסגנון הרומח והעפילו ישירות לשלב 64 האחרונות בעקבות מיעוט משתתפות בסגנון שלהן. דורון לויט הוותיק עבר את שלב הבתים ושני סיבובי נוקאאוט בדרך לשלב הבא.
 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */