יום ראשון, 07.12.2025 שעה 21:56

דייויד בלאט: רוצה לחייך, אבל אני לא כל כך מרוצה

מאמנה של מכבי ת"א לא התרגש מה-70:86 על ז'לגיריס: "הירידה ברבע ה-3 לא צריכה לקרות". סופו: "שמח שהיה לי ערב מצויין". פטרוביץ': "מכבי שיכנעה"

|
דייויד בלאט לא מרוצה (יניב גונן)
דייויד בלאט לא מרוצה (יניב גונן)

מכבי תל אביב רשמה ניצחון ליגה ראשון העונה ביורוליג 70:86 על ז'לגיריס קובנה. הצהובים נהנו מיכולת טובה של שחורציאניטיס שעם 17 נקודות במחצית הראשונה סייע להכריע את המשחק כבר בשלב מוקדם.

למרות זאת ברבע השלישי סבלה מכבי תל אביב ממספר דקות רעות, בהן הצליחו הליטאים להוריד מעט מההפרש אך לא להתקרב עד כדי מרחק נגיעה.

"אני רוצה לעמוד פה ולחייך אבל אני לא כל כך מרוצה", אמר בסיום מאמן מכבי תל אביב, דייויד בלאט והוסיף, "אנחנו קבוצה צעירה מבחינת זמן ביחד, עבדנו השבוע מאוד קשה. הירידה ברבע השלישי, זה משהו שלא צריך לקרות".

היו הרבה מאוד התקפות טובות והיתה תשוקה, שזה מה שמגיע לקהל שלנו כי זה מה שהוא בא לראות, קיבלנו עידוד מעולה והיה גם לב גדול גם ברגעים שלא הלך לנו כל כך. ז'לגיריס קבוצה טובה, לאור התוצאות שלה לאחרונה עברנו היום אתגר לא גדול, נשכנו אותם והכרחנו אותם להראות לא טוב, בעיקר בהתקפה ובהגנה, הסיבה לדאגה היא כמובן הרבע השלישי שבו לא שיחקנו נכון ולא שמרנו.

אבל כנראה שזה מה שיש לנו היום בשלב המוקדם של העונה, ידענו להתאפס על עצמנו ואני חושב שנראנו טוב היום היה משחק יוצא מן הכלל של דורון פרקינס, הוא עשה דברים מדהימים, הוא שחקן שתורם המון המון, הדברים שהוא עשה מעוררים כבוד ואני מאוד מרוצה גם מסופו ומהנדריקס".

בלאט: פרקינס עשה דברים מדהימים

"אם זה לא שבור אל תתקן את זה, זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד על העובדה שלא לקחנו הערב כמעט זריקות משלוש וחדרנו בעיקר פנימה, זה הלך טוב אז למה לדון בזה בכלל? סופו כרגע משחק ברמה גבוהה, לא הבאנו אותו סתם.

על היכולת הגרועה ברבע השלישי הוסיף בלאט: "זה מאוד מטריד ומדאיג אותי, זה נכון שאי אפשר להיות טובים כל הזמן אבל לא צריך לרדת בצורה כזו דרסטית, יש פה דברים ספציפים שלא עשינו שהם גם טקטיקה וגם אינטיליגנטים ואני צריך לתת לכך את הפתרון, אני לוקח על עצמי את התיקון.

שחקני מכבי מודים לקהל שדחף אותם (יניב גונן)
שחקני מכבי מודים לקהל שדחף אותם (יניב גונן)
 

יהיו לנו עוד משחקים קשים, אני מקווה שלא קשים כמו מול קאחה, רצינו לשמור על הביתיות ולעשות זאת בצורה יפה, אנחנו יוצאים עכשיו לשני משחקי חוץ ביורוליג וגם משחק בליגה, כנראה פשוט לא היינו מוכנים מנטלית לקאחה, הפעם כבר עשינו את הדברים טוב יותר".

ניצחון קל אבל הרבע השלישי מדאיג (יניב גונן)
ניצחון קל אבל הרבע השלישי מדאיג (יניב גונן)
 
המצטיין בשורות מכבי תל אביב, סופוקליס שחורציאניטיס אמר בסיום: "זה היה משחק מצויין שלנו, אני מאוד שמח שהראנו חלק מהיכולת שלנו ומהדברים שאנחנו מסוגלים לעשות, אנחנו קבוצה טובה ושבוע שעבר זו היתה פשוט נפילה מול קאחה לבוראל ויטוריה.

יש לנו עוד דברים שאנחנו צריכים לשפר אבל בשורה התחתונה עשינו את הדברים כמו שצריך, ניצחנו משחק חשוב מול קבוצה טובה ואנחנו יוצאים בסך הכל מרוצים, אני שמח שהיה לי ערב מצויין גם ואני אמשיך לעשות הכל עבור הקבוצה".

 
 אלישי כדיר: חטפתי חתיכת בלוק אבל לפחות אם אני קולע סל ראשון שיהיה בסטייל - ככה אמרתי לעצמי 
 
 
 

דורון פרקינס הוסיף: "היה תענוג לחזור לשחק בהיכל, התגעגענו לאווירה ולקהל המדהים הזה, אני חושב שהיה שינוי גדול מאוד מהמשחק בשבוע שעבר מול קאחה לבוראל, שיחקנו טוב יותר ועשינו את הדברים שהיינו צריכים בצורה הרבה יותר טובה, אני מרגיש שגם מבחינה אישית שיפרתי כמה דברים מהשבוע שעבר אבל זה כי עבדנו קשה מאוד לאורך כל השבוע האחרון.

יש לנו עוד עונה ארוכה אבל אני שמח שפתחנו בבית כמו שצריך וניצחנו, יש עוד הרבה דברים שצריך לעבוד עליהם לקראת ההמשך ואנחנו נעשה את זה".

שחורציאניטיס (יניב גונן)
שחורציאניטיס. "עשינו דברים כמו שצריך" (יניב גונן)
 

אלישי כדיר שזכה לדקות על הפרקט אמר: "זה כדורסל, אני שמח שקיבלתי הזדמנות, זה היה נחמד והכל ותמיד כיף לקבל את הקרדיט. אני תמיד אומר שאני צריך לעבוד קשה ואף פעם לא להוריד את הראש. חטפתי חתיכת בלוק אבל לפחות אם אני קולע סל ראשון שיהיה בסטייל - ככה אמרתי לעצמי. אני שמח שהקהל הריע לי היום וממש התרגשתי מזה".

צ'אק אידסון: "אני שמח שעשינו את העבודה, היינו צריכים לתקן קצת את הרושם מהשבוע שעבר אחרי ששיחקנו רע מול קאחה לבוראל, הקהל שלנו חיכה לתצוגת תכלית והוא קיבל אותה בצורה הטובה ביותר, אני מאוד שמח שחזרנו לעניינים והכי חשוב שניצחנו ונתנו לקהל קצת נחת והרבה ציפיות לקראת המשך המשחקים"

פטרוביץ': "מכבי ניצחה בצורה משכנעת"
מאמן ז'לגיריס קובנה, אקו פטרוביץ' אמר לאחר המשחק: "מכבי ניצחה את המשחק בצורה משכנעת, חשבתי שעשינו הכנה טובה אבל לא פתחנו את המשחק כמו שצריך, היתה פה אווירה מדהימה בהיכל ומאוד קשה לשחק ככה.

פטרוביץ´. &qout;קשה מאוד לשחק באווירה כזו&qout; (יניב גונן)
פטרוביץ´. "קשה מאוד לשחק באווירה כזו" (יניב גונן)
 
אחרי שפותחים המשחק לא טוב, קשה מאוד לחזור אליו. ברבע השלישי יכולנו לעשות זאת אבל מכבי שוב חזרה. אני לא יוצא מרוצה מהמשחק הזה, אבל קיזזנו מ-20 הפרש שכבר היה במחצית, לא שיחקנו טוב בהגנה, שחורציאניטיס עשה לנו חיים קשים ועשינו עליו הרבה עבירות, במחצית השניה שיחקנו טוב יותר אבל זה כבר לא עזר לנו, עכשיו אנחנו עם הפנים לשבוע הבא".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */