יום ראשון, 07.12.2025 שעה 02:25

מבלומפילד לר"ג וחזרה - למה ומתי עושים שזרוע?

העבודה על הדשא ביפו העבירה את התל אביביות לר"ג, שם משחקות גם הקבוצות מפ"ת, עובדה שיצרה עומס באצטדיון הלאומי. איפה הדשא ירוק יותר?

|
אצטדיון ר
אצטדיון ר"ג. ארבע קבוצות אימצו אותו (תומר גבאי)

העבודה על הדשא ביפו העבירה את התל אביביות לר"ג, שם משחקות גם שתי הקבוצות מפתח תקווה את משחקיהן הבייתיים ויצרה השבוע עומס באטדיון הלאומי. איפה הדשא ירוק יותר? מדריך חקלאי קצר.

זקני רמת גן לא זוכרים מתי האצטדיון הלאומי שבעירם היה פופולארי כל כך. מכבי ת"א אירחה באצטדיון את הפועל ר"ג, הפועל ת"א התארחה אצל מכבי פ"ת, גם כן בר"ג שמשמש כמגרשה הביתי בשל הריסת אצטדיון האורווה.

באמצע השבוע ישחקו בר"ג עוד פעמיים במסגרת גביע הטוטו ובשבת וראשון הבא יתקיימו שם עוד שני משחק ליגה. סך הכל שישה משחקים על כר הדשא בתוך קצת יותר משבוע. וכל זאת למה? בגלל שזרוע הדשא בבלומפילד. מזל שלבני יהודה יש את האצטדיון בשכונת התקווה, אחרת היה שם ממש צפוף השבוע.

מדובר במונח שימושי למדי בז'רגון הספורטיבי אך מי שאינו בקיא בנגזרות החקלאיות של עולם הכדורגל להלן הסבר קצר. במדינה חמה כמו ישראל שותלים דשא קיץ מזן ברמודה, שמתפתח במזג אוויר חמים. כשהאקלים מתקרר והטמפרטורה יורדת מתחת ל-20 מעלות הדשא נכנס למעשה לתרדמת החורף שלו, וקורה לו דבר דומה לעצים בשלכת, הדשא הירוק הופך ללבן ומפסיק להתפתח.

בלומפילד ריק מקהל (שי לוי)
אצטדיון בלומפילד. התל אביביות "נטשו" אותו לטובת ר"ג (שי לוי)
 

בשל כך, עם חילופי העונות, זרעו בבלומפילד זרעים של דשא חורפי, שעמיד גם במזג אוויר קריר וצבעו וצמיחתו אינם נפגעים. לקראת שובו של הקיץ חוזרים לדשא הפופולארי למגרשי ספורט מסוג ברמודה.

מדובר בתהליך בין שבועיים לשלושה שבועות ועלותו, מבחינת החומרים המושקעים, מוערך ב-15 אלף שקל, כולל דשנים. מיד לאחר חזרתו של בלומפילד לפעילות ב-2 בנובמבר, בדיוק בזמן כדי לארח את שאלקה במסגרת ליגת האלופות, יעבור אצטדיון ר"ג שזרוע. "אנחנו שומרים על תיאום בין המגרשים, כשנסיים עם בלומפילד נתחיל בר"ג", אמר ניר פרצלינה, מנכ"ל היכלי הספורט לשעבר.

בבחירה בתזמון השזרוע ניתנת תשומת לב גם ללוח המשחקים של הקבוצות. "אני לא אעשה שזרוע כשיש דרבי תל אביבי, כאשר בלומפילד משמש כבית של שתי הקבוצות, עדיף לעשות בזמן של משחקים חדשים", מוסיף פרצלינה. לדבריו, העומס כעת על ר"ג לא משפיע על איכות הדשא. לטענתו, בבלומפילד יש מספר כמעט זהה של משחקים באופן קבוע.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */