יום שני, 08.12.2025 שעה 04:59
ליגת ווינר סל 25-26
15668-7778מכבי ת"א
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13720-7598עירוני קריית אתא
12520-5747הפועל ירושלים
11664-6887בני הרצליה
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
9721-6358מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

דני פרנקו: נתניה בעטה לנו בתחת, הם קבוצה טובה

מאמן חולון לא רוצה שהתסריט מרבע גמר גביע הליגה יחזור על עצמו ב-20:10. רוט וארנולד אמורים להיות כשירים. אלפסי: "הולך להיות קרב קשה מאוד"

|
דני פרנקו.
דני פרנקו. "אנחנו צריכים להתחבר" (שי לוי)

המחזור השני של ליגת העל ייצא הערב (שבת) לדרך עם המשחק בין הפועל חולון, שתארח ב"בית מכבי" שבראשון לציון את ברק נתניה ב-20:10. שתי הקבוצות פתחו את העונה עם הפסד ולשתיהן זה קרה דווקא במגרש בראשל"צ.

נתניה נוצחה 75:67 ביום ראשון על ידי מכבי ראשון לציון של אפי בירנבוים. יום לאחר מכן הפסידה חולון באותו מגרש למכבי חיפה בתוצאה 84:81. אצל חולון, מורן רוט עדיין סובל מפציעה במרפק וג'יימי ארנולד לא נטל חלק באימון בגלל פציעה קלה, אבל שניהם צפויים לשחק מול הקבוצה של אריק אלפסי.

למרות האיחור בפתיחת האימונים ובהתארגנות לעונה הנוכחית, הקבוצה של דני פרנקו נראתה לא רע במחזור הפתיחה מול מכבי חיפה וכמעט הצליחה להפתיע את הירוקים. בחולון מקווים ומאמינים כי ביכולתם לנצח את המשחק "הביתי" לפני היציאה לשלושה משחקי חוץ קשים.

המאמן דני פרנקו אמר ל-ONE לקראת המשחק: "אלו שתי קבוצות שרוצות לנצח. נתניה בעטו לנו בתחת בגביע הליגה והם קבוצה חזקה מאוד. אנחנו רוצים להדביק את הפערים כי הליגה לא מחכה לנו והמחזורים מתקדמים אבל לנו יש את המטרות שלנו. קודם כל אנחנו צריכים להציג משחק הגנה יותר אגרסיבי".

מכבי חיפה מנצחת את הפועל חולון

"אנחנו צריכים להתחבר יותר טוב ולהיות קבוצה לאורך דקות רבות יותר של המשחק. נגד חיפה היו לנו דקות לא טובות ואנחנו צריכים לדעת לנהל את הדקות וההרכבים כדי שנוכל להוציא את המקסימום מעצמנו לאורך משחק שלם ובאופן עקבי. אני חושב שאנחנו בדרך הנכונה אבל עדיין רחוקים מאוד מאיפה שאני רוצה שהקבוצה תהיה. מצד שני, אנחנו לא מקבלים את זה כתירוץ. נבוא בכל משחק וננסה להעלים את המגבלות שלנו ולהדחיק אותם כדי שהם לא יהוו חלק מהמשחק", הוסיף פרנקו.

ברק נתניה לעומת זאת, לא הצליחה להוציא לפועל את תוכנית המשחק שלה מול מכבי ראשל"צ ונראתה רע ברוב שלבי המשחק. סביר להניח שחזרתו של הרכז שמוליק ברנר לפעילות מלאה, רק תעזור למאמן אריק אלפסי לעשות סדר במשחק ההתקפה של הקבוצה, שנשען ברובו על אדריאן בנקס ואלטון בראון, שזכה באליפות לפני שלוש עונות עם חולון.

נתניה חולון (יניב גונן)
עמית בן דוד מול אדריאן בנקס בגביע הליגה. שידור חוזר בליגה (יניב גונן)
 

בנקס, שהיה השחקן הבולט של נתניה בהכנה, זכה לשמירה אגרסיבית והדוקה במיוחד במחזור הפתיחה וצפוי למשוך את רוב תשומת הלב של ההגנה גם הפעם. חבריו של בנקס לקו האחורי, רון הווארד ואורי יצחקי, ינסו לנצל זאת בצורה טובה יותר מאשר בהפסד בתחילת השבוע.

המאמן הנתנייתי, אריק אלפסי, אמר ל-ONE לקראת המשחק: "הקבוצה והשחקנים באים מאוד דרוכים למשחק הזה. אנחנו מעריכים את חולון ואת העבודה שעושים שם. היא קבוצה שנראית יוצא מן הכלל יחסית לתקופת הזמן שהיא מתאמנת ביחד. הולך להיות משחק קשה מאוד ואני מקווה מאוד שאנחנו נתקן את הליקויים שהופיעו במשחק הראשון שלנו ונדע לנצל את היתרונות שלנו ואני נקווה שנחזור עם ניצחון מהמשחק הזה".

אריק אלפסי (דרור עינב)
אריק אלפסי. מבחן אופי נוסף בראשל"צ (דרור עינב)
 

על ההבדל הצפוי בין המשחק שנערך בין הקבוצות לפני שבועיים בגביע הליגה לבין המשחק מחר אמר אלפסי: "אני חושב שחולון הרבה יותר מאומנים ומוכנים ממה שהם היו במשחק נגנדו בגביע הליגה. הם באו עייפים אחרי משחק בגביע המדינה ובלי מורן רוט, שהוא מאוד משמעותי בקבוצה הזאת". על ההבדלים בין הסגלים של שתי הקבוצות אמר אלפסי: "עומק זה דבר שתלוי במשחק ואיך הוא מתפתח אבל אני מקווה מאוד שנביא את האיכויות שלנו לידי ביטוי ונבוא הרבה יותר מוכנים ואגרסיביים למשחק הזה כי הולך להיות קרב קשה".

עבודות להכנת אולם הפחים החלו
באמצע השבוע הגיעו חשמלאים מטעם עיריית חולון לאולם הפחים במטרה להתחיל בתיקון הליקויים באולם המיתולוגי ולהכשירו למשחק בעוד כארבעה שבועות בבית מול הפועל גלבוע/גליל. בשבועות האחרונים נוצר קשר חדש ומיוחד בין ראשי עיריית חולון לבין חברי הנהלת הקבוצה. מסיבת העיתונאים שהתקיימה בלשכתו של ראש העיר קירבה בין הצדדים ובמועדון מרוצים ומקווים להמשיך את שיתוף הפעולה בעתיד.

שחקני חולון עם הרכבים החדשים
שחקני חולון עם הרכבים החדשים
 

אתמול קיבלו שחקני חולון את הרכבים החדשים מהספונסר החדש, חברת "אלדן", בבעלותו של יוסי דהן, המשמש גם כבעלים של עירוני אשקלון. בנוסף חברת "מעודד צבעים" סיכמה על המשך תמיכתה במועדון.

הסעות חינם למשחק עבור אוהדי חולון ייצאו החל מהשעה 18:45 מאולם הפחים, כשלמעלה מאלף חולונים צפויים לעשות את הדרך הקצרה לראשל"צ ולהעניק לחניכיו של פרנקו אווירה תומכת וביתית.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */